e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Setembre del 2012

La Realpolitik de Roosevelt a Monzó.

Parlant del dictador nicaragüenc Somoza, es diu que el president dels Estats Units Roosevelt va dir: “és un fill de puta, però és el nostre fill de puta”. 

 

Aquesta frase és una bona aproximació a la Realpolitik que clarament, defuig de qualsevol idealisme. 

 

Fa poc, Quim Monzó ha declarat a la revista Jot Down que recolza la independència de Catalunya perquè prefereix els ineptes de casa que no pas els de fora:

 

“¡Votaría que sí! Clarísimamente. Lo que pasa es que con el culo prieto, calculando qué...

Continuar llegint...

17 de Setembre del 2012

PSC: del partit de les beques menjador al partit de l'anglès.

Segurament el fet que millor expliqui la situació actual del PSC és la decisió d’entregar la conselleria d’educació a ERC al primer tripartit. Mantenir-la hagués hagut de ser el punt més irrenunciable de tots. Tan per convenciment de la pròpia capacitat transformadora de la societat com per estratègia. Cedir-la va ser tota una declaració de valors. 

 

El PSC va assegurar benestars social i emocional als nouvinguts a Catalunya que van arribar a una edat en què ja se’ls havia negat la igualtat d’oportunitats. En canvi, no ha sabut assegurar-la pels seus fills i néts. 

 

El PSC mai ha posat la radicalitat requerida per millorar la...

Continuar llegint...

12 de Setembre del 2012

D’autogol a gol des de mig del camp.

El nou estatut va ser un autogol. Però la manifestació d’ahir el pot convertir en un gol des de mig camp. 

 

La constitució espanyola va ser un conjunt de solucions de compromís a que van arribar Fernando Abril Martorell i Alfonso Guerra, gairebé sempre de matinada, sobre cadascun dels punts espinosos per a les dues espanyes i procurant acomodar la perifèrica. 

 

Per a la “cuestión catalana”, Miquel Roca Junyent va tenir la idea feliç de proposar l’ús de “nacionalitat”. El terme va permetre que s’interpretés nacionalitat=regió, nacionalitat=autonomia o nacionalitat=nació segons un votés Fraga, Felipe o Pujol.

...

Continuar llegint...