e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Setembre del 2010

Fracàs del Govern i dels sindicats

Avui, l’endemà de la vaga general per damunt de les xifres d’uns i d’altres, podem concloure que la jornada d’ahir va constituir un fracàs, del govern i dels sindicats, i que el únics que van ‘triomfar’ van ser els brètols antisistema de Barcelona. El govern va fracassar perquè va quedar clara la gran irritació social existent per la pèssima política feta davant la crisi econòmica. El president Zapatero només s’ha decidit a governar impulsant una reforma laboral i una política de contenció pressupostaria quan des de l’exterior, -OCDE, Unió Europea, Banc Central Europeu, Fons Monetari Internacional i el propi president dels Estats Units- li han exigit que actues d’una vegada i es deixés de demagògies i sortís de la paràlisi governamental que ensorrava l’economia espanyola i que feia trontollar...

Continuar llegint...

23 de Setembre del 2010

No hi ha lloc pels fora de la llei

Ha aixecat força polseguera la decisió del govern francès d’expulsar els col·lectius gitanos, bàsicament romanesos, del seu territori. Hi ha hagut reaccions de tota mena. Com que no és l’estil d’Unió fer seguidisme a cegues de cap posició -perquè en tenim una de prou clara i ben definida-, vull recordar el que s’hauria de fer, en tot cas el que farem nosaltres.

Estic completament en contra de criminalitzar qualsevol col·lectiu i m’oposo frontalment a qualsevol decret que signifiqui l’expulsió d’una persona en consideració a la seva ètnia, religió, sexe o qualsevol altre tret diferencial. En canvi, amb la mateixa fermesa. sí que dono suport a la política “qui la fa, la paga”. Per això defenso l’expulsió de qualsevol immigrant que delinqueixi o que no acompleixi les lleis del nostre...

Continuar llegint...

09 de Setembre del 2010

De la desesperança a l’optimisme

Dissabte celebrem l’Onze de Setembre i paga la pena reflexionar sobre el que ha esdevingut aquest darrer any i sobre la situació actual. Val a dir que no ha estat un bon any per a Catalunya i que la Diada ens ha de servir per reivindicar i per exigir el compliment de l’Estatut, refrendat a les urnes.

La sentència del Tribunal Constitucional marca, sens dubte, un punt d’inflexió en la relació de Catalunya amb Espanya. Ara, cal redreçar el que el Constitucional ha estroncat i, sobretot, recuperar el respecte que a dia d’avui Espanya ja no té amb Catalunya. No és, però, l’única cosa que cal endreçar. La situació econòmica continua essent crítica amb centenars de milers de catalans sense feina i amb unes expectatives de futur poc optimistes.

Economia i política han de ser els nostres grans reptes i les nostres grans reivindicacions...

Continuar llegint...