e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Setembre de 2009

La fiscalia torna a demanar al jutge que cridi a declarar Millet i Montull

La fiscalia ha presentat un recurs d'apel·lació en el qual torna a demanar al jutge que instrueix el cas del Palau de la Música que cridi a declarar l'ex-president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Fèlix Millet, i l'administrador, Jordi Montull, pels desviaments de diners de l'entitat. Les associacions de veïns també han presentat avui un escrit a la Fiscalia en què demanen que investigui l'operació urbanística que va impulsar Millet per construir un hotel al costat del Palau de la Música.

El recurs s'ha presentat contra l'interlocutòria dictada pel jutge que desestimava la primera petició de la fiscalia de prendre declaració als dos principals acusats. Ara l'Audiència, sense que hi hagi un termini fixat, haurà de resoldre el recurs.

Els veïns demanen explicacions sobre l'hotel Palau

L'advocat de les associcacions de veïns Casc antic i Defensa de la Barcelona Vella, Daniel Jiménez, ha explicat que les associacions de veïns tenen un interès especial en aquest assumpte, car en l'etapa de gestió de Millet es va posar en marxa l'operació de requalificació d'usos d'un espai adjacent al Palau (actualment ocupat per una escola) per a la seva transformació en un hotel luxe, conegut com l'hotel Palau.

Les associacions han presentat diverses al·legacions i recursos davant a l'ajuntament de Barcelona contra aquesta operació urbanística perquè la consideren 'manifestament contrària a la legalitat urbanística'. La presidenta de l'associació de veïns Casc Antic, Maria Mas, ha criticat amb duresa l'actitud dels partits a l'ajuntament, que han aprovat, amb l'excepció d'ERC, les modificacions urbanístiques necessàries per canviar els usos actuals de les finques afectades per a convertir-les en hotel de luxe, en una zona ja saturada d'equipaments turístics. De fet, el presindent d'ERC a l'ajuntament, Jordi Portabella, ja va dir que estudiaria de portar una proposta al pròxim ple municipal perquè l'ajuntament aturi aquest projecte urbanístic.

Segons l'escrit que els veïns han fet arribar a la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l'operació urbanística té origen en un contracte de permuta per obra futura en què l'Institut de Germans de les Escoles Cristianes, conegut com La Salle Condal, titular del sòl dels números 13 i 17 del carrer Sant Pere Més Alt, cedia la titularitat del sòl i dels edificis a la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana.

La Fundació havia de costejar, a canvi, unes obres de remodelació a l'interior del col·legi La Salle consistents en la construcció subterrània d'un poliesportiu i noves aules a l'edifici de la capella, situat en els números 4 i 6 del carrer Amadeu Vives. Però aquest edifici es troba protegit, han indicat els representants dels veïns, amb el nivell C segons el pla especial de protecció del patrimoni històrico-arquitectònic del districte de Ciutat Vella i, per tant, requereix de permisos especials per a ser sotmès a obres.

La Fundació, una entitat sense ànim de lucre, va promoure aleshores que aquests edificis qualificats com a equipament docent es requalifiquessin com a sòl residencial. El juliol del 2007 es van de signar els convenis urbanístics entre la Fundació, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona i els aleshores responsables del Palau de la Música van cedir els drets d'explotació del projecte i del futur hotel a l'empresa Olivia Hotel S.A.

Curiosament, ha explicat l'advocat de les associacions, el propietari d'aquesta empresa és vocal de la Junta del patronat de la Fundació, una situació de la qual tenien coneixement les dues administracions 'des de fa anys', segons les associacions.

La nova direcció de l'Orfeó es reuneix avui

La nova junta directiva de l'Orfeó Català es reuneix avui per a tractar tot l'assumpte que envolta l'ex-president de l'Orfeó i per començar a depurar l'organització de la Fundació. Algunes fonts indiquen que probablement s'acordarà la sortida de la Fundació d'alguns vocals pròxims a l'antiga direcció.

Font: vilaweb.cat
20-09-2009

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1427
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR