e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 d'Abril de 2010

Jugar amb la Diagonal

Després que el setembre del 2008, l’alcalde Hereu anunciés que el seu gran projecte per aquest mandat  era la transformació de la Diagonal, finalment el proper mes de maig, es farà la consulta que desvetllarà quina de les tres opcions prefereixen els barcelonins i barcelonines. Ha estat un procés transparent i clar?  Se saben clarament els pros i els contres de cada una de les opcions? S’ha informat correctament els ciutadans del procés de participació? Malauradament cap d’aquestes preguntes pot ser contestada afirmativament. El compromís de donar a conèixer les diferents opcions de transformació amb prou antelació no ha estat respectat pel propi govern que ha trigat un mes i mig més sobre el calendari que va anunciar. Tampoc s’han presentat unes propostes prou diferenciades, ja que ambdues contemplen com a mitjà de transport públic prioritari el tramvia. Una de les opcions que presenten obliga a l’eliminació de dues fileres d’arbres. No s’ha aclarit el termini d’execució de les obres. Els diferents estudis sobre mobilitat parlen de desviar els cotxes que no podrà absorbir la nova Diagonal  pels carrers de l’Eixample, sense que s’expliqui els perjudicis que hauran de suportar els veïns d’aquesta zona. El govern amaga reiteradament l’existència d’una tercera opció que no representa deixar les coses tal com estan, sinó donar la possibilitat de fer les coses d’una altra manera.
Continuarem exigint al govern la màxima transparència i informació amb la finalitat que els barcelonins puguin triar amb ple coneixement i que puguin decidir si avui la transformació de la Diagonal és una prioritat per a Barcelona.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3899
3
Comentaris afegits 
Emili Moragas (Barcelona) 12-04-2010 - 19:38
Qualsevol reforma que no prevegui a pocs anys vista l'utilitzaci massiva del vehicle privat elctric (motos i cotxes, en aquest ordre) i les seves necessitats, s un projecte curt de mires i antiquat. Una alternativa al tramvia: el trolebs.
Maria (Barcelona) 10-04-2010 - 09:20
110 000 aturats a Barcelona i l'alcalde jugant al Monopoly.
Joan (Eixample) 09-04-2010 - 14:42
D'altres ja deixen clar que la seva prioritat s la no transformaci de la Diagonal.
TORNAR