e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 de Febrer del 2012

Catalunya, capital Nàpols

El vell Regne de les Dues Sicílies torna a la vida i guanya una tercera Sicília. Espanya sencera, Catalunya inclosa, hélas/ai las... Se n'obliden sempre de Portugal, però jo diria que també pot anar en el paquet que defineix brutalment el comissari europeu Laszlo Andor. La frase és d'aquelles que mereixen ser emmarcades: "Espanya, com a país, és equivalent al sud d'Itàlia". Apa, després de les conyes a la tele francesa sobre el cas Contador -convertides per certs sectors patriòtics en una mena d'ofensa nacional, nacional d'Espanya, s'entén- ara Europa ens clava una altra clatellada. 

Ens rebaixen a la categoria del sud d'Itàlia, de Roma cap avall. I el comissari d'Ocupació (aviat ho serà d'Atur, Precarietat i Explotació Laboral) no ho diu alegrement. Ell considera que el nord d'Itàlia és competitiu i perfectament viable, cosa que ja...

Continuar llegint...

14 de Febrer del 2012

Si pots, ves-te'n i busca't la vida

Aquest és el principal missatge que el nostre país ens envia. Si pots, ves-te'n i busca't la vida a fora. Quan es diu que el que necessitem és exportar més, s'està dient exactament això: l'única esperança de les empreses que poden anar bé és vendre a l'estranger. Quan a tot arreu trobem cròniques d'experiències dels "spanish abroad", dels que es busquen la vida per aquests móns de Déu, el missatge torna a ser el mateix. Més enllà de les fronteres -no canviaria res si fossin catalanes en comptes d'espanyoles- hi ha algunes oportunitats per a gent ben preparada i valenta. I per als desesperats de la vida també. De la mateixa manera que hi ha també un elevat índex de possibilitats de que l'aventura no surti bé: els paradisos no existeixen, enlloc no ens estan esperant amb els braços oberts.

Però vas a comprar a la...

Continuar llegint...