e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Setembre de 2008

El canvi a Barcelona

Després de gairebé 30 anys de govern socialista a Barcelona, es comença a entreveure amb més força que mai un canvi en el govern de la ciutat. Els propis  indicadors municipals confirmen aquesta tendència. Malgrat els esforços  de l’equip d’Hereu per amagar-ho, tot presentant els resultats del baròmetre el mes d’agost, els resultats són contundents. La puntuació que els barcelonins atorguen a Xavier Trias (5’5) supera clarament la de Jordi Hereu (5’1).


Jordi Hereu que va ocupar el lloc de Joan Clos abans que aquest acabés el mandat i que va guanyar les eleccions per una diferència mínima no ha donat els resultats esperats. De res li han valgut les campanyes institucionals  milionàries pagades amb els diners dels ciutadans.  La paràlisi, la manca d’idees i de lideratge i la prepotència han començat a passar factura. El PSC que celebra la seu Congrés territorial el proper mes d’octubre també reconeix el seu temor a una derrota electoral. Ara caldrà veure com reaccionen els socialistes. No podem descartar res, ja que amb una valoració igual, Joan Clos fou invitat a deixar l’Ajuntament.


Per la seva banda Xavier Trias ha continuat fent la seva feina, sense  soroll, amb perseverança, a prop de la gent, amb contundència quan ha calgut, estenent la mà al govern quan ha estat necessari. La seva manera de fer política comença a donar fruits. Els socialistes han hagut de rectificar. Han hagut d’acceptar l’increment de guàrdies al carrer, acceptar l’enderroc de la plaça de les Glòries o acceptar la unió del Trambaix i el Trambesòs. Cal continuar així, sense presses, explicant molt bé als barcelonins i les barcelonines que hi ha un model alternatiu de ciutat i sobretot que hi ha maneres de governar diferents.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1526
1
Comentaris afegits 
Maria (Barcelona) 17-09-2008 - 08:21
Endavant Trias. Has demostrat que mereixes ser l'alcalde de Barcelona.
TORNAR