e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Setembre de 2010

No hi ha lloc pels fora de la llei

Ha aixecat força polseguera la decisió del govern francès d’expulsar els col·lectius gitanos, bàsicament romanesos, del seu territori. Hi ha hagut reaccions de tota mena. Com que no és l’estil d’Unió fer seguidisme a cegues de cap posició -perquè en tenim una de prou clara i ben definida-, vull recordar el que s’hauria de fer, en tot cas el que farem nosaltres.

Estic completament en contra de criminalitzar qualsevol col·lectiu i m’oposo frontalment a qualsevol decret que signifiqui l’expulsió d’una persona en consideració a la seva ètnia, religió, sexe o qualsevol altre tret diferencial. En canvi, amb la mateixa fermesa. sí que dono suport a la política “qui la fa, la paga”. Per això defenso l’expulsió de qualsevol immigrant que delinqueixi o que no acompleixi les lleis del nostre país, les aprovades per amb amplia majoria sobre aquesta qüestió.

No es pot confondre racisme o xenofòbia amb la voluntat de perseguir i de combatre la delinqüència, de la mateixa manera que no es pot criminalitzar tot un col·lectiu pel fet de que algú dels seus sigui delinqüent. Cal ser molt curosos, però no tebis en la aplicació de les lleis, i la norma dicta que s’ha d’expulsar a qui no la respecti.

En aquest punt, paga la pena recordar que qui ara fa servir aquesta qüestió com a bandera electoral ha estat responsable del desgavell actual. No s’hi val oblidar que han estat governs del PSOE -i també del PP- els que van practicar una política d’immigració molt laxa que va provocar un efecte crida resolta amb regularitzacions a dojo, que van generar de nou un efecte crida encara més important. És el peix que es mossega la cua, i tant els socialistes com el PP en són responsables per molt que ara es vulguin rentar les mans.

La posició d’Unió Democràtica, i la de CiU, és clara. Farem acomplir la llei i perseguirem amb la màxima eficàcia la delinqüència. Això vol dir també expulsar a qui és trobi a casa nostra en situació il·legal sense que es pugui interpretar com una persecució a qualsevol col·lectiu. Ja n’hi ha prou de fer demagògia. Aquesta qüestió és prou delicada i prou seriosa com per ser extremadament curosos en el seu tractament. A Unió volem solucions i per això oferim solucions i exposem sense embuts quina n’és la nostra posició perquè desprès ningú no es pugui sentir enganyat.

Ara, quan s’esgota la legislatura que ahir va viure el seu darrer ple al Parlament, és el moment de fer balanç. Val a dir que estem pitjor que quatre  anys enrere malgrat que el tripartit ofereix unes xifres que serien  magnífiques si fossin creïbles i no es donessin en la pitjor situació social i econòmica de Catalunya de les darreres dècades. Fer un balanç triomfal de la gestió del Govern quan a casa nostra hi ha més de sis-centes mil persones a l’atur, un 40% dels joves sense feina i quan el fracàs escolar s’ha disparat demostra molt poca sensibilitat vers la realitat del país. De tota manera, el 28 de novembre tenim l’oportunitat de canviar-ho.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1441
2
Comentaris afegits 
Enric (Barcelona) 26-09-2010 - 09:33
Catalunya necessita sortir d'aquest caos! Catalunya necessita que guany CiU.
Enric (Barcelona) 25-09-2010 - 08:46
La democracia ens dona l'oportunitat de treure els governants que ho fan malament i amb les idiologies autoritaries. Heu fet una molt bona oposici. Per la greu situaci economica i futura situaci social, Catalunya necessita a CiU per mayoria absoluta.
TORNAR