e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 d'Abril del 2009

Caps, caps de turc i mocions de censura

El president Montilla fa seves la dita catalana “qui dies passa anys empeny” i la francesa de l’absolutisme del Rei Sol “desprès de mi, el diluvi”. Així ens va. Les “càrregues de dubtosa proporcionalitat” dels mossos contra els antiBolonya continuen cuejant mal que pesi al president.

Era i és evident que el màxim responsable del cos policial català ha tornat a fer palesa la seva poca idoneïtat per dirigir-lo. És prou clar que si estimem i volem una policia catalana eficaç, moderna i propera al ciutadà no la podem deixar en mans de Joan Saura. El líder d’Iniciativa, el de la tercera pota del tripartit, no ha dubtat en sacrificar el cap dels Mossos per salvar el seu. També al president Montilla li està be aquest cap de turc. Salva el d’en Saura, salva el seu i a més passada posa davant dels Mossos una persona de distinta corda a...

Continuar llegint...

25 de Març del 2009

La relliscada de la ministra Chacón

En una de les tires de Mafalda que recordo haver llegit, Miguelito, un dels personatges li diu a Susanita que te un problema i ella li respon. T’estimo molt i soc molt amiga teva, però no dels teus problemes. Per això no vull que cap problema s’interposi entre els dos, i se’n va. Miguelito se la queda mirant i li diu gràcies tot emocionat, però immediatament  es pregunta: gràcies?

L’actuació de la ministra Chacón de retirar unilateralment les tropes espanyoles de  Kosovo m’ha recordat aquesta historieta. Vol presumir d’amics (Europa, els EUA...) però pren decisions d’una forma unilateral sense consultar els seus aliats. Si va resultar indignant per a la majoria del nostre país l’unilateralisme de Bush a l’hora d’embarcar-se en una guerra, és peculiar que la ministra improvisi en qüestions importants que afecten l’status quo de...

Continuar llegint...

18 de Març del 2009

Les mil i una excuses

Schehrazada  es va haver d’inventar mil i un contes per sobreviure, havia de mantenir viu l’interès del Sultà i, d’aquesta manera salvar la seva vida un dia més. Va fer seva la dita qui un dia passa, un any empeny. Ara, de les seves mil i una excuses, la cultura ha guanyat una obra universal. Però, de les mil i una excuses del president Montilla, no en traurem rés.
 
Ahir mateix en la sessió de control va afirmar que no allargarà “indefinidament” la negociació del finançament. I ho va dir com si no s’haguessin superat ja unes quantes vegades els límits que s’havien posat. Són set mesos els que portem d’endarreriment, per tant més de dues centes nits, més de dues centes excuses.  Haurà d’inventar vuit centes i una excuses més?
 
El president Montilla diu que “si no hi ha acord ni en la...

Continuar llegint...

11 de Març del 2009

El Tritànic

Prou coneguda és la història del Titànic, el vaixell de luxe que es va enfonsar en la seva primera travessia atlàntica. D’aquell desastre, se’n poden treure moltes conclusions, però dins de la tragèdia, destaca la capacitat d’heroisme del capità i de la tripulació. Si cada oficial hagués donat les ordres d’evacuació ignorant les del seu superior, el desastre encara hauria estat molt pitjor. Malauradament el govern del tripartit, en uns moments de gran tempesta econòmica (crisi) i política (finançament) actua com si no hi hagués cap capità a qui obeir, perquè el capità (José Montilla) està desaparegut.

Essent de primera magnitud la crisi actual l la manca de finançament, no són, malauradament les úniques situacions en les quals el futur de Catalunya queda sense decidir per la manca de cohesió,...

Continuar llegint...

05 de Març del 2009

El tripartit vol entrar al menjador familiar

El tripartit està obsessionat en imposar el intervencionisme com a modus vivendi dels catalans. Oblidant la desfeta del marxisme-leninisme com a política que pretenia organitzar les decisions personals dels ciutadans obviant les voluntats individuals, ara el nostre govern ens sorprèn amb el nou Codi Civil de Catalunya que oblida la sòlida i arrelada instal·lació del Dret Civil català per donar pas a una espanyolització dels costums i a un intervencionisme excessiu de l’administració en l’àmbit familiar. Tenim competències exclusives, però espanyolitzem el nostre dret. Aquest és la gran aportació la del tripartit.
 
El president Montilla i els seus consellers practiquen el saurisme-imposicionisme amb mesures com la d’obligar per llei a dir als fills adoptats que ho són abans que acompleixin 12 anys. També volen fer participes als jutges de les...

Continuar llegint...

26 de Febrer del 2009

Què amaga el tripartit?

A moltes novel·les i pel·lícules policíaques sempre hi ha el detectiu que li diu al sospitós que no pateixi perquè l’investiguin, perquè rés no ha de témer qui no amaga rés.

Per això es més que sospitosa l’actitud del govern tripartit de negar-se a lliurar una copia dels informes demanats per CiU. Què amaga el Govern tripartit al complert, ja que han estat Presidència, Interior i Vicepresidència els que es neguen a lliurar les còpies dels informes sol·licitats? Què amaga, el Govern tripartit en ple que no vol enviar les auditories sol·licitades al Parlament? Què fa tanta por al tripartit?

El pitjor de tot plegat no és que és vulguin amagar a CiU les dades i papers sol·licitats, sinó que s’amagui aquesta informació a tots el catalans que han triat la seva...

Continuar llegint...

18 de Febrer del 2009

Estruços al tripartit

Més que un Govern, el tripartit sembla “Antoñita la fantàstica” ja que, tot i que diuen que ho fan molt bé, el resultat és un desastre. Catalunya pateix un vendaval amb vuit víctimes mortals, però tot s’ha fet bé. Tenim mil aturats nous cada dia, però tot s’ha fet bé. Hi ha quinze mil places de llars d’infants sense construir malgrat el compromís adquirit, però tot s’ha fet bé. Tenim convocada una vaga de mestres a l’ensenyament públic, però tot s’ha fet bé. Encara no tenim acord de finançament i, per tant, no complim l’Estatut, però tot s’ha fet bé. TV3 i el Barça estan enfrontats amb el resultat que no tenim futbol en català, però tot s’ha fet bé, etc. No hi ha mai la més mínima autocrítica perquè la culpa és del vent, de la...

Continuar llegint...

12 de Febrer del 2009

SOC o no SOC

Afirma Warren Buffett que és força estrany trobar gent capaç de centrar-se en el que veritablement és important i que, per fer-ho,  és imprescindible tenir un full de ruta, seguir-lo i pensar a llarg termini, és a dir liderar.
 
A casa nostra, la sensació de crisi és cada vegada més gran i provoca, per desànim, desorientació i una frenada del consum.  En temps de crisi, la inacció, és a dir esperar a veure què passa, no beneficia a ningú. La crisi ens preocupa, i molt, però encara ens amoïna més veure que els governs català i central són incapaços de centrar-se en el que és important: afrontar la crisi, cercar-hi solucions, generar confiança. Ens preocupa perquè també són incapaços d’escoltar les propostes de l’oposició i d’aplicar-les.
 ...

Continuar llegint...

05 de Febrer del 2009

Mentre el tripartit reflexiona, l’atur català es dispara

Ahir en la sessió de control al Parlament, el president Montilla va respondre una  pregunta d’Artur Mas sobre la crisi i va dir: “el govern encara està reflexionant sobre com afrontar la crisi”, i a més va demanar a CIU que posés damunt la taula mesures concretes.

Mentre el govern tripartit reflexiona, l’atur català creix cada dia en més de mil persones i ja és el més alt d’Europa.  Mentre el govern tripartit reflexiona, CIU proposa mesures concretes per afrontar la crisi aquí i allà, a Madrid i a Catalunya. I el govern espanyol i el tripartit català no escolten perquè les mesures venen de l’oposició.
 
El tripartit reflexiona i reflexiona i  CIU proposa mesures concretes, per exemple d’ajudar a les famílies. Fets i no paraules Sr. Montilla. Li dono un exemple: la família. Molt es parla de la...

Continuar llegint...

29 de Gener del 2009

Memòria de Peix

Alba, la nena que pateix lesions irreversibles pels maltractaments rebuts per part de la parella de la seva mare, va ser víctima dels qui l’havien d’educar, però també dels errors concatenats del nostre sistema per protegir als infants amb risc de patir maltractaments.

Ens vam dir que mai més ens podríem permetre un altre cas Alba, que posaríem tots els instruments al nostre abast perquè el nostre sistema no tornés a fallar a cap altre nen o nena, que calia posar els infants en la primera posició de la nostra llista de prioritats. Ens vam dir tantes coses que resulta frustrant veure que a dia d’avui encara queda molt per fer.

A dia d’avui, hi ha 153 nens a Catalunya que no tenen plaça d’acollida perquè el Govern del tripartit no ha fet els deures, 153 casos que l’administració ja ha determinat que són de risc, però que han de...

Continuar llegint...