e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 d'Octubre de 2009

Vinga canongies! El negoci dels comissionats

Maria Favà (Avui)

MÉS · L'últim comissionant nomenat fa pocs dies es Ramon Bigas, que es cuidarà només dels llums de Nadal BARATS · N'hi ha que tenen un excel·lent currículum i treballen molt CARS · N'hi ha que els donen un càrrec de confiança quan no surten escollits perquè no trobarien feina en el món laboral

L'Ajuntament de Barcelona es una a caixa de sorpreses. I de contradiccions. En un any ha passat de menystenir l'ornamentació tradicional de Nadal a donar-li la màxima importància, prioritat i diners. S'ha passat dels arbres ecològics i amb pedals, que van ser la riota de mitja ciutat, a projectes d'enllumenat extraordinaris al passeig de Gràcia, la Diagonal i la Gran Via. Les obres ja estan en marxa i es poden veure a la Diagonal. I per coordinar aquest nou festival s'ha nomenat un nou comissionat de l'alcaldia, que fa el número 14.

La figura del comissionat es va crear per a tasques molt especialitzades i, com el seu nom indica, depenen directament de l'alcaldia. Per la seva banda, els delegats tenen rang de regidor i també s'encarreguen d'àmbits importants com la cultura, la salut o l'habitatge. Son càrrecs de confiança i no han passat per les urnes.

Ramon Bigas
És el flamant comissionat per als llums de Nadal. És el titular de l'empresa R. Bigas Disseny SCP i un creatiu pluridisciplinari que va començar estudiar físiques i ha acabat fent una mica de tot; des del disseny del peveter de l'Estadi Olímpic de Montjuïc, passant per la llibreria Laie fins al TGV. Va ser president del FAD.

Catalina Carreras-Moysi Carles-Tolra
Coneguda familiarment com a Katy Carreras, és la comissionada de l'alcaldia per a les relacions ciutadanes. És una dona forta que va ser regidora en dues legislatures i va dirigir els districtes de Ciutat Vella i Sarrià - Sant Gervasi i en tots dos barris va tenir sonats enfrontaments amb els veïns. Ara sembla que és molt feliç com a comissionada. En representació de l'alcalde va a totes les inauguracions i actes dels considerats frívols on no vol o no pot anar Hereu. Ha demanat i ha obtingut el mateix grau de protocol que tenen els tinents d'alcalde, és a dir, cotxe oficial i rebuda protocol·lària al carrer.

Bernardo Fernández Martínez
És el comissionat de l'alcaldia per a la gent gran. De professió és tècnic en restauració de pells. Va entrar al PSC el 1980 i va ser diputat del Parlament de Catalunya del 1999 al 2006. Té un blog i publica sovint articles a l'Abc.

Ramon Nicolau Nos
És el comissionat de l'alcaldia per a la Participació Ciutadana. De jovenet va ser escolta. Quan l'alcalde Joan Clos va plegar abans d'acabar la legislatura, el setembre del 2006, el va substituir com a regidor, però no va sortir elegit en les següents eleccions municipals que es van celebrar nous mesos després. Va ser president de la Federació Socialista de l'Eixample i president del Consell Municipal de Gràcia.

Núria Carmona Cardoso
Comissionada del districte d'Horta-Guinardó per a la promoció integral de la Zona Nord. Va ser la primera secretari de l'Agrupació d'Horta-Guinardo del PSC, consellera nacional, consellera de districte i vicepresidenta del districte d'Horta Guinardó.

Roger Pallarols Taylor
L'any passat era comissionat per a les relacions institucionals i ara ho és per al comerç i la petita i mitjana empresa. És un jove militant del PSC que anava a les llistes electoral de les últimes eleccions però no va sortir escollit. Va estudiar dret i va ser secretari de comunicació de Pimec Comerç.

Mario García Gómez
Comissionat del districte de Nou Barris per a la Zona Nord. És llicenciat en filosofia i ciències de l'educació per la Universitat de Barcelona. És militant del PSC.

Isabel Ribas Seix
És la delegada de Salut des del juny del 2007 i presidenta de l'Agència de Salut Pública de Barcelona. És llicenciada en biologia per la Universitat de Barcelona i doctorada en ciències biològiques per la Universitat Autònoma. Va treballar en genètica i diagnòstic prenatal. El 2003 va començar a treballar a l'Ajuntament com a assessora tècnica del regidor de Salut Pública.

Jordi Martí Grau
És el delegat de cultura. És la primera vegada que cultura no té un regidor, però ell afirma que el canvi de rang no afecta negativament l'àmbit. Va ser la mà dreta del regidor de cultura Ferran Mascarell i quan aquest va ser breument conseller de cultura se'n va anar amb ell. Després va tornar a l'Ajuntament i va ser director gerent de l'Institut de Cultura (ICUB), amb Carles Martí com a regidor de l'àrea.

Pere Alcover Solanas
És delegat d'esports. Des del 1995 al 2003 va ser regidor del districte de Sants-Montjuïc i de Participació Ciutadana i president de l'Institut Municipal de Mercats. En l'anterior legislatura va compaginar la presidència del districte de Sants amb la regidoria d'Esports. En no sortir elegit en les últimes eleccions, va ser nomenat delegat

Antoni Sorolla Edo
És el delegat de l'habitatge i responsable del pla de l'habitatge de Barcelona. Aquest afable i treballador arquitecte va ser tinent d'alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sabadell del 1995 al 1999. Des del 2000 al 2004 va ser director d'actuació urbanística de l'Ajuntament de Barcelona i després va ser gerent del Patronat de l'Habitatge.

Publicat per: Barcelona al Día
20-10-2009

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1446
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR