e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Setembre de 2008

Catalunya està avui de festa. Celebrem una nova Diada Nacional, un nou Onze de Setembre, la commemoració d’una derrota, però també la commemoració de la nostra història. El record de qui som, d’on venim, què volem i què varem perdre aquell llunyà onze de setembre.

Avui podem viure la Diada com el que volem que sigui: Una jornada festiva que recorda qui som i qui volem ser. Però avui també, no podem ser aliens a dues circumstàncies que enterboleixen el nostre futur immediat. No podem oblidar la greu crisi econòmica que patim i que és fa més visible i cruel en les persones que disposen de menys recursos i que tenen un treball més precari. És obligació de tots, de les institucions, dels agents socials, dels partits polítics de la societat en general fer que les conseqüències de la crisi siguin menys traumàtiques per als més febles.

Hem de ser forts per aconseguir una societat més ferma que sàpiga lluitar unida davant l’adversitat i que no aprofiti aquesta situació econòmica dolenta com a arma per atacar i desgastar l’adversari. Ja vam aprendre un onze de setembre que l’única manera d’avançar en l’adversitat i en la desfeta es fer-ho units i cohesionats perquè les pèrdues siguin més suportables, menys feixugues.

No és la crisi l’única ombra que planeja sobre el nostre futur immediat. La negociació del finançament s’endureix perquè hi ha qui no vol respectar les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya, les Corts espanyoles i referendades pel poble català. És hora de la unitat de totes les forces per aconseguir el que és just. No volem prendre res a ningú, només volem el que ens pertoca i solucionar un greuge que ja fa massa anys que dura. Per aquest motiu el govern de la Generalitat té el nostre suport incondicional perquè defensi el que contempla l’Estatut en matèria de finançament.

Perquè volem que les properes Diades portin menys núvols que enguany, ara és l’hora d’anar junts, ara és l’hora de continuar endavant per arribar a una Catalunya rica i plena, cohesionada i solidaria. La Catalunya de tothom, la Catalunya que volem, la Catalunya desitjada.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1309
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR