e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Juliol del 2009

Trencadissa al tripartit (o tres de tres)

El tripartit ha deixat una nova petjada del seu caràcter autodestructiu abans de les vacances, i un dels seus caps i soci fundador, Joan Saura, ha dit que no repetirà com a cap de llista de Iniciativa en les properes eleccions. Res a dir d’aquesta decisió d’un dels consellers que més polèmiques ha aixecat per les seves decisions i per les seves no decisions.

Els qui, en canvi, no han pogut estar callats han estat els seus socis. Joan Puigcercós i tot l’aparell d’Esquerra –Ridao i Benach inclosos- s’han dirigit al president Montilla per demanar la remodelació del govern, i han posat en evidencia la seva crisi. El president del govern i líder del PSC la nega una i altra vegada davant la insistència i cridòria dels seus socis més imprevisibles.

Si tempestuoses van ser les relacions de Carod amb Pasqual Maragall –viatges a Perpinyà inclosos-,...

Continuar llegint...

23 de Juliol del 2009

Herois

Dimarts la tragèdia va colpejar els bombers de la Generalitat: quatre integrants del cos van morir mentre lluitaven contra el foc declarat al parc natural dels Ports, al terme de Horta de Sant Joan. Malauradament, no són les primeres morts que han hagut de patir els bombers en la seva lluita per defensar la societat. Però perquè són morts produïdes en el treball d’uns homes valents que arrisquen la vida per protegir-nos, hem de rendir un especial homenatge al seu valor i hem de fer-los costat en aquests moments tant difícils per a les seves famílies i per als seus companys. D’aquesta tragèdia que ens ha colpejat a tots, n’haurem d’extreure conclusions per mirar que es pot millorar per evitar noves jornades de dol. Però aquesta feina ha de quedar en mans dels tècnics i dels especialistes.

Avui, només puc sumar-me a la tristesa que sentim tots els catalans per la mort de...

Continuar llegint...

16 de Juliol del 2009

Un bon futur val més que un mal acord

Hi ha qui és sorprèn que diguem no al finançament que ha acordat el tripartit i el govern Zapatero. A CiU ens sorprèn que es sorprenguin, com també ho fa que hagin acceptat un acord que incompleix l’Estatut en les xifres, en el model i en els terminis d’aplicació. Aquesta acceptació, sí que és una sorpresa. Tot el bombo i plateret que se li dóna des de les files del tripartit no és més que un intent d’amagar un pacte que perjudica Catalunya, ja que ignora l’Estatut.

Si el procés per aconseguir el nou Estatut va ser tan feixuc i costós va ser en bona part perquè definia el finançament que volia Catalunya. L’acord del tripartit i Zapatero no només no ho assoleix, sinó que ho burla. Dir el contrari és un engany.

No compleix l’Estatut perquè no té en compte els seus criteris de...

Continuar llegint...

09 de Juliol del 2009

Els fora de la llei

En menys d’una setmana s’exhaurirà la data límit fixada pel president Zapatero perquè hi hagi un acord de finançament per a Catalunya i la situació no està gens aclarida. Malgrat tot, ara no és moment de burxar més en els incompliments repetits des de la aprovació de l’Estatut, ni en els canvis de posicions dels negociadors del govern. És el moment de defensar el que marca la llei, de complir el que dicta l’Estatut. El debat de fons no és una qüestió només de xifres, sinó de model. Els catalans, -també les Corts-, vam decidir estar regits per un Estatut que dicta el model que volem que existeixi en la relació Catalunya-Espanya, també en el finançament. No volem discutir d’uns milions més o menys, reclamem obtenir el que diu la llei. És ben fàcil d’entendre.

No volem privilegis com els que...

Continuar llegint...

02 de Juliol del 2009

La bona educació és possible

Ahir el Parlament  va aprovar la  Llei d’Educació de Catalunya. Poca cosa pot semblar l’aprovació d’una llei en un calorós dimecres de juliol, amb la gent més preocupada per les temperatures, o pels fitxatges galàctics, o pels casos de grip A. En canvi, és aquesta llei la que marcarà el futur del nostre país, la que ens permetrà recuperar eficàcia, competència i lideratge en un món tan globalitzat i competitiu.

Pot semblar exagerat donar tanta importància a una llei d’Educació. No ho és. És precisament la LEC, aquesta LEC la que ens assegura el futur i la que obre portes fins ara tancades per posicions partidistes o sectàries en matèria educativa. Té molts punts que es poden destacar, però per damunt de tots, cal esmentar que neix amb un amplíssim consens gràcies a les negociacions dutes a...

Continuar llegint...