e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Novembre de 2009

La vacuna contra la grip nova arriba a Catalunya

Més d'un milió i mig de catalans (1.514.270) començaran a vacunar-se a partir d'avui contra la grip nova, un col·lectiu que representa aproximadament el 20% de la població de Catalunya i que inclou les persones de més de 6 mesos amb malalties associades, les embarassades, els treballadors sanitaris i els de serveis d'emergència i seguretat.

L'administració de la vacuna es realitzarà de manera simultània per a tots els grups de risc als CAP i està previst que es dugui a terme esglaonadament. En la majoria dels casos serà necessària només una punxada per assegurar la immunitat. Per evitar cues els primers dies, alguns CAP ja comencen a laminar les visites i peticions de vacuna, i adverteixen els usuaris que no podran vacunar fins dimecres o dijous, tot i tenir ja disponibles els immunitzadors.

El grup més afectat pel virus A(H1N1), majoritàriament de caràcter benigne, és el de 5 a 14 anys, amb 715 casos per cada 100.000 habitants, segons l'últim registre de les infeccions respiratòries agudes.
En l'actualitat, es calcula que més del 97% dels quadres gripals detectats a l'Estat estan provocats per aquest nou virus, que ha provocat fins ara de forma majoritària quadres gripals lleus i de recuperació ràpida, si bé s'han produït 84 casos greus (54 dels quals ja donats d'alta) i 14 defuncions.

La consellera de Salut, Marina Geli, que avui serà una de les primeres persones a rebre la vacuna, va indicar divendres que l'absentisme en algunes aules a causa de la malaltia oscil·la entre un 30 i un 40%.

Geli va confiar que el personal sanitari es decideixi a vacunar-se en un percentatge més elevat del 31% que ho fa habitualment contra la grip estacional. En aquest col·lectiu s'hi inclou el personal que treballa en residències de la tercera edat i els treballadors de centres d'atenció a malalts crònics que tinguin contacte continu amb persones vulnerables.

La part dels 37 milions de dosis que ha comprat el govern central per vacunar un 40% de la població que no serà necessari utilitzar es destinarà o bé al canal privat, per ser adquirida amb recepta, o bé es guardarà per a la vacunació de l'any 2010, o es donarà al Tercer Món.

Avui.cat
16-11-2009

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1323
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR