e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Novembre de 2009

Un turismo poco rentable

Una cosa es ser pobre y otra muy diferente ser un pobre desgraciado, este turismo que nadie quiere cerca de su casa, por desgracia cada vez es mas frecuente y las causas estan muy claras, son generalmente de paises nórdicos con estrictas normas de conviencia, no son ignorantes, el alcohol en sus paises  es muy caro, amantes de sus mascotas  y son antisistema por naturaleza. Estos nómadas urbanos en España han encontrado el paraiso, sol y ambiente calido para vivir por la calle, mucha permisividad, vacios legales y la policia no actua contra ellos.
Son  agresivos, su conducta es violenta, molestan los ciudadanos y la legislación española es muy blanda, solo tenemos que ver los casos y cosas que pasan en Barcelona y otras ciudades, prostitución, juego, vida alegre, robos, hutos, etc. en definitiva todo esto ejerce de efecto llamada y como viajan por lo ancho y largo de Europa, corren la voz del paraiso español.
Jordi Flores

Una vegada més, que fàcil es ficar-se amb els pobres!!!
Uns vint nòmades urbans es resisteixen a deixar la Barceloneta
Són fàcilment identificables pel seu aspecte i conducta, cada cop més violenta, segons els veïns. Últimament se'ls veu sobretot a la platja, als bancs del passeig de Joan de Borbó, al passeig marítim -a la zona on es concentren els restaurants- i a la plaça del mercat, un dels seus llocs preferits. Es tracta dels coneguts com a nòmades urbans. «A la Barceloneta estem acostumats que vinguin cada estiu i se'n vagin al setembre, moment en què en queden quatre o cinc. Però aquest any se n'han quedat bastants més. Són entre 20 i 22 i es mouen en grupets», explica Pietro Ferrari, president dels comerciants de la Barceloneta.
«El problema és que incomoden la gent. Si li demanen a algú un cigarro i no els el dóna, insulten i es posen molt agressius. Et poden arribar a prendre el cigarro de les mans. La gent n'està molt cansada», afegeix Ferrari.

VIOLÈNCIA MÉS VERBAL QUE FÍSICA / Segons els veïns, la violència és més verbal que física, tot i que és freqüent que arribin a les mans entre ells, cosa que provoca escenes «molt desagradables per a tots», indica el president dels comerciants.
Vicens Forner és veí de la Barceloneta de tota la vida. Com Ferrari, està acostumat a aquests «singulars turistes», que abarroten cada estiu les seves platges, normalment acompanyats de les seves inseparables mascotes, «uns gossos enormes als quals cuiden millor que a si mateixos», explica Forner, que descriu aquestes persones com a «nòrdics que van molt bruts i tenen seriosos problemes amb l'alcohol». «Mengen, dormen i fan les seves necessitats al mateix lloc, sense cap pudor. Fins i tot sembla que els agradi», afegeix aquest veí.
«L'altre dia fins i tot els vaig veure cuinant una paella enmig de la plaça del Mar amb tota la naturalitat del món, davant de la passivitat de la Guàrdia Urbana», denuncia.
Per a tranquil·litat dels veïns, el grup més nombrós ja ha abandonat el barri. Ho va fer dimecres passat. «Aquest any han allargat molt la temporada, suposo que pel bon temps. Ara han marxat a Sevilla, o almenys això van dir en la festa de comiat que van muntar l'altre dia a la platja», afegeix alleujat Forner. I acaba amb un: «Són com les aus migratòries, van seguint els corrents tèrmics».

CONDUCTA AGRESSIVA / El problema ara són els altres. Els que han decidit quedar-se. Tot i que no són gaire nombrosos, tenen els veïns igual de preocupats per la seva conducta agressiva. «A vegades estan a la porta de l'Hospital del Mar i moleten tothom que passa», explica Àngels Simarro, presidenta de l'associació de veïns de la Barceloneta.
En les reunions periòdiques que mantenen amb la Guàrdia Urbana i els Mossos, la representant veïnal ha exposat en diverses ocasions el problema a les forces de seguretat, que responen que els efectius ja estan fent la seva feina. «Entenem que la qüestió té molt difícil solució i que fan el que poden, però creiem que segueix faltant més policia que patrulli a peu de carrer pel barri», conclou Simarro.

Publicat per Helena López en el Periódico
Enviat per aigua al coll
5-11-2009

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1419
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR