e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 d'Abril de 2012

Des que va aparèixer a l'escena mediàtica la noticia que la versió europea de Las Vegas vindrà a l'Estat espanyol, hi ha alguna cosa que no em quadra.

No vaig veure clar que la Generalitat encapçalada pel propi President, en fes una defensa tan intensiva si realment hi ha tan poques possibilitats que vingui a Catalunya com se'ns ha venut.

Des del pragmatisme que tinc com a membre del Cercle Català de Negocis en el sentit que tot allò que depengui de l'estat espanyol no ho podrem assolir si ho vol també Madrid, vaig tenir la impressió inicial que el govern espanyol no permetria que vingués a Barcelona i que faria mans i mànigues per convèncer a Mr. Andelson. Però es clar, aquest home de negocis americà segurament és més llest del que ens pensem i col·locarà l'Eurovegas on doni més rendiments econòmics els propers anys. Pensem que una inversió d'aquest tipus es fa per rendibilitzar-la durant dècades.

Per tant, els regalets que hagi pogut prometre Madrid per atraure la inversió al tal Andelson, son engrunes de pa comparat amb els beneficis potencials dels propers anys i en conseqüència aquesta inversió es decidirà fer allà on sigui més rendible econòmicament i no la que tingui més ajudes puntuals. Dit això el que si convenia als promotors era un compromís per part del govern espanyol actual, que es posi on es posi, es canviaran certes lleis estatals com la del tabac, o la d'hisenda. Això ja ho ha aconseguit amb el ressò mediàtic que ha tingut aquests dies la noticia, i per tant ara ja només hi ha un estudi en joc: on generarà més rendiments la instal·lació? A Madrid o a Catalunya?

Mirin, en això desgraciadament no tinc prou coneixement del sector però si tinc clars alguns punts favorables a Catalunya.

Som un pol turístic de primer ordre a nivell europeu i mundial. Barcelona és una de les 5 ciutats més dinàmiques d'Europa i Catalunya és a la 11a regió econòmica del món. Barcelona té el primer port europeu en volum de creuers, i el cinqué del món (els altres 4 son a Florida). Barcelona té una arquitectura mundialment reconeguda amb el modernisme com a punta de llança. Catalunya ha estat reconeguda com el bressol de la millor cuina internacional, capdavantera de la cuina mediterrània, amb figures com Ferran Adrià d'ambaixador durant anys en el sector. I Catalunya té el Barça, model esportiu de referència en valors i resultats des de fa anys.

Turistes de primer nivell mundial com els japonesos, americans, i russos trien Barcelona com a principal destinació turística, per molts motius però entre d'altres pel cultural i històric.

Amb aquest actiu, penso que tenim molts punts d'endur-nos l'Eurovegas, i l'equip que treballa per l'Andelson els coneix perfectament.

Per tots aquells que tenen dubtes al respecte, penso que ens hem d'oblidar del que s'ha dit que pot aportar en negatiu com a model. No ens enganyem, una de les estratègies que li cal potenciar a Catalunya, i que defensem des de fa 2 anys al CCN, és el potenciar el turisme cultural i de qualitat. Instal·lar Eurovegas implica un turisme de valor adquisitiu alt, combinat amb un turisme de congressos internacionals. Las Vegas és dels llocs més segurs d'EEUU, perquè forma part de l'atractiu pel públic que atrau, per tant no ens preocupem tant de seguretat i de prostitució, que segurament la que treballa aquests llocs és la que passa totalment desapercebuda.

El que pot aportar de positiu Eurovegas a Catalunya pot ser d'un ordre similar al dels Jocs Olímpics i tots som conscients que va ser molt. L'únic que no hem de permetre si es tria Catalunya, és que el govern català vegi una llum al final del túnel i per tant l'estat propi passi a segon ordre.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
4591
1
Comentaris afegits 
Karl57 (Barcelona) 26-04-2012 - 18:29
Cuando entenderán los espanyoles, Catalanes incluidos, que gastarse 3.000 mill. en educación, investigación y ciencia les vendrá mejor para su futuro que destrozar con 25.000 mill. una costa ya por sí muy dañada. Nunca aprenderán.
TORNAR