e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Març de 2011

Que el govern municipal ja ha perdut tot el sentit de la mesura a l’hora de vendre la seva acció de govern és un fet que avui ja ningú no discuteix. Que des de fa mesos es bombardeja els ciutadans per terra, mar i aire amb tota mena d’anuncis que volen maquillar la realitat també és un fet que percebem cada dia.

Un dels exemples d’aquestes accions de maquillatge es dóna en les polítiques de seguretat. El govern municipal intenta vendre la idea que durant el mandat hi ha hagut un increment de 1000 agents de la Guàrdia Urbana a Barcelona. Si ens mirem un dels pamflets que insereixen als diaris podrem llegir : “Una de les principals mesures ha estat l’increment dels agents de la Guàrdia Urbana amb 1000 nous efectius”.  Res més lluny de la realitat. Només cal agafar les memòries de la Guàrdia Urbana, i comprovarem com a l’any 2007, a l’inici del mandat, Barcelona tenia 2644 agents. Si agafem les dades a 31 de desembre de 2010, veurem que la Guàrdia Urbana té 2975 agents. Una simple operació ens dóna l’augment real de policies, que és exactament 331, molt lluny del miler publicitat. Si continuem mirant les memòries de la Guàrdia Urbana veurem com en l’actualitat estem exactament amb el mateix nombre d’efectius que l’any 1987!!!!! Tot un èxit de les polítiques de seguretat de l’alcalde Hereu.

Com que tampoc voldríem fixar-nos només en el nombre d’agents per determinar si es polítiques de seguretat són les correctes podem agafar les dades de l’Enquesta de Victimització, que indica el percentatge de població major de 16 anys que declara haver estat víctima d’algun fet delictiu. Si mirem l’enquesta del 2007, l’índex se situa en un 21 %. Si ens mirem la darrera enquesta, la del 2009, aquest índex puja al 25 %, és a dir un de cada quatre barcelonins diu haver estat víctima d’algun fet delictiu. Aquests percentatges ens fan retrocedir a l’any 1985!!!! Un nou èxit de les polítiques de seguretat de l’alcalde Hereu.

Evidentment totes aquestes dades i moltes altres que podria donar, mai surten en les luxoses pàgines de publicitat que els barcelonins i les barcelonines paguem a major glòria de l’alcalde. Com tampoc es parla de la manca de coordinació entre els diferents cossos de seguretat o la manca d’efectius a les unitats territorials per poder desenvolupar una veritable policia de proximitat.  Totes aquestes mancances són les que abordarem amb decisió en un futur govern encapçalat per Xavier Trias.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3899
6
Comentaris afegits 
Alexandra (Dreta Eixample - BARCELONA) 28-03-2011 - 19:04
La Guàrdia Urbana, no està complint del tot les tasques i funcions pròpies que li corresponen. Seria una solució el fet de coordinar els diversos cossos de seguretat impulsant la patrulla mixta (mosso - policia local).
Rosamaria Cendrós (Barcelona) 28-03-2011 - 14:09
Això de l'Ajuntament de Barcelona és una autèntica vergonya. Menteixen més que no respiren. L'Hereu un pedant que només fa que dir tonteries, mentre la ciutat s'ha convertit en un lloc d'esplai pels delinqüents. Fora l'Hereu. SI TRIES TRIAS, TRIES BÉ!
Guillem (Barcelona) 28-03-2011 - 13:47
Tota la raó Joaquim, ahir mateix La Vanguardia portava un "documental" de Barcelona de més de 20 pàgines dient lo bé que estava la ciutat i lo bé que ho feia l'Ajuntament. Queda clar qui paga aquestes coses...tots nosaltres! Jo us votaré!
marta (barcelona) 28-03-2011 - 12:58
El problema de l'alcalde Hereu és que pensa que els barcelonins ens deixem enganyar..., només cal mirar la guardia urbana que tens en el teu barri i ja n'hi ha prou....
lluis (barcelona) 28-03-2011 - 12:44
Considero que esteu utilitzant el tema de la policia de forma absolutament inadequada. Ningú diu per a què vol més o menys policies. Que han de fer els policies locals??????? De forma bàsica i principal, dirigir el trànsit, cosa que cada cop fa menys la Guàrdia Urbana de Barcelona. I no ho dic jo, ho diu la llei: LLEI 4/2003, de 7 d'abril, d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya: Són funcions pròpies de les policies locals: a) La protecció de les autoritats de la corporació local i la vigilància i la custòdia dels edificis, les instal·lacions i les dependències de la mateixa corporació. b) Les de policia de trànsit urbà. c) Les de policia administrativa en l'àmbit de les competències municipals i, especialment, les relacionades amb la normativa mediambiental. d) La col·laboració en les funcions de policia de seguretat ciutadana i ordre públic, d'acord amb el que especifiqui la junta local de seguretat. e) Les de policia comunitària en els àmbits de la convivència veïnal i dels serveis públics locals. f) Les que li corresponen com a policia judicial, especialment amb relació al trànsit. 4. Són funcions compartides entre la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra i les policies locals: a) Les de policia de proximitat, i l'auxili i l'assistència als ciutadans. b) La intervenció en la resolució amistosa de conflictes privats, si hi són requerides. c) La vigilància d'espais públics. Com es pot veure clarament, les funcions respecte la seguretat ciutadana només ho són en col.laboració. Per tant, de què parleu quan us referiu a la seguretat ciutadana, respecte de la Guàrdia Urbana?????? Que facin bé la seva feina, que la tenen deixada!!!!!!!!!
TORNAR