e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Gener de 2009

Rera la pau vana que s'observa als carrers de la nostra ciutat hi ha realitats cruels i perilloses. Centenars de delictes envaeixen la nostra seguretat i no hi ha cap indret a Barcelona que se salvi dels robatoris i de les estirades de bosses de mà a traïció. No obstant, hi ha indrets on el crim es concentra, un crim del qual la majoria no en som conscients malgrat que l'hem vist a la televisió i llegit als diaris. Ciutat Vella, Sant Martí i Nou Barris són els districtes guanyadors en inseguretat.

Hi ha famílies extenses senceres que passen els secrets de l'ofici de delinqüent de pares a fills i que treballen en equip per no anar a la presó. Són clans estratificats on les dones cada vegada tenen més pes (no cal alegrar-se'n però és així) i on els fills entenen molt ràpid que no els és necessari estudiar ni treballar per guanyar-se la vida. El clan s'ajuda i si cal matar, mata. Els que es dediquen a la droga acostumen a viure tots junts en zones perifèriques, tenen les pedres de cocaïna i les bosses d'heroïna sobre el marbre de la cuina, feixos de bitllets als armaris i les armes de foc al rebedor. Els ionquis i també alguns personatges amb corbata fan cua per entrar als narcopisos encara que la qualitat del material no compleixi els mínims, consideració molt relativa perquè si això no afecta als consumidors encara importa menys als traficants. Si venen merda i algun ionqui mor, evidentment no se'n senten responsables: un client menys, un desgraciat menys. Per altra banda també hi ha grups que es dediquen a estudiar els moviments dels que treuen grans quantitats de diners dels caixers automàtics: segueixen a les víctimes tan temps com faci falta per trobar el racó adient per demostrar les seves aptituds de bandolerisme i atracar-les de mil formes diferents. També n'hi ha que roben a les persones que van en cotxe per la ciutat mitjançant un repertori d'actuacions ben estudiades basades en la bona fe dels conductors. Una altra cosa que fan és robar pisos, entren en parelles, forcen el pany i s'enduen tot el que poden mentre una camioneta espera el material. Les estafes mitjançant les targetes de crèdit també estan a l'ordre del dia, se les enginyen per fer el duplicat del codi de la banda magnètica i a partir d'aquí tenen via lliure per buidar el compte corrent de, probablement, ciutadans decents que treballen per rebre un sou a final de mes. Una altra opció criminal és dedicar-se a comprar i vendre dones (i el que és el pitjor, menors d'edat) per obligar-les a prostituir-se i quedar-se els diners i la seva llibertat. Després hi ha ànimes criminals i ments malaltisses amb ganes de fer mal. Aquests no són professionals del benefici ràpid, aquests són capaços de seguir noies a la sortida de l'institut i fer-lis un mal del que mai no podran escapar, són capaços de segrestar a canvi d'una recompensa econòmica, són capaços d'apallissar sense motiu, són capaços de matar a sang freda.

Tot això sembla tret d'un thriller però és el que realment passa a una Barcelona que malviu paral·lelament a la Barcelona que llueix capitalitats secundàries de la Mediterrània. Armes, amenaces, droga, estafes, violacions, proxenetisme... Podria semblar pel que es diu del boca a orella que la majoria dels delictes els cometen immigrants però no és així: segons les estadístiques dels Mossos la majoria són duts a terme per persones nascudes a l'estat espanyol. En canvi, el que sí que sembla i la realitat ho corrobora és que hi ha zones de la ciutat deixades a la mà de Déu -o de qui sigui- on el pes de la llei sembla que no acaba d'arribar. Segur que hi ha delinqüència de gamma alta a la zona alta, però sempre deu ser millor que del que no se'n pot presumir tingui lloc als suburbis, a la Barcelona que no es veu però que hi és.

Enviat per: barcelonaldia | Gener 19, 2009

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1396
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR