e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Març del 2010

Una apujada lesIVA

El govern de Rodríguez Zapatero continua sense tenir un rumb clar per fer front a la crisi. La bona notícia que està disposat a rebaixar la morositat de l’Administració a trenta dies davant dels més de vuitanta actuals queda tapada per la decisió ferma d’apujar l’IVA aquest proper estiu.

No és així, com aconseguirem reactivar el consum, fomentar l’estalvi familiar, reduir l’endeutament d’empreses i persones, crear nous llocs de treball, facilitar uns mínims marges de beneficis de subsistència als diferents sectors econòmics i en últim terme, tampoc aconseguirem així millorar les finances públiques.

Des de CiU ens hem oposat sempre a aquest augment de la fiscalitat en les circumstàncies actuals. No és el moment, o per dir-ho clar i català, justament ara és el pitjor moment per fer-ho. És...

Continuar llegint...

11 de Març del 2010

Interior ens deixa gelats

És interessant comparar el que viu el carrer amb el que viu el tripartit. Des de dilluns, tots els mitjans ens informen minut a minut del efectes de la nevada a Catalunya, dels ciutadans incomunicats, dels talls elèctrics –llum, calefacció amb 50 mil persones encara afectades, tres nits sense llum!-, de la mancança de línia telefònica, de les persones que no van arribar on volien, dels 34 mil nens i nenes que avui encara no aniran a escola. I mentrestant el Parlament debat a proposta d’una de les forces que dóna suport al tripartit sobre la llei de referèndums i consultes populars. És una llei poc ambiciosa que, a més, ens obligarà a demanar permís a Madrid per dur endavant qualsevol proposta. És un gran èxit d’una ERC paradoxal.

El tripartit té gustos estranys i fa esperpèntics jocs malabars. Tenim un país preocupat per les...

Continuar llegint...

18 de Febrer del 2010

Partits curts de mires o unitat per la societat

Compromís i responsabilitat. Quan les coses venen maldades, quan la situació exigeix unir forces i anar tots a una per sortir de la crisi, cal deixar de banda les diferències i els interessos partidistes i tenir sentit d’Estat, sensibilitat envers els problemes de la societat. És el que demanem i oferim des de CiU als dos grans partits espanyols, PSOE i PP. Els hi demanem que oblidin les estratègies electoralistes que legítimament han utilitzat i que siguin capaços de buscar un pacte d’Estat, un gran consens per afrontar les reformes imprescindibles que calen per abordar la crisi econòmica.

En el debat d’ahir vam fer propostes concretes. Vam subratllar que calen fets i no paraules, que generar llocs de treball és la principal preocupació. Fer política social és crear ocupació, no donar només subsidis. És ajudar els autònoms, els emprenedors i les...

Continuar llegint...

11 de Febrer del 2010

Conseller Maragall, té tota la raó

Les declaracions del conseller Maragall sobre que Catalunya està tipa i fatigada del govern tripartit són un exercici de realisme polític i constaten que almenys un dels nostres governants connecta amb la realitat del carrer. Per molt que des d’alguns sectors del PSC o des d’Iniciativa vulguin desacreditar les paraules del conseller d’Educació la realitat és tossuda. L’actuació del tripartit i la de Rodríguez Zapatero a Madrid han provocat que els catalans estiguem farts i tips del malgovern tripartidari.

Catalunya està farta i cansada de liderar el rànquing de l’atur i de veure com més de sis-centes mil persones s’han quedat sense feina.

Catalunya està farta i cansada de ser la primera en destrucció d’empreses mentre el govern continua paralitzat per la guerra d’’interessos confrontats que suposa el tripartit.
...

Continuar llegint...

03 de Febrer del 2010

Amb el menjar no s’hi juga

Recordo el menjador de casa. Tots a taula amb mil coses a explicar i una única norma immutable que no calia que el pare ens repetís a diari: “amb les coses de menjar no s’hi juga”. És una dita universal amb la qual salvem les distàncies del que és superficial i accessori del que és fonamental, decisiu en la vida. És una dita que m’ha vingut al cap amb la darrera tombarella del govern Zapatero quan ha decidit canviar, sense consultar ningú, les regles del joc de les pensions i dels pensionistes. El govern socialista ha perdut definitivament el nord si es que en algun moment sabia on anava. Ha ignorat tots els actors que calen per replantejar el nostre sistema de pensions i ha llançat la proposta de retardar obligatòriament dos anys la jubilació, fins als 67.

És una nova mostra de la improvisació del govern Zapatero. Improvisació, precipitació,...

Continuar llegint...

28 de Gener del 2010

Motius per un somriure

Nou mesos per decidir quin futur volem per Catalunya. No és gaire temps per explicar què volem per al nostre país i n’és massa, en canvi, per continuar perdent-lo sense plantar cara als problemes que deprimeixen la nostra economia i per extensió la nostra societat.
 
Cal dir-ho clar. Aquest ha de ser l’any del canvi a Catalunya. Set anys són massa anys d’haver estat aturats, sense polítiques clares, d’haver fet passes sense sentit i sense direcció, de tenir com a única prioritat mantenir la cadira. Catalunya no pot seguir ni desgovernada, ni mal governada. Si sempre és necessari un govern fort amb idees clares, encara ho és més en temps de crisi. No podem continuar amb un govern d’idearis oposats i contradictoris.
 
Cal saber què és vol fer, i fer-ho. Això és el que proposem des de Convergència i Unió....

Continuar llegint...

21 de Gener del 2010

President o presoner

Després d’haver vist com els conselleres Baltasar i Saura defugien de les seves responsabilitats sense assumir el cost polític de la mala gestió de l’incendi d’Horta de Sant Joan, ara és el torn del president Montilla. Té l’oportunitat d’exercir d’autèntic president de tots el catalans o de demostrar, una vegada més, que rau presoner dels vots de Iniciativa.

Hores d’ara, amb tot el que s’ha anat coneixent i no precisament gràcies als  consellers de Medi Ambient i de Interior, és evident que es va gestionar malament aquest dramàtic succés que va acabar amb la mort de cinc bombers i amb ferides molt greus d’un sisè. Ni va estar un llamp l’origen del foc, ni van ser certes les informacions que des de aquestes conselleries és van donar a conèixer.

Saura i Baltasar volen passar de puntetes per la...

Continuar llegint...

13 de Gener del 2010

Amb Vic, de ConVicció

Vull defensar des d’aquí la decisió de l’alcalde de Vic i del seu equip de govern de no empadronar les persones immigrants que han entrat irregularment al país i que, per tant, no tenen el visat que exigeix la nova llei d’estrangeria.

L’alcalde de la capital osonenca, Josep M. Vila d’Abadal ha estat durament criticat per aquesta mesura. No és just. La política erràtica de PSOE i PP en matèria d’immigració ens ha portat a un seguit de despropòsits criticats per tots el països de la Unió Europea. Dels papers per a tothom que propugnaven els socialistes no fa pas tants anys, s’ha passat a voler regular una situació que ha esdevingut una realitat difícil de gestionar, sobretot per als governs municipals, que són els que han de conviure i resoldre de més a prop aquesta situació en una societat d’acollida que exigeix el...

Continuar llegint...

23 de Desembre del 2009

Allò que el 2010 s'endurà

Arriba Nadal, s’apropa cap d’any i l’esperit d’harmonia, de bons desitjos i de fer balanç omple aparadors, anuncis, noticiaris i pensaments. En primer lloc vull desitjar-los molt bones festes i que 2010 sigui un bon any per a tots i per a Catalunya.

No és pot dir que aquest 2009 que som a punt de tancar hagi estat un any per tirar coets. Més aviat el contrari: 2009 és un any per oblidar. La crisi ha fet estralls a la nostra societat. Una situació globalment negativa ha tingut unes conseqüències molt més catastròfiques a Catalunya i a Espanya per la manca de lideratge del govern tripartit i del govern Zapatero.  Allà on altres països comencen a veure la llum, a casa nostra continua imperant la foscor i el desànim. L’atur segueix disparat i arriba a xifres desastroses, mentre el nostre govern tripartit es perd en baralles internes, i en una manca de...

Continuar llegint...

17 de Desembre del 2009

De Churchill a Montilla

‘Mai tants no van deure tant a tan pocs’, històrica frase amb la que Winston Churchill va agrair al pilots de la RAF la seva victòria sobre l’aviació nazi a la batalla d’Anglaterra. Avui, a Catalunya, en canvi, podem afirmar que mai tants no han estat tant perjudicats per tan pocs. És el que té tenir un govern feble, condicionat per una minoria que segueix dividint la societat entre rics i pobres i que creu que suprimir el impost de successions és donar ales la injustícia. Una supressió ja aprovada en diferents comunitats autònomes que han entès que gravar les herències de pares a fills i entre cònjuges no es un triomf social, sinó un triomf de la injustícia.

Una vegada més el govern tripartit s’ha aplegat a la voluntat verdivermella d’ICV. El que poda haver estat una decisió majoritària s’ha quedat en un voler i no...

Continuar llegint...