e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 d'Octubre del 2008

Per Déu!, no és una anècdota

Molt s’ha parlat dels extres del cotxe del president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach. Sobre aquest desafortunat afer, vull fer algunes reflexions. En primer lloc, dir que em sap greu l’actitud farisaica que molts han adoptat; sesquincen els vestits pels famosos 9.000 euros d’extres i no volen mirar les despeses encara molt més oneroses que tenen altres alts càrrecs de l’Estat. També vull afegir que estic convençuda que no ha estat gens causal que el destinatari de tota aquesta polèmica hagi estat el segon càrrec de Catalunya. Malauradament, aquí, a casa nostra, sabem bé com se les gasten els qui ens neguen el fet diferencial, el dret a la pròpia llengua, la possibilitat d’establir una relació de bilateralitat i fins i tot que tinguem una història i cultura pròpia. Però, dit això hi ha un tercer punt que no vull passar per alt.

He escoltat...

Continuar llegint...

23 d'Octubre del 2008

Llei de la Dependència, un fracàs cruel i innecessari

Cal dir-ho sense embuts: la llei de la dependència, la nineta dels ulls de Zapatero, l’acció estrella del seu Govern, la quarta pota de la societat del benestar desprès de l’educació, la sanitat i les pensions, és un absolut fracàs. Sense pal·liatius, sense matisos: fracàs absolut.

És veia venir, però no me’n alegro gens, al contrari m’indigna i m’entristeix. Crec que tenir cura de la gent disminuïda, ajudar a fer la vida més fàcil a les persones amb discapacitats, ser prou sensibles com per donar més a qui més ho necessita, ens fa millors persones i fa que la nostra sigui una millor societat, solidaria, generosa, justa.

Per això m’indigna que es jugui amb aquests sentiments. No és pot prometre el que se sap no es podrà acomplir i Zapatero ho ha fet. No és la primera vegada. Estatut, arribada de...

Continuar llegint...

16 d'Octubre del 2008

Un Gran Germà al tripartit

Com si no hi hagués una altra feina a fer i com si els moments fossin de màxima tranquil·litat el govern de la Generalitat ha tingut l’ocurrència de decidir que es obligatori que els pares informin els fills adoptats de la seva condició d’adoptats. Així ho dicta la llei proposada per govern i així s’haurà de fer (si ningú ho evita) quan els nens siguin prou madurs i en tot cas mai podrà ser més tard dels catorze anys.

Ben mirat són ganes de portar la política intervencionista i reguladora d’aquest govern tripartit fins a extrems esperpèntics i caricaturescos, sinó fos per la mania de jugar al Gran Germà (Orwell no Telecinco) que té l’executiu Montilla. Res a dir sobre el dret dels fills adoptats a conèixer la seva condició. Sí vull deixar clar que uns pares responsables no necessiten ningú que els hi...

Continuar llegint...

08 d'Octubre del 2008

Redreçar el camí

Ha costat, però finalment el govern de Rodríguez Zapatero s’ha mogut davant la crisi i ha anunciat que és crearà un fons de 30.000 milions d’euros perquè les entitats financeres puguin continuar concedint crèdits. El sentit comú s’ha imposat i, encara que amb retard, el que a CiU propugnem des del passat 2 de juliol ja és una realitat. És una notícia que rebem amb satisfacció perquè ajudarà a donar confiança en aquests moments d’incertesa econòmica, però que no ha de ser l’única que ha d’adoptar el Ministeri d’Economia.

Cal prendre, també amb caràcter d’urgència, mesures que ajudin les famílies i les petites i mitjanes empreses a fer front a aquesta situació i que permetin alhora que en surtin enfortides quan passi la inestabilitat actual.

No és pot perdre de...

Continuar llegint...

02 d'Octubre del 2008

Unitat de fet i no de paraula

Aquests dies de debat de política general al Parlament de Catalunya, molt  ES parlant de la necessitat d’unitat entre les forces polítiques del nostre país per defensar conjuntament el finançament que volem per a Catalunya i el desenvolupament de l’Estatut.
 
Molt se’n parla, però poc es concreta. Ja se sap que parlar d’unitat en aquests moments és bonic, sembla responsable i queda bé, però fins ara la unitat no ha estat res més que una paraula. Cal que aquesta unitat sigui real i per això necessitem uns objectius comuns i  una estratègia conjunta que no ha de ser difícil perquè és el que diu l’Estatut, és a dir uns acords a defensar, unes xifres a les quals ens podem acollir per veure si el resultat final de la negociació és bo o insuficient per al país. En definitiva, necessitem concretar una proposta per...

Continuar llegint...

18 de Setembre del 2008

El valor d’un Congrés de valors

Amb el inici de cada nou curs escolar, es parla molt de les condicions en que ho fa. Si s’han construït o deixat de construir tantes noves places; si hi ha més o menys  barracons (ara en diuen aules prefabricades i cada cop n’hi ha més); si hi ha hagut o no incidències remarcables... Cadascuna d’aquestes qüestions són importants però, - encara que és evident que en aquest sentit les xifres reflecteixen la mala gestió de l’actual Govern-, ens aporten poca informació sobre el model educatiu que volem. Un model que va definir una gran majoria de la societat catalana en el consensuat Pacte Nacional per l’Educació i que en gran part ha estat ignorat en el projecte de la Llei d’Educació aprovat pel Govern. Esperem que el tripartit es faci ressò de les milers i milers d’al·legacions presentades tant per part de partit polítics com Unió...

Continuar llegint...

10 de Setembre del 2008

Diada per l’esperança

Catalunya està avui de festa. Celebrem una nova Diada Nacional, un nou Onze de Setembre, la commemoració d’una derrota, però també la commemoració de la nostra història. El record de qui som, d’on venim, què volem i què varem perdre aquell llunyà onze de setembre.

Avui podem viure la Diada com el que volem que sigui: Una jornada festiva que recorda qui som i qui volem ser. Però avui també, no podem ser aliens a dues circumstàncies que enterboleixen el nostre futur immediat. No podem oblidar la greu crisi econòmica que patim i que és fa més visible i cruel en les persones que disposen de menys recursos i que tenen un treball més precari. És obligació de tots, de les institucions, dels agents socials, dels partits polítics de la societat en general fer que les conseqüències de la crisi siguin menys traumàtiques per...

Continuar llegint...

04 de Setembre del 2008

Setembre

Setembre. Enrere queden les vacances i tornem a iniciar el curs polític. Tenim per davant una dura tasca començant pel finançament. És important que mantinguem la unitat d’un front de tots els partits catalans per tenir més força en la negociació que hem de dur a terme a Madrid en la defensa dels interessos dels catalans i de les catalanes. I en aquest sentit, no podem cedir, perquè més cessions en aquest àmbit seria trair Catalunya, la voluntat dels catalans i el que es va aprovar al Parlament i a les Corts espanyoles. Encara que algunes veus cridin que la nostra reivindicació és un gest insolidari i ple de cobdícia, hem de ser ferms en la seva defensa perquè és realment una reclamació justa i necessària com mai.

Unió enfoca el començament del curs polític amb il·lusió vivint un procés precongressual...

Continuar llegint...

31 de Juliol del 2008

Forces per setembre

Última setmana de juliol. Tot a punt perquè el país comenci el gran parèntesi estival d’agost. Algunes cites ineludibles, com la del dia 9 per saber què ha fet el Govern de Zapatero en matèria de finançament. Malauradament tot apunta  a que per no fer, no haurà ni començat els deures i que, malgrat arribar el termini fixat per llei, haurem d’anar a una pròrroga indispensable i ineludible per aconseguir per a Catalunya un finançament acord amb el seu Estatut. Serà també aquest agost temps per agafar forces tot esperant un setembre que es preveu complicat i difícil en el camp econòmic. Ens espera després del repòs un dur trimestre farcit de dificultats agreujades per una acció de govern nul·la, autocomplaent, inconscient, que s’ha encongit davant les dificultats i que no ha gosat a posar en marxa cap mesura concreta per afrontar el...

Continuar llegint...

23 de Juliol del 2008

Seny i memòria

Les  dades econòmiques que degotegen dia a dia van de mal en pitjor i els ensurts es succeeixen. Atur amunt, borsa avall, Creixement avall, dèficit de l’Estat amunt. Preus del petroli amunt, estalvi familiar avall. Massa xifres coincidents en el negatiu a les quals cal afegir a Espanya la rèmora de la paràlisi d’un govern que no ha fet res quan tocava preparar-se per l’arribada de les vaques magres.

No és una critica sense fonament ni partidista contra les politiques de Zapatero i Montilla, és l’evidencia dels fets que s’entossudeixen en demostrar la inexistent coherència en matèria econòmica, tant a l’executiu de Madrid com en el tripartit. No és exageració, és la diagnosi feta pel FMI que preveu que Espanya serà qui patirà de forma més greu i perllongada la situació de crisi.

Davant un pervenir poc afalagador,...

Continuar llegint...
Inici Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Següent Final