e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Desembre del 2009

La debilitat d’Hereu

En una mateixa setmana l’alcalde Hereu ha hagut de sortir dos cops a silenciar els qui dins i fora del seu partit comencen a posar en dubte la seva candidatura a les eleccions del 2011.

El primer cop va ser a Madrid on Hereu va advertir que tornaria a ser el candidat del PSC. El segon cop va ser el dissabte passat, amb motiu del Consell de la Federació de Barcelona del seu partit. Hereu va reclamar a aquest òrgan el “suport total”, fet que no deixa  de sorprendre si tenim en compta que l’alcalde és alhora  el president de la Federació socialista, escollit fa poc més d’un any.

A què es deuen aquestes declaracions? Hereu és molt conscient de la seva debilitat. Ell mateix deu recordar com va substituir, a dit, a l’alcalde Clos, quan en aquells moments travessava una situació difícil, molt similar a la que ara Hereu està patint. La possibilitat de...

Continuar llegint...

18 de Novembre del 2009

Lúltim pressupost de Jordi Hereu

El Govern de Jordi Hereu ha aconseguit, amb el suport més que previsible d’ERC, aprovar inicialment el projecte de pressupost per a l’any vinent. De l’anàlisi de les xifres en podem constatar una primera, i preocupant, evidència i és que és el pressupost d’un Ajuntament en crisi enlloc d’un pressupost per lluitar contra la crisi, una crisi que està afectant greument la ciutat i la seva gent. És una proposta regressiva que disminueix en un 20% la inversió sense cap justificació i que dibuixa un escenari de grans dificultats a Barcelona.

El Govern municipal durant anys no ha fet bé les coses i les dificultats financeres de l’Ajuntament afloren en el pitjor moment. El Govern actual no té cap credibilitat per afrontar la situació amb garanties d’èxit i atorgant confiança als ciutadans.

Cal remarcar que aquest és el darrer...

Continuar llegint...

15 d'Octubre del 2009

El forat del Fòrum de les Cultures

L’alcalde Clos anunciava el març de 2005 que el Fòrum de les Cultures tancava amb un superàvit de 100 000 euros. Així es pretenia amagar que el que havia estat un dels grans fracassos del govern socialista en quan a participació ciutadana, com a mínim en la seva gestió, havia estat tot un èxit.
L’any 2005, el grup municipal de CiU ja va denunciar que als comptes del Fòrum s’havien produït irregularitats i que el suposat superàvit, era com a mínim dubtós. No ha estat  però fins aquest any, que la Sindicatura de Comptes en el seu informe de fiscalització ens ha donat la raó. Segons la Sindicatura, hi hauria possibles irregularitats comptables en l’adjudicació de contractes i en la contractació laboral.

Després d’alguns mesos de tornar a revisar els comptes, podem afirmar que el suposat superàvit no...

Continuar llegint...

03 de Juny del 2009

El pobre balanç de Jordi Hereu

El proper 16 de juny farà dos anys que Jordi Hereu va ser escollit alcalde de Barcelona. Aquests dos anys han estat marcats per una gran grisor, una incapacitat per tirar endavant els projectes que la ciutat necessita i per la submissió als governs de Madrid i de la Generalitat de Catalunya. Davant la dificultat de governar en minoria, esperàvem trobar un govern amb voluntat de diàleg, amb capacitat per arribar a acords.

Res més lluny de la realitat, Jordi Hereu s’ha tancat en banda i ha preferit que la ciutat perdés oportunitats abans que intentar trobar consensos amb la resta de grups de l’oposició. Aquest no ha estat el seu únic error, davant la seva feblesa s’ha tancat en banda i ha exercit més de president del PSC que d’alcalde de Barcelona. Sinó perquè s’ha encaparrat en nomenar 64 comissaris polítics als barris, quan una majoria dels representants...

Continuar llegint...

28 d'Abril del 2009

A Barcelona, la festa continua!

El govern municipal sembla ben decidit a amagar la crisi econòmica a cop d’anunci. Com més crua és la realitat per a milers de barcelonins, més diners gasta l’alcalde de Barcelona en autobombo. Fa pocs dies el govern municipal donava a conèixer la despesa en publicitat de l’any 2008. Ni més ni menys que 20 milions d’euros, 3300 milions de pessetes ! Una mòdica quantitat per a un govern que es diu d’esquerres i per a un alcalde que s’autoproclama : l’alcalde de la gent.  

L’obsessió per vendre fum ha arribat a tal extrem que el propi Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha amonestat l’Ajuntament per incompliment de la normativa sobre publicitat. Entre aquestes despeses hi podem destacar la que es va destinar a promoure una exposició sobre el Programa d’Actuació Municipal. Aquesta campanya va costar 1,4 milions d’euros i...

Continuar llegint...

20 de Febrer del 2009

43.600 euros en publicitat al dia!

Aquesta és la xifra que el govern municipal de Barcelona va gastar diàriament en publicitat durant l’any 2008. Els cinc milions i mig d’euros que l’Ajuntament tenia pressupostats van quedar abastament superats. Si a més hi afegim la despesa  de les empreses municipals, arribem a la quantitat de 14’6 milions d’euros. 43 600 euros cada dia!

El govern de Jordi Hereu ha decidit que en temps de crisi no hi res millor que augmentar les despesa en publicitat. Aquesta manera d’actuar és una mostra més de la falta d’ètica d’un govern que fa ja temps que ha perdut el nord i que ha decidit que a falta d’idees i de projectes, el millor que pot fer és vendre imatge. Tant se val que  un 11% dels ciutadans manifestin que han perdut la seva feina en el darrer any o que el 53% reconeguin que han hagut de reduir les despeses.

És evident que en aquesta ciutat,...

Continuar llegint...

16 de Desembre del 2008

Trias amunt

Ho publicava dilluns El Periódico, Xavier Trias és el candidat més ben valorat   pels  barcelonins i si avui se celebressin les eleccions municipals passaria per davant de Jordi Hereu. És evident que encara falta molt de temps per a les eleccions i que no hi ha res decidit. És evident que no podem caure en l'eufòria i el que ara cal és continuar treballant  per fer arribar les propostes de CiU a tots els racons de la ciutat. Però també és veritat que estem davant d'una d'aquelles oportunitats històriques que molts pensaven que no arribarien a veure mai.

Quants  cops hem sentit, fins i tot entre els propis votants convergents, que  "a  Barcelona  no  hi  ha  res  a  fer"?  Quantes  vegades hem hagut d'afrontar  les  eleccions municipals a Barcelona amb tots els mitjans de comunicació dient-nos que...

Continuar llegint...

15 d'Octubre del 2008

Crisi i pobresa

En el decurs de la setmana que es commemora el dia de Lluita contra la Pobresa, diferents entitats socials han alertat que la crisi econòmica també les està afectant. Mentre les demandes de serveis augmenten, les aportacions públiques i privades disminueixen entre un 15 i un 30 %. Això, com ja han declarat alguns dels responsables d’aquestes entitats pot suposar l’aturada de projectes i en definitiva la disminució dels  recursos destinats a l’atenció social vers les persones més necessitades.

Avui no es poden entendre les polítiques socials al nostre país sense les aportacions de moltes associacions, fundacions, de molts voluntaris, que han fet de la lluita contra l’exclusió social el seu principal objectiu. Perquè allà on moltes vegades no han arribat les administracions hi ha hagut entitats que amb pocs recursos, han contribuït d’una manera...

Continuar llegint...

17 de Setembre del 2008

El canvi a Barcelona

Després de gairebé 30 anys de govern socialista a Barcelona, es comença a entreveure amb més força que mai un canvi en el govern de la ciutat. Els propis  indicadors municipals confirmen aquesta tendència. Malgrat els esforços  de l’equip d’Hereu per amagar-ho, tot presentant els resultats del baròmetre el mes d’agost, els resultats són contundents. La puntuació que els barcelonins atorguen a Xavier Trias (5’5) supera clarament la de Jordi Hereu (5’1).


Jordi Hereu que va ocupar el lloc de Joan Clos abans que aquest acabés el mandat i que va guanyar les eleccions per una diferència mínima no ha donat els resultats esperats. De res li han valgut les campanyes institucionals  milionàries pagades amb els diners dels ciutadans.  La paràlisi, la manca d’idees i de lideratge i la prepotència han començat a...

Continuar llegint...

22 de Juliol del 2008

El PAM per a Hereu però no pels barcelonins

El Pla d’Actuació Municipal (PAM) elaborat pel Govern bipartit i ERC pot resoldre els problemes de l’Alcalde i amagar la seva paràlisi política però no resol els problemes dels barcelonins.

El bipartit municipal acabarà aprovant un PAM, previsiblement el mes d’octubre vinent, amb un gran retard, 17 mesos després de l’inici del mandat i quan ja s’haurà complert el 35 % dels 4 anys de legislatura. I tot plegat ha estat així bàsicament per la incapacitat del Govern en minoria i del seu Alcalde per trobar la complicitat necessària amb els grups de l’oposició. El Govern municipal ha estat massa temps sense reconèixer, i fins i tot amagar, que estaven en minoria, i han intentat governar com si encara disposessin de majoria absoluta i, ara al la fi, els que pagaran aquest retard seran els ciutadans.    

L’evolució de la...

Continuar llegint...