e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Desembre de 2012

No és que jo sigui independentista. No encara o potser mai, no sé. Potser n'acabaré essent un d'aquests dies, més per una qüestió de supervivència que cap altra cosa: ser espanyol és, cada vegada més, un desastre, una calamitat bíblica que ens acabarà per arruïnar a tots. Però mentre arriba el dia de preguntar-m'ho seriosament -i arribarà, segur-, li vaig donant voltes a la idea. També m'entretinc pensant si una altra Espanya és possible. Vaig deixar de ser unionista: ara m'he quedat a mig camí i ja no sé què sóc. La veritat és que, per molt que m'hi esforci i molt bona voluntat que hi posi, no veig per enlloc cap mena de possibilitat de refundar Espanya. Diguin-me pessimista, ho accepto.

He trobat, però, una possible solució, un desllorigador. Modestament, crec que és la gran solució per a la independència. Una solució que encaixa perfectament amb la política de l'actual govern espanyol. La privatització d'hospitals a Madrid em va donar la primera pista. Una segona la vaig tenir amb la genial idea de fer que els notaris celebrin casaments civils: la privatització del matrimoni, amb l'excusa de treure feina als jutjats o ajuntaments. I ara el ministre Gallardón em proporciona la tercera i definitiva: la privatització del Registre Civil. La idea és vendre'l als registradors (un dels quals és Rajoy, però segur, segur, que no té res a veure) per uns tres-cents milions d'euros, a canvi de posar unes taxes que pagaríem els ciutadans, per variar.

A Espanya, els bons negocis es privatitzen i els negocis ruïnosos (autopistes privades, deutes bancaris...) es traspassen a l'Estat. Liberalisme a l'espanyola, en estat pur, en efecte. Visca la competència i el mercat.

Però això obre una via a la independència de Catalunya, ves per on. Ni greuges històrics, ni la llengua, ni la cultura ni pactes fiscals ni punyetes. A Madrid no entenen ni voldran entendre mai això. Però sí que entendran l'oferta si es fa servir el llenguatge correcte, el del mercat, el de la privatització que tant els agrada.

La idea seria comprar la independència de Catalunya. Negociem un preu raonable, això sí, però fem una bona oferta d'entrada. Segur que almenys s'ho escoltarien atentament, perquè entendrien de què va l'operació. El concepte de fons no pot ser més liberal: els catalans ens constituïm en accionistes d'una empresa que fa una oferta de compra per un trosset d'Espanya. Res de discursos sobre la identitat o la llibertat dels pobles: una oferta econòmica pura i dura. Privatitzem Catalunya, la comprem entre tots i ens repartim les accions.

Això no ho prohibeix expressament la Constitució, en absolut. Una cosa és que uns ciutadans es revoltin o tinguin ànsies secessionistes, per a la qual cosa ja tenim en darrera instància l'exèrcit, i una altra és que parlem de negocis. Si es poden privatitzar hospitals, autopistes, escoles o fins i tot el mateix exèrcit (quan trigaran?), per què no s'ha de poder privatitzar un terreny? No, un país, no, que això no els agrada escoltar-ho: posem que Catalunya és com una gran finca propietat d'Espanya i que simplement estem fent una transacció per canviar la titularitat de la finca.

Si es pot privatitzar tot, si tot està a la venda, si l'Estat s'ha de descarregar de tantes feixugues càrregues, el camí no és el de la política (eleccions, manifestacions, etc) sinó el llenguatge dels negocis. No diguem més que volem fundar un nou país o estat d'Europa. Expressió prohibida.

La bona és la següent, molt resumida: volem fundar una societat per accions, Catalunya S.A., que li fa una oferta econòmica a Espanya S.A. per comprar-li una gran finca que queda cap al nordest de la península.

Tothom hi surt guanyant. I si cal pagar alguna comissió o agrair algun favor, ja trobarem la manera, oi que sí? Segur que la idea els agrada... I no deixa de ser si fa o no fa el mateix, però enfocat d'una altra manera, més constructiva.

O és que Espanya no s'ha venut mai cap trosset del seu imperi, com la Florida? 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
764
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR