e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 d'Octubre de 2008

Crisi i pobresa

En el decurs de la setmana que es commemora el dia de Lluita contra la Pobresa, diferents entitats socials han alertat que la crisi econòmica també les està afectant. Mentre les demandes de serveis augmenten, les aportacions públiques i privades disminueixen entre un 15 i un 30 %. Això, com ja han declarat alguns dels responsables d’aquestes entitats pot suposar l’aturada de projectes i en definitiva la disminució dels  recursos destinats a l’atenció social vers les persones més necessitades.

Avui no es poden entendre les polítiques socials al nostre país sense les aportacions de moltes associacions, fundacions, de molts voluntaris, que han fet de la lluita contra l’exclusió social el seu principal objectiu. Perquè allà on moltes vegades no han arribat les administracions hi ha hagut entitats que amb pocs recursos, han contribuït d’una manera decisiva a treballar per una societat més justa i equitativa.

Per això davant d’aquesta situació cal que des de les administracions públiques també es reaccioni i es garanteixi que tot el sector podrà no només continuar amb la seva activitat sinó que a més podrà fer front a l’augment de les demandes. Ara més que mai cal prioritzar la despesa i això passa sens dubte per garantir els recursos a les polítiques socials i el recolzament a les entitats que treballen en aquest àmbit.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1715
2
Comentaris afegits 
Maria (Barcelona) 15-10-2008 - 23:57
Estic completament d'acord amb el que dius.
Pawnee (Bcn) 15-10-2008 - 19:03
No t'enganyis, mai s'ha volgut acabar amb la pobresa. Bush ha fet un pla per salvar bancs quan sempre s'ha demanat el mateix per acabar amb la fam. Socialisme per rics i capitalisme pels pobres. Enlloc de mirar a fora mira a dins del teu propi partit!
TORNAR