e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 d'Octubre de 2009

Els comerciants insisteixen que falta fermesa per acabar amb l'incivisme
La federació de veïns troba a faltar la percepció de la pobresa als carrers

(El Periódico)

La conclusió municipal a la primera part de l'enquesta publicada per aquest diari diumenge, en què els barcelonins es mostraven especialment preocupats per l'augment de la inseguretat i exigien més mà dura per combatre l'incivisme, alhora que es mostraven majoritàriament satisfets de viure a la capital catalana, és que «hi ha molt bona sintonia de com és la ciutat i cap on va». Així ho va explicar ahir el primer tinent d'alcalde, Carles Martí (PSC), que va reconèixer «un rebrot de la inseguretat i de l'incivisme», el qual va atribuir a la crisi, i va assegurar que «s'han posat en marxa mecanismes perquè torni al seu lloc, tot i que no són aspectes que canviïn de la nit al dia». I malgrat que va defensar «el rigor» amb què el consistori aplica la norma, els comerciants van insistir a dir que no n'hi ha prou.

De fet, segons el secretari general del Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona, Miguel Ángel Fraile, l'actuació municipal respecte a l'espai públic, és «excessivament tolerant». «El problema no és l'ordenança, és que falta voluntat per aplicar-la. Els ciutadans estan enviant un missatge clar als governants: ‘No tingueu por dels vots. No és un problema de ser de dretes o d'esquerres, el que volem és seguretat'. L'ajuntament ha de ser més bel·ligerant», va assegurar ahir. O, en opinió del president de Pimec Comerç, Alejandro Goñi, «hauria de posar en marxa mecanismes perquè els delictes no quedin impunes i el ciutadà tingui la sensació que si li roben no passa res».

Fraile, a més a més, va considerar que el municipi hauria de ser «exemplificador» i informar de les multes que s'imposen per determinades conductes, així com comunicar quantes sancions es cobren.
Precisament respecte a aquest tema, sobre el qual Martí va insistir que «l'ajuntament fa el que correspon partint de la base d'aplicar les lleis», el PP va denunciar que el consistori només ha cobrat un 16,6% de les sancions per incivisme, o sigui 2,22 milions sobre els 13,26 milions en multes imposades l'any passat.

REGULAR LA PROSTITUCIÓ / La fermesa que reclamen des del Consell de Gremis i el conjunt de la població, segons va remarcar el vicepresident de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Jordi Giró, no s'hauria d'aplicar amb totes les conductes de la mateixa manera. «Quan parlem d'aspectes incívics posem en un mateix sac la brutícia i el vandalisme. S'han d'abordar de manera diferent», va dir.

El dirigent veïnal, malgrat que coincideix amb el resultat del sondeig, va apuntar ahir que ha trobat a faltar que els barcelonins mostressin preocupació per «l'evident augment de pobresa que es viu als carrers». I aplaudeix que, igual que ja va reclamar la FAVB, el 93,9% respongui que estava a favor de regular la prostitució, una cosa que també recolza Freire, malgrat que el secretari del Consell de Gremis va exigir que fins que això no passi el «consistori hauria de treure-la dels carrers».

Per la seva banda, la directora de l'Àmbit Dona, que ajuda el col·lectiu de prostitutes, va celebrar que només el 4% dels barcelonins advoquin per prohibir el comerç sexual, «cosa que indica que la ciutadania està més a prop de la realitat que molts dels seus polítics», malgrat que considera que s'hauria de matisar què entenen per regular els que pensen que ha de ser la solució, ja que podria no acabar posant l'accent en «els drets i en els deures d'aquestes persones».

Publicat en Barcelona al dia
5-10-2009

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1365
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR