e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Setembre de 2008

Amb el inici de cada nou curs escolar, es parla molt de les condicions en que ho fa. Si s’han construït o deixat de construir tantes noves places; si hi ha més o menys  barracons (ara en diuen aules prefabricades i cada cop n’hi ha més); si hi ha hagut o no incidències remarcables... Cadascuna d’aquestes qüestions són importants però, - encara que és evident que en aquest sentit les xifres reflecteixen la mala gestió de l’actual Govern-, ens aporten poca informació sobre el model educatiu que volem. Un model que va definir una gran majoria de la societat catalana en el consensuat Pacte Nacional per l’Educació i que en gran part ha estat ignorat en el projecte de la Llei d’Educació aprovat pel Govern. Esperem que el tripartit es faci ressò de les milers i milers d’al·legacions presentades tant per part de partit polítics com Unió Democràtica, com d’entitats vinculades a l’educació o institucions de la societat civil com la Cambra de Comerç de Barcelona, que posen de manifest un altre cop el doble llenguatge del tripartit, que sempre acaba governant d’esquenes a la voluntat de moltes persones.
 
Però especialment ens hauríem de replantejar la formació dels nostres fills en l’àmbit familiar, com ho fem en l’escolar i social. Poc a poc, afortunadament cada vegada amb més força, s’alcen veus que reclamen una tornada al valors (clàssics) que han definit la nostra societat durant generacions. Valors com l’esforç, la disciplina, el respecte als altres, la tolerància, el civisme i la urbanitat mateixa, que s’han perdut en part per un progressisme mal entès, en part per una complicada conciliació de la vida familiar, laboral i personal que ha buscat compensar l’escàs temps que es disposa per als fills amb una tolerància quasi infinita i mal entesa.
 
Cal recuperar, des de la família, el valor de l’autoritat en l’educació. Només així podrem exigir i defensar l’autoritat a l’escola. Tornar a la cultura de l’esforç, de l’exigència i de la recerca de l’excel·lència, no es fer un pas enrere, sinó donar les eines necessàries per afrontar el futur.
 
A Unió, fa temps que propugnem recuperar aquests conceptes per tenir una base sòlida que enforteixi la cohesió de la societat. Aquest serà un dels trets diferencials del congrés d’Unió que celebrarem el proper mes d’octubre. I el nostre repte és fer arribar a la societat les nostres inquietuds, i propostes a la societat per ajudar a configurar entre tots amb la força del diàleg i el consens un país més sòlid.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1342
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR