e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 d'Octubre de 2009

Jordi Flores
Novament l'administració ens escandalitza amb les seves decisions. Ara resulta que no es concedeix la pensió de viduïtat a les vídues de tres dels bombers morts a Horta de Sant Joan, quan en aquest país s'aquesta balafiant els diners a tort i a dret, solament caldria veure el que cobren els politics quan deixen la politica i que pensions tenen alguns càrrecs publics en, ajuntaments, Generalitat, entitats financeres. Els escandalos estan en l'ordre del dia, mireu al Millet dels nassos quin tracte de favor aquesta tenint, a aquest segur li queda una bona pensió Aquesta vist que les professions humils són per a morir-se de fam, però en aquest cas si hi ha un incendi, tots els esmentats anteriorment criden als "Bombers". AL Cessar el que és del Cessar, fer justícia per una vegada.

 

Joan Tort
Horta de Sant Joan
Tres, finalment, són les viudes dels bombers morts a l'incendi d'Horta de Sant Joan (Terra Alta) del juliol passat a les quals es denega una pensió perquè eren parelles de fet i no poden acreditar un mínim de cinc anys de convivència mitjançant el padró, com estableix la normativa que aplica l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS).

Es tracta de les parelles de Jaume Arpa, de Tremp (Pallars Jussà), Ramon Espinet, de Mollerussa (Pla d'Urgell) i Jordi Moré, de la Pobla de Segur (també del Pallars Jussà). L'avís sobre aquesta dramàtica situació la va donar Susana Puscas, parella de Moré, com va publicar ahir l'AVUI, però resulta que són fins a tres les dones afectades. A més, en dos dels casos tenen fills al seu càrrec.

Pel que fa als altres dos bombers morts, un estava casat, i per tant la seva esposa no es veu afectada per aquests requisits legals a l'hora d'accedir a la pensió de viudetat, i el cinquè no tenia parella estable, segons fonts sindicals.

El departament d'Interior ja ha anunciat que farà el possible perquè puguin cobrar la pensió i UGT, que es va reunir ahir amb el conseller d'Interior, Joan Saura, va reclamar sensibilitat al govern per trobar-hi una solució.
L'Institut Nacional de la Seguretat Social aplica la regulació estatal, però la llei 10/1998 d'unions estables de parella de Catalunya accepta una convivència acreditada de dos anys i que es pot certificar amb qualsevol "prova admissible i suficient", que no necessàriament ha de ser el padró municipal.

Negociació entre governs
Per tant, la negociació que ja han obert els governs català i espanyol avança en aquesta via per fer valer la legislació catalana, una solució que permetria que aquestes tres dones accedissin a la pensió de viudetat. A més, els alcaldes de les ciutats dels bombers morts ja han certificat oficialment els anys de convivència de les tres parelles de fet.

Fonts sindicals argumentaven ahir que es tracta d'un procés complex, perquè hi intervé també Asepeyo, la mútua contractada pel cos de Bombers de la Generalitat, que pagaria l'esmentada pensió per després entendre's amb l'INSS. D'aquí vénen les negociacions d'alt nivell encetades des del departament d'Interior.

Publicat: Avui.cat
24-10-2009 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1485
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR