e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Gener de 2013

Fa quatre anys quan començàvem a fer actes pel territori per part del Cercle Català de Negocis la major part de la gent deia que assolir la independència era un somni, que amb prou feines ho veurien els seus fills o nèts.

A partir de la consulta d'Arenys la gent començava a veure que potser no era tan descabellada la idea, però seguia molt lluny. Amb la manifestació del 10 de juliol de 2010, molta gent va veure que no estaven sols, que la unió fa la força i que seria difícil però possible en uns anys.

Abans de l'onze de setembre passat la gent ens preguntava, però qui ho farà si no tenim líder? I ves que ara de líder no en tenim un si no dos, i que en 4 mesos hem tret 1,5 milions de persones al carrer, hem fet unes eleccions per confirmar que el poble majoritàriament vol decidir, hem aprovat una declaració de sobirania que deixa les coses clares a nivell internacional i tenim una intenció de vot afirmatiu que es manté en torn del 55% i la del negatiu que no supera en cap cas el 35%.

Així doncs ja ho tenim? Val a dir que si fóssim a un país amb esperit democràtic com Canadà o UK molt probablement tothom veuria que les probabilitats d'èxit del procés son pràcticament segures.

Però senyors som al Regne d'Espanya, el mateix que ha utilitzat les més vils de les formes possibles per aturar les aspiracions de llibertat de la nació catalana i d'altres que han estat vinculades a la corona al llarg de la història.

Així hem de ser pessimistes? Ni parlar-ne. El nostre és un procés irreversible, perquè justament el Regne d'Espanya mai farà res de debò per solucionar els problemes centenaris amb Catalunya. No ho ha fet mai amb les colònies i no ho farà, "solo faltaria" amb nosaltres.

Per tant ara que cal fer?. Doncs ser conscients que hi haurà atacs constants per part de Madrid, que mourà tots els ressorts possibles per fer fracassar el procés. Entre ells i molt importants hi activarà el poder econòmic encaixista per frenar-nos i donem fe que ja ho està fent. Les declaracions de Gay de Montellà, son el tret de sortida del que ens espera les properes setmanes o potser dies. De fet en Josep Oliu del Banc Sabadell ja s'ha alineat, però hi ha tot un grup organitzat que porta setmanes preparant aquesta resposta. Certament ja abans de les eleccions ens va arribar que en Salvador Alemany estava preparant el retorn al pacte fiscal i heus aquí ja el tenim.

Doncs el que cal fer ara és tenir clar que el que fan aquests "antidemòcrates" és només vetllar pels seus interessos econòmics en contra de tot un poble i això és simplement impresentable. De cap de les maneres podem permetre que uns aprofitats destrossin el futur de la generació de joves que necessiten una feina digna per la seva preparació, ni frustrin els projectes d'emprenedors amb creativitat, ni acabin amb els patrimonis d'empresaris que porten dècades fent les coses bé. Qui s'han cregut que son aquests davant de tota la voluntat d'un poble?

Doncs bé, el que cal és fer-los entendre que no els deixarem condicionar-nos, que estarem amb el govern i el Parlament per tirar endavant el procés i acceptar la decisió democràtica que prengui el poble de Catalunya, independentment del que ells facin. Si els accionistes del Banc Sabadell volen veure com cauen les seves accions, només hem d'actuar en conseqüència vers l'executiu (que no empresari) que presideix aquest Banc. I després d'aquest només cal estar pendent de les noticies i actuar quan es mogui el següent. Ho faran mentre vegin que els surt de franc. No ho permetrem.

Joan Canadell

Secretari General del Cercle Català de Negocis

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2021
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR