e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Novembre del 2009

Aules mig buides per la grip A

L'extensió de l'epidèmia provoca un elevat nombre de baixes escolars

Carol Biosca 
Sant Cugat del Valles:

Les escoles s'han convertit els últims dies en un dels principals aparadors de l'afectació que la nova grip està tenint entre la població de 5 a 14 anys,
el col·lectiu més afectat per la malaltia amb un total de 715 casos per cada 100.000 habitants, segons l'últim registre de les infeccions respiratòries agudes.

Tot i que no hi ha dades oficials del nombre d'absències escolars causades per la grip nova, han estat molts els centres educatius que les últimes setmanes han registrat un nombre creixent de baixes d'alumnes i mestres amb símptomes de grip, si bé no en tots els casos s'ha pogut determinar que el virus causant fos l'A(H1N1).

"Ara tothom dóna per fet que si algú...

Continuar llegint...

16 de Novembre del 2009

La vacuna contra la grip nova arriba a Catalunya

Més d'un milió i mig de catalans (1.514.270) començaran a vacunar-se a partir d'avui contra la grip nova, un col·lectiu que representa aproximadament el 20% de la població de Catalunya i que inclou les persones de més de 6 mesos amb malalties associades, les embarassades, els treballadors sanitaris i els de serveis d'emergència i seguretat.

L'administració de la vacuna es realitzarà de manera simultània per a tots els grups de risc als CAP i està previst que es dugui a terme esglaonadament. En la majoria dels casos serà necessària només una punxada per assegurar la immunitat. Per evitar cues els primers dies, alguns CAP ja comencen a laminar les visites i peticions de vacuna, i adverteixen els usuaris que no podran vacunar fins dimecres o dijous, tot i tenir ja disponibles els immunitzadors.

El grup més afectat pel virus A(H1N1), majoritàriament de...

Continuar llegint...