e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Setembre de 2012

El passat 11 de setembre a la gran manifestació per la independència de Catalunya, els catalans vam expressar un gran anhel, la llibertat de la nostra nació.  Un anhel  que el president Artur Mas ha fet seu.
 
Des de CiU treballem per ser un Estat propi dins la Unió Europea i hem iniciat aquest camí amb la transició nacional que ens portarà a aconseguir-lo. Ara toca construir les majories socials i les estructures d’Estat necessàries per fer-ho possible. Sabem que no serà fàcil, però amb voluntat i esforç ho aconseguirem. Estem posant les bases d’aquesta gran tasca que ens toca dur a terme a tots, començant per la Hisenda Pròpia, la nostra independència fiscal.
 
A CiU tenim clar quin és el camí a seguir i quin és l’objectiu, Catalunya ha de ser un nou Estat d’Europa.

Com ha dit el President Mas, per fer-ho possible cal voluntat, majories àmplies, i capacitat de resistir. Hem de treballar per sortir de la crisi econòmica en què  estem immersos, crear llocs de treball, ajudar les empreses, els comerços, i especialment a la gent que ho està passant malament.
 
L’Estat del Benestar a Catalunya està en perill per diverses raons, la crisi,  el deute irresponsable heretat del tripartit, el dèficit fiscal i sobretot, l’ofegament econòmic a que ens tenen sotmesos els governs de Madrid, abans amb el PSOE i ara amb el PP, que han fet tot el possible per ofegar financerament la Generalitat, això implica que no es puguin dur a terme les polítiques adreçades a millorar el benestar de les persones que desitjaríem.
 
Amb la independència o l’hisenda pròpia, no caldrien els ajustos pressupostaris. Amb els recursos que Catalunya genera podríem establir lliurement les nostres pròpies polítiques econòmiques i socials. Catalunya tindria un dels millors i més forts estats del benestar d’Europa, i podria sortir abans de la crisi.
 
La nostra proposta d’Estat propi és la millor manera de fer una societat més justa i prospera. Una societat millor.
 
El president Artur Mas ens demana capacitat de resistir, això implica també, entre d’altres coses, que des dels ajuntaments es governi bé malgrat els  moments difícils que patim.  També demana dues coses més, imprescindibles per aconseguir la llibertat del nostre país. Voluntat i grans majories. Cal que des dels ajuntaments, els alcaldes/ses, regidors/es, ens posem al costat del president del país i treballem i fem pedagogia per ajudar a incrementar la majoria social necessària per aconseguir que la idea d’Estat Propi sigui cada cop més extensa i sòlida entre la població.
 
El mon municipal és clau per garantir la cohesió social i la tranquil·litat en aquesta etapa que iniciem i cal que ens posem al servei d’aquest gran projecte, amb lleialtat i de forma unitària, ajudant al Govern i al President del nostre país ,no cal que cadascú faci la seva cursa particular, i només junts aconseguirem que  la transició nacional cap a l’estat propi sigui un èxit.
 
 
Des de CiU estem fent avançar Catalunya cap a l’Estat propi. Hem escoltat l’anhel expressat el passat 11 de setembre pel país.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1939
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR