e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Gener de 2013

En la primera sessió d’aquesta legislatura, el Parlament de Catalunya aprovarà una declaració de sobirania del Poble de Catalunya. Un fet històric, perquè la màxima representació del poble, en funció de la majoria expressada democràticament a les urnes, declararà que Catalunya, com a nació, com a subjecte polític, inicia un procés d’autodeterminació, mitjançant una consulta, per la qual els catalans i catalanes decidirem si volem ser un nou estat dins Europa, si volem ser un estat independent.

CiU i ERC hem treballat una proposta de declaració inicial que en base als principis democràtics, el marc jurídic internacional, i el que reconeixen els tractats europeus, diu que el poble de Catalunya vol i té dret a decidir el seu futur lliurement, mitjançant una consulta.

L’objectiu és tenir el màxim suport possible, per la declaració i per tot el procés que iniciem, i cal, per tant, treballar per aconseguir el suport d’ICV, CUP i PSC.

Serà difícil que forces polítiques que creuen en la democràcia, més enllà del model d’estat que defensin, trobin arguments sòlids per oposar-se a un pronunciament que clarament es basa en aquest principi.

Trobarem també altres partits que voldran introduir diferències basades en dogmatismes cercant allunyar l’acord i la unitat. No és poden voler imposar apriorismes, que impliquen visions purament ideològiques, i en alguns casos minoritàries. Això només  provoca divisió i sona a excusa per no voler avançar.

Molts catalans i catalanes han manifestat clarament la seva voluntat: un procés democràtic per poder expressar-se lliurement. No és moment perquè les forces polítiques ens barallem, busquem els punts de desencontre i  ens perdem en les petites diferencies. Això no és el que ens demana la gent, cal que busquem i trobem allò que ens uneix.

En aquests procés tenim l’oportunitat de fer allò que la gent espera, que treballem junts i busquem solucions als problemes i als anhels de llibertat. No els defraudem ara que podem.

La part més important de la declaració de sobirania del poble de Catalunya diu:

D'acord amb la voluntat expressada democràticament per part del poble de Catalunya, el Parlament de Catalunya acorda declarar la sobirania democràtica del poble de Catalunya com a subjecte polític i jurídic, iniciant el procés per fer efectiu l'exercici del dret a decidir com a plasmació del dret a l'autodeterminació dels pobles, i fer efectiva la voluntat de constituir Catalunya en un nou Estat dins el marc Europeu d'acord amb els principis següents: Sobirania. Legitimitat democràtica. Transparència. Diàleg. Dins Europa. Legalitat.”

Qui pot oposar-se a una declaració que  apel·la i es basa en la democràcia?
No val a perdre el temps buscant diferències, hi ha molta feina a fer, i ens cal unitat per dur a terme aquest procés cap a la llibertat, perquè el més difícil està per venir, i perquè l’objectiu més important és guanyar-la.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Men閍me

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
4542
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR