e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Gener de 2009

Amb l'entrada del nou any, la vida s'ha tornat una mica més cara. A partir de l'1 de gener, la llum, el transport, el telèfon i les autopistes augmengten de preu. El Govern central pujarà les tarifes de la llum pels consumidors domèstics una mitjana del 3,5%, és a dir, que la factura del consumidor mitjà es veurà incrementada amb 1,12 euros. Telefònica també ha revisat les seves tarifes, i augmentarà el preu de les trucades metropolitanes (pugen 1,37 cèntims per minut i l'establiment de trucada 0,3 cèntims), provincials i interprovincials, així com les trucades al 902 i les tarifes a Internet (uns 2,55 cèntims al minut). Tenir una direcció d'Internet pròpia costarà uns 14 euros, un més que fins ara, mentre que l'alta de l'ADSL ocasional pujarà 10 euros.

Si la connexió a la xarxa serà més cara, el correu ordinari també es veurà incrementat. Correus té prevista una pujada mitjana del 2.66%, és a dir, un cèntim per la carta nacional ordinària, el producte més utilitzat.

Moure's en transport públic també serà més car. El transport a l'àrea metropolitana de Barcelona pujarà un 4,75%. La T-10, el més utilitzat de tots, s'incrementarà un 6,94%; la 50/30 un 5,7% i la T-Mes un 3,57%. Pel que fa al transport ferroviari, els bitllets de Rodalies i dels trens de Mitjana Distància pugen un 6 i un 5%, respectivament, mentre que els de Llarga Distància i l'Alta Velocitat augmenten un 4%.

D'altra banda, els contractes subscrits entre la Generalitat de Catalunya i les empreses concessionàries de les autopistes preveuen una actualització anual del peatge que paguen els usuaris d'aquestes carreteres. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha resolt l'aprovació de la revisió de les tarifes dels peatges per al 2009 en les vies que són de titularitat de la Generalitat. Aquesta revisió es traduirà en un augment d'un 4,24% de mitjana per a tots els vehicles i autopistes, en concret un 4,6% per a turismes i motocicletes a partir de l'1 de gener.

Publicat per
e-noticies.cat

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1398
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR