e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Març de 2010

En el darrer ple de l’Ajuntament de Barcelona, es va aprovar per unanimitat una proposició que entre altres coses demana l’augment del nombre de Mossos d’Esquadra a la ciutat de Barcelona.

Els fets esdevinguts els dies abans, l’assassinat d’una dona de 85 anys i el seu fill i el tiroteig contra dos Mossos d’Esquadra, van permetre consensuar aquesta iniciativa entre els grups polítics, evitant un debat sobre el model de seguretat.

No obstant ara convé recordar perquè ens trobem en aquesta situació i quina ha estat la política de seguretat del PSC a Barcelona. Convé recordar com l’alcalde Clos durant anys va congelar la plantilla de la Guàrdia Urbana a l’espera que els Mossos d’Esquadra es despleguessin. Convé recordar també que des de l’Ajuntament es reclamava que els efectius de Mossos no fossin inferiors als 4000.  Aquesta demanda es feia quan a l’altra banda de la plaça governava CiU. Quan va entrar el tripartit a la Generalitat, les exigències es van convertir en la més absoluta obediència i submissió i es va acceptar un nombre de policies molt inferior al que la ciutat necessitava. Jordi Hereu, un cop més no ha estat capaç de fer sentir la seva veu i el resultat és que avui, Barcelona compta amb 2600 Mossos d’Esquadra, exactament els mateixos efectius que ara fa cinc anys!!!

Ara tots els grups polítics de Barcelona ens hem posat d’acord en reclamar a la Generalitat la ràtio que el propi Parlament va cordar l’any 2002, 2’5 policies per mil habitants. Veurem ara quina és la resposta del govern tripartit i sobretot veurem quina és l’actitud de Jordi Hereu. Veurem si com a mínim hi dedica el mateix temps que a parlar-nos dels Jocs Olímpics.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3565
2
Comentaris afegits 
ferran (Les Corts BCN) 04-03-2010 - 13:07
No tenen respostes. Ara només volen resistir per cobrar la Jubilació, la resta tant els hi refot
oriol (barcelona) 03-03-2010 - 19:25
aqusts del tripartit sols serveixen per queixar-se i senyalar altres culpables i com que ara no tenen a qui culpar....s'els veuen les vergonyes!!!
TORNAR