e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Gener del 2009

Memòria de Peix

Alba, la nena que pateix lesions irreversibles pels maltractaments rebuts per part de la parella de la seva mare, va ser víctima dels qui l’havien d’educar, però també dels errors concatenats del nostre sistema per protegir als infants amb risc de patir maltractaments.

Ens vam dir que mai més ens podríem permetre un altre cas Alba, que posaríem tots els instruments al nostre abast perquè el nostre sistema no tornés a fallar a cap altre nen o nena, que calia posar els infants en la primera posició de la nostra llista de prioritats. Ens vam dir tantes coses que resulta frustrant veure que a dia d’avui encara queda molt per fer.

A dia d’avui, hi ha 153 nens a Catalunya que no tenen plaça d’acollida perquè el Govern del tripartit no ha fet els deures, 153 casos que l’administració ja ha determinat que són de risc, però que han de...

Continuar llegint...

22 de Gener del 2009

Avortaments infantils, drets i oportunitats

L’avantprojecte de la llei de Drets i Oportunitats de la Infància que prepara el Govern tripartit proposa que les nenes puguin decidir avortar a partir del 16 anys si és compleixen el tres preceptes legals vigents. Les menors d’aquesta edat podran demanar que un jutge decideixi sobre aquesta qüestió si els pares (els seus mentors legals) en discrepen. És una qüestió sempre difícil i espinosa la de l’avortament que una vegada més el tripartit es pren a la lleugera, i que sovint utilitza d’una manera partidista quan li serveix per distreure l’atenció per amagar els  problemes que és incapaç de resoldre.
 
És una realitat que les relacions sexuals tenen lloc cada vegada a edats més joves i, per tant, les mesures s’han d’encaminar a informar i educar per prevenir els embarassos no desitjats. Mai, absolutament mai, s’ha de...

Continuar llegint...

15 de Gener del 2009

Llei de la Dependència, un fracàs repetit

Em resulta trist tornar a parlar de la Llei de la Dependència en els mateixos termes que ho he hagut de fer cada vegada que m’he referit a ella: és un engany, un fracàs, i no un fracàs qualsevol del govern de Zapatero i del de la Generalitat, ja que els dos tenen competències en la seva aplicació. És el fracàs en majúscules d’ambdós governs, perquè ha estat l’aposta manifesta de Zapatero que va prometre la quarta pota de l’Estat del Benestar amb aquesta fallida llei.

No faig una crítica a cegues, ni tan sols una crítica partidista denunciant que hi ha altres formes de fer política social d’una manera més eficaç, pròpia i generosa. Avui la crítica és simplement una enumeració de dades del Ministeri i del departament d’Acció Social: la meitat de les persones beneficiaries de la Llei de...

Continuar llegint...

07 de Gener del 2009

Any nou, Esquerra vella

El tripartit ha començat l’any i ens ha deixat ben clar que per a ells res no ha canviat. Estem on érem o, pitjor encara, un pas més enrere. Encara que diguin que han avançat en les negociacions per al finançament, s’han ignorat totes les peticions fetes des de Catalunya.

La darrera proposta de Solbes continua ignorant tant l’esperit de l’Estatut com la seva lletra. No és una qüestió d’interpretació del que diu el text, com ens volen fer creure des de Madrid. És qüestió d’acomplir el que van aprovar el Parlament i les Corts i va refrendar el poble de Catalunya. No hi ha volta de fulla: o s’acompleix la llei o s’ignora. Per això és novament lamentable i esperpèntica l’actitud d’ERC quan s’ofereix com a garant d’un bon finançament.

És l’hora dels fets, dels quals sempre ha...

Continuar llegint...