e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Juliol de 2008

Temps de crisi

Per fi el govern de la Generalitat amb el seu president al front s’atreveix a dir les coses pel seu nom i reconeix que estem en temps de crisi econòmica, profunda i de llarga durada. No és que aquest reconeixement signifiqui que la cosa millorarà per si sola però si dóna credibilitat cap als ciutadans saber que el seu Govern admet que el conjunt de la societat passa per una època dolenta, que es perllongarà en el temps.

El primer pas ja està fet, però s’ha perdut un temps preciós i està més que en dubte la capacitat de l’executiu Montilla d’arribar a pactes per a la innovació i per a les infraestructures. El tripartit ha quedat en evidència a Madrid en ambdos casos ja que la seva opinió no ha comptat per a res. És per això que des de CiU oferim un front comú amb el conjunt de forces polítiques catalanes per promoure un model de finançament més favorable per a Catalunya.

Tampoc farem de la crisi, per si mateixa, un objecte de crítica al Govern, sense que això vulgui dir que no estem atents a les mesures que s’impulsin. És evident que vetllarem perquè no hi hagi més retards ni més paràlisi a l’hora de prendre decisions. Fins ara s’ha actuat d’una manera inapreciable, ineficaç, irrellevant, allunyada de la realitat. La prova la tenim en que durant mesos s’han destruit 250 llocs de treball diàriament mentre des del Govern s’assegurava que l’atur no pujaria. La realitat ha estat més pertinaç que les negacions governamentals. Malgrat tot, oferim al president català la nostra disposició per ajudar-lo a liderar la política econòmica que ara fa falta a Catalunya. Fins ara, la seva influència ha estat nul·la. Ja és hora que això canviï, pel bé del nostre país, pel bé de la nostra societat.   

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1728
1
Comentaris afegits 
Xavi (Sant Cugat) 19-07-2008 - 11:42
Excellent article! Per fi el Tripartit reconeix la profunda crisis en la que estem immersos. A veure, si d'una vegada per totes es posa a treballar per fer-li front. Al lema de Montilla "Fets no paraules", per ara, paraules poques, i fets, encara menys.
TORNAR