e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Novembre de 2010

Si alguna cosa hem d’aprendre d’aquesta crisi i de les seves conseqüències és que el nostre no és un país ric amb grans recursos naturals. Si ens en sortim d’aquest malson –que ens en sortirem, com ho hem fet d’altres crisi  i de situacions més difícils i tràgiques-, serà gracies a l’esforç i a l’empenta de les persones emprenedores. Ara, no podem continuar malbaratant recursos en subvencions que no porten enlloc, o encara pitjor, que només a relativitzen valors tan nostrats com l’esforç, el sacrifici i l’emprenedoria.

Ara es parla del xec beca que el tripartit promet als ni-ni, joves que no estudien ni treballen, en gran part a conseqüència del fracàs escolar (a Catalunya desprès de set anys de tripartit, arriba al 30%). No serà subvencionant aquestes persones com farem avançar el país, i molt menys en època de vaques magres que ha deixat escurada la caixa de la Generalitat i l’han forçat a recórrer a l’emissió de bons amb la rendibilitat més alta del tot el món. A més hauríem de recordar al tripartit va fer desaparèixer les escoles taller, que ja anaven en aquesta línia d’ajudar els joves amb aquesta problemàtica.

No cal aquesta nova despesa sense fons. Per generar riquesa i per afrontar l’elevada xifra d’atur que patim, cal fer justament el contrari: dedicar els escassos recursos dels quals disposem a donar suport als emprenedors. La seva iniciativa que crea riquesa no pot naufragar per culpa d’una administració excessivament voraç amb els impostos i que, després de recaptar-los, els destina a qui no fa res. Així no aconseguirem inserir en el mercat de treball els aturats que ara tenim. El primer pas ha de ser no ofegar els petits i mitjans empresaris de casa nostra. Fer-ho és matar la nostra particular gallina dels ous d’or, ja prou maltractada per les administracions actuals.

Els anomenats ni-ni són un problema social que cal resoldre, però no ho farem amb xecs que, amb tota probabilitat, no podrem pagar en temps de crisi. Tots hem de tenir molt clar que hem d’acabar amb la política de la subvenció a dojo si volem tornar a ser competitius, eficients i emprenedors. El nostre país va ser un referent econòmic i social a tot Europa precisament per aquests valors i no pas per subvencionar-ho tot. Hem de dir clarament i ser molt conscients que només amb l’esforç de cadascun dels membres de la nostra societat superarem la crisi amb nota i estarem preparats de cara al futur.

Per aquest motiu, CiU s’oposa als xecs que el tripartit promet a qui no estudia ni treballa. En canvi, proposem afavorir a qui treballa i a qui es dedica en cos i ànima a formar-se millor, per generar riquesa que, en definitiva, és el que tirarà endavant el país. Cal dir-ho fort i clar: hem de recuperar la satisfacció i la recompensa que garanteix la feina ben feta. L’estat del benestar es construeix precisament des de la generació de riquesa i des de la seva redistribució en serveis claus pel seu desenvolupament. No ens podem permetre seguir pagant i subvencionant el no rés. Hi ha massa pous sense fons que han dut el país gairebé a la ruïna com per  a crear-ne de nous.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3243
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR