e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Desembre de 2009

En una mateixa setmana l’alcalde Hereu ha hagut de sortir dos cops a silenciar els qui dins i fora del seu partit comencen a posar en dubte la seva candidatura a les eleccions del 2011.

El primer cop va ser a Madrid on Hereu va advertir que tornaria a ser el candidat del PSC. El segon cop va ser el dissabte passat, amb motiu del Consell de la Federació de Barcelona del seu partit. Hereu va reclamar a aquest òrgan el “suport total”, fet que no deixa  de sorprendre si tenim en compta que l’alcalde és alhora  el president de la Federació socialista, escollit fa poc més d’un any.

A què es deuen aquestes declaracions? Hereu és molt conscient de la seva debilitat. Ell mateix deu recordar com va substituir, a dit, a l’alcalde Clos, quan en aquells moments travessava una situació difícil, molt similar a la que ara Hereu està patint. La possibilitat de perdre les eleccions va fer que el partit enviés Clos de ministre a Madrid i va deixar via lliure a la nova aposta del partit que havia de fer recuperar la confiança dels barcelonins i barcelonines en el projecte socialista.

Tres anys més tard d’aquella operació, la realitat és ben diferent. Els estudis demoscòpics publicats al Periódico i a la Vanguardia indiquen que si avui se celebressin les eleccions, Xavier Trias guanyaria les eleccions. A més els mateixos estudis indiquen que una amplíssima majoria de ciutadans consideren que després de més de trenta anys de govern del PSC, cal un canvi a la ciutat.

El compte enrere ha començat per Hereu. Possiblement res no es decideixi fins després de les eleccions al Parlament. Però el que sí sabem és que la carrera particular de l’alcalde s’ha iniciat. És una cursa per mantenir-se en el poder, una cursa que no prioritzarà ni els interessos de la ciutat ni les necessitats dels barcelonins. Mentre Barcelona necessita un lideratge fort i un nou projecte, la prioritat de l’alcalde passa per convèncer el carrer Nicaragua que encara poden confiar en ell.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1577
1
Comentaris afegits 
Alexandra (BARCELONA (DRETA EIXAMPLE)) 02-02-2010 - 19:16
Crec que el principal oblit de l`Alcalde és que el seu càrrec és per servir-nos. En Jordi Hereu prèn la ciutat com a seva, sense fer-li cap servei. Obviament malbaratant recursos públics. Màxima prioritat en control despesa i assignació recursos.
TORNAR