e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 d'Octubre de 2009

Cuando se leen artículos como el siguiente, a uno se le pone mal cuerpo.
Como es posible que las personas encargadas de velar por el transito y el cumplimiento de las normas de circulación este en una situación tan precaria, por no decir fuera de la ley, una ley que a todas luces ha de ser igual para todos. Pero a ¿quien? se le ocurre la brillante idea de modificar unos cascos homologados y dejarlos fuera de garantia según el fabricante, por el hecho de ponerles el bluetooth.En fin este país no tiene remedio y siempre nos tocará vivir y ver cosas tan estrafalarias  e inusuales que por desgracia son consideradas normales, la expresión de  "ya se arreglará", Interior anuncia que lo solucionarà en Noviembre.

Jordi Flores

ACN
Barcelona

El sindicat dels Mossos d'Esquadra SME-CCOO ha criticat que tres de cada deu agents de Trànsit no poden fer serveis en moto perquè no tenen casc. "Ens trobem amb la paradoxa que hi ha agents de les dues darreres promocions a qui encara no se'ls ha entregat", critica el delegat del sindicat a Girona, Toni Castejón. A més, el sindicat afegeix que la majoria d'agents que disposen de casc, o bé el porten deteriorat o bé sense homologar arran d'una modificació feta per introduir un dispositiu de comunicació bluetooth.

El departament d'Interior, per la seva banda, ha anunciat que està al corrent de la situació i que a principis de novembre farà una reposició de cascs.

A tot Catalunya, hi ha uns 1.500 agents dels Mossos d'Esquadra destinats a fer tasques de trànsit. D'aquests, només un petit percentatge -que el sindicat situa al voltant del 4%- pertanyen a les tres primeres promocions i, com que es van especialitzar en la realització d'atestats, no cal que tinguin el carnet per fer serveis en moto.

La resta d'efectius, però, estan capacitats per fer tasques policials a dalt d'una moto (com controls, acompanyaments o supervisió de proves esportives). El problema, segons denuncia SME-CCOO, és que no tots disposen de casc, perquè encara Interior no els hi ha entregat. "Ens trobem amb què un 30% dels efectius de Trànsit no tenen casc, la gran majoria agents que pertanyen a les dues darreres promocions de l'Escola de Policia", concreta Castejón.

A més, el sindicat també denuncia que, dels policies que disposen de casc, no tots el tenen en bones condicions. "Calculem que un 20% dels agents el tenen en bon estat, però la resta o bé el tenen deteriorat, perquè se'ls ha trencat alguna part com la visera, o bé el porten sense homologar", critica el delegat sindical.

Precisament, en aquest darrer punt és on el sindicat fa més èmfasi en la seva crítica. "Hi ha una remesa de cascs, de la marca BMW, que es van retocar per introduir un sistema bluetooth; per fer-ho, es van treure unes fibres del casc, i aleshores el mateix fabricant va alertar que la seguretat del producte ja no estava garantida", indica Toni Castejón.

Avui.cat
22-10-2009 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1331
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR