e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Febrer de 2010

Les entitats estudien presentar-se a les eleccions per combatre "una forma de governar decebedora"

CARMINA OLIVERAS, MANRESA Les 19 associacions de veïns (AV) de Manresa s'estan plantejant la possibilitat de constituir una plataforma ciutadana amb la intenció de presentar-se a les properes eleccions municipals de la ciutat, que se celebraran a la primavera del 2011. Víctor Feliu, president de l'AV de la Plaça Catalunya i màxim representant de la comissió que s'ha creat per estudiar la proposta, va explicar ahir a Regió7 que la innovadora fórmula va encarada a combatre "una manera de governar decebedora".

"Fa temps que parlem amb la gent del carrer i amb les diferents entitats veïnals i hi ha una decepció amb la forma de governar de l'Ajuntament, la gent està desencisada amb la manera com es considera les entitats veïnals, per això ens hem plantejat aquesta possibilitat", va argumentar Feliu, que va afegir que, a més, la proposta pot servir de "revulsiu". Segons el president de l'entitat veïnal de la Plaça Catalunya, es tractaria d'una candidatura feta "des dels barris" que deixaria de banda "els personalismes i la ideologia política de cadascú".

Així, l'hipotètic programa tindria "participació de totes les entitats veïnals a través de processos assemblearis, sense cap mena de personalisme". Pel que fa als colors polítics que poden tenir els diferents integrants de les associacions, Feliu ha destacat que "respectem les ideologies de tothom, però per fer aquesta candidatura les deixarem de banda i ens posarem a treballar en el model de ciutat que volem. És una política de ciutat".

Víctor Feliu ha assegurat que "s'ha parlat amb les 19 associacions de veïns" de Manresa i, tot i que algunes "encara estan pendents de fer un debat intern", l'opinió general és "de continuar-ne parlant, no n'hi ha hagut cap que hagi volgut aparcar el tema des del principi". A més, "la majoria veuen que hi ha possibilitat de tirar endavant el projecte, tot i que tothom és conscient de la seva complexitat". Feliu va destacar que "tot s'està debatent i no hi ha res definit". Per aquest motiu, va argumentar que "els noms vindran al final".

Inquietud veïnal
Juliana Casero, presidenta de l'associació de la Balconada i de la Federació d'AV de Manresa, va dir ahir en ser consultada per aquesta qüestió que, "quan em van fer la proposta com a presidenta del barri, personalment, no ho vaig veure malament, tot i que no voldria ser dins la possible candidatura". Casero, que va admetre el desencís dels barris, va insistir en el fet que "primer se n'ha d'anar parlant i després, si s'arriba a fer o no, ja es veurà. Si més no, hi ha una inquietud per canviar les coses i això és bo".

En la mateixa línia, Víctor Feliu va destacar que poden passar tres coses: "que després del debat surti que no; que surti que sí i que ho puguem fer, i que surti que sí i que per motius d'organització no ho puguem fer. De fet, podria ser que d'aquí a mig any ho haguéssim de deixar córrer". Tot i que Feliu va reconèixer que "hi ha gent que ho té molt clar i d'altres que no tant", va assegurar que "tots estan d'acord que no es pot continuar així".

De fet, Juliana Casero va apuntar que si finalment es tira endavant la llista electoral "potser aleshores ens escoltaran", en referència al govern de Manresa. Des de l'altra perspectiva, Casero va reflexionar que "un cop dins, potser també ens ajudaria a veure les coses d'una altra manera, si realment són així".

Agafant d'exemple les últimes eleccions municipals de Manresa, Feliu augura que atrapant "entre 1.500 i 3.000 vots se'ns obriria una franja d'un a tres regidors". De fet, la CUP va treure un regidor amb 1.590 vots, ICV 2 amb 2.146 i ERC 3 amb 3.153 vots. Respecte a les possibles rivalitats amb els partits polítics manresans, Feliu ha assegurat que "no desitgem cap picabaralla política, de fet, estaríem encantats de no haver-ho de fer, ens hi veiem obligats per la situació de marginació que patim".

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1291
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR