e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 de Febrer de 2009

(Avui)

Falta de criteri i de lideratge municipal per abordar les polítiques contra el canvi climàtic. Aquesta és la conclusió unànime dels tres grups de l'oposició després de conèixer que Barcelona no serà present avui en la firma del pacte d'alcaldes i ciutats contra el canvi climàtic que es farà al Parlament Europeu, tal com va avançar l'AVUI diumenge passat.

Tant CiU com el PP i ERC van coincidir ahir a remarcar que l'absència del consistori d'aquest pacte institucional, on participen més d'una setantena de municipis catalans, qüestiona les polítiques mediambientals portades a terme des de la regidoria que presideix Imma Mayol. "És un contrasentit que hi hagi por a encarar polítiques rigoroses contra el canvi climàtic i en canvi no es dubti a posar arbres de Nadal de pedals o a abaixar a 80 km/h el límit de velocitat", va declarar ahir el regidor de CiU Joan Puigdollers.

Per ell, aquest fet demostra que l'Ajuntament no té cap criteri i que "ha deixat de ser pioner en la lluita contra el canvi climàtic quan el que hauria d'haver fet és liderar-la des del món local". Aquesta reflexió es compartida pel PP. La regidora Emma Balseiro va qualificar ahir de "lamentable i de gran irresponsabilitat política" la decisió del consistori de no subscriure l'acord i no va dubtar a definir les polítiques de Mayol de "pantomima i de mesures de cara a la galeria". A parer seu, aquest acord suposa un "compromís seriós que haurien d'assumir totes les administracions".

El regidor republicà Xavier Florensa també va censurar que Barcelona no sigui present a Brussel•les, sobretot després que a la comissió de sostenibilitat del desembre passat s'aprovés per unanimitat dissenyar una estratègia global contra el canvi climàtic. "El govern de Barcelona està mostrant una excessiva laxitud a l'hora de definir les seves polítiques ambientals i d'elaborar grans plans d'actuació", va assenyalar. Per ell, Barcelona no es pot permetre aquesta falta de lideratge. "Si aspira a liderar les relacions per la Unió pel Mediterrani, ha de ser la primera a fer els deures", va reblar.

Enviat per: barcelonaldia | Febrer 10, 2009

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1620
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR