e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Novembre del 2009

La Generalitat podría ahorrar 70 millones de euros en estudios

Un informe interno señala que es posible reducir este tipo de gastos   |  Turrull (CiU reclama firmeza a Benach a la hora de pedir que el Govern muestre sus informes

IÑAKI ELLAKURÍA
La querencia del Gobierno tripartito a encargar informes y estudios de dudosa utilidad a personas ajenas a la Administración (y en algunos casos cercanas a los partidos) ha desatado todo tipo de críticas de la oposición e, incluso, una investigación de la Fiscalía. Curiosamente, desde el mismo seno del Govern han surgido voces que aconsejan reducir esta práctica.

Un estudio interno del Govern sobre "El potencial de ahorro respecto a otras comunidades", a cuyo resumen ha tenido acceso La Vanguardia, señala que la Administración catalana tiene un ahorro potencial de entre "45 y 70...

Continuar llegint...

11 de Novembre del 2009

Montilla: "Me cuesta creer que algunas personas se hayan aprovechado" de sus cargos

El presidente de la Generalitat y primer secretario del PSC, José Montilla, aseguró hoy, sobre los imputados y encarcelados por la 'Operación Pretoria' sobre una presunta trama de corrupción urbanística: "Me cuesta creer que algunas personas se hayan aprovechado" de sus cargos públicos para enriquecerse.

En declaraciones a TV3 recogidas por Europa Press, Montilla dijo que él no es de los que "condenan de antemano" a las personas encausadas y aseguró que esta tarea corresponde al poder judicial.

"A quien más ha afectado --el caso-- es a la familia socialista de Santa Coloma y a su población en general", al ver que su municipio pasa a ser centro de atención y que pasa a tener unas circunstancias complicadas, aseguró Montilla, en la primera entrevista que concede tras el estallido del 'caso Pretoria'.

Tras confirmar que "antes del fin...

Continuar llegint...

11 de Novembre del 2009

Con razon SE DAN DE OSTIAS PARA COGER UN ESCAÑO

  SÍ, ES INDECENTE!!!!

Me gustaría transmitir a todos los CIUDADANOS lo que en estos tiempos de penuria general para todas las economía, yo considero indecente.

  • Indecente, es que el salario mínimo de un trabajador/a sea de 624 €/mes y el de un "Sr./Sra." diputad@ 3.996 €/mes, pudiendo llegar con dietas y otras prebendas a los 6.500 €/mes;
  • Indecente, es que un Sr./Sra. catedrátic@ de universidad o un Sr./Sra. cirujan@ de la sanidad pública ganen menos que un concejal de festejos en un ayuntamiento de tercera;
  • Indecente, es que los mailto:polític@s se suban sus retribuciones en el porcentaje que les apetezca, (siempre claro está, por unanimidad, por supuesto y al...

    Continuar llegint...

16 de Novembre del 2009

La vacuna contra la grip nova arriba a Catalunya

Més d'un milió i mig de catalans (1.514.270) començaran a vacunar-se a partir d'avui contra la grip nova, un col·lectiu que representa aproximadament el 20% de la població de Catalunya i que inclou les persones de més de 6 mesos amb malalties associades, les embarassades, els treballadors sanitaris i els de serveis d'emergència i seguretat.

L'administració de la vacuna es realitzarà de manera simultània per a tots els grups de risc als CAP i està previst que es dugui a terme esglaonadament. En la majoria dels casos serà necessària només una punxada per assegurar la immunitat. Per evitar cues els primers dies, alguns CAP ja comencen a laminar les visites i peticions de vacuna, i adverteixen els usuaris que no podran vacunar fins dimecres o dijous, tot i tenir ja disponibles els immunitzadors.

El grup més afectat pel virus A(H1N1), majoritàriament de...

Continuar llegint...

19 de Novembre del 2009

Gracias Sr. Montilla por el eslogan (ningun ciudadano sin techo).

demà desallotjament a Bon Pastor.

Fa 2 anys van reallotjar-se els primers inquilins de les cases barates de bon pastor ja ara es produirà el primer desallotjament per impossibilitat de pagar els gastos inesperats del pis per part d'una familia en dificultats econòmiques. Una parella jove a l'atur, amb la mare, jubilada, i tres criatures.
Ni el Patronat ni l'Associació de Veïns estan donant la cara per aquesta familia que van deixar en mans del Banc Sabadell, mentre construeixen sobre el solar de la casa on aquesta familia va estar vivint durant generacions. Ara que han conseguit els seus
terrenys, on acabaran els habitants de les cases barates poc li importa a les institucions i als suposats defensors del poble de l'AVV.

La carcel de oro se viene a bajo.

Tal como esperabamos en la 1ªfase de la remodelacion del barrio del Buen Pastor se vá a producir el primer desalojo por no...

Continuar llegint...

26 de Novembre del 2009

La dignitat de Catalunya

Després de gairebé tres anys de lenta deliberació i de contínues maniobres tàctiques que han malmès la seva cohesió i han erosionat el seu prestigi, el Tribunal Constitucional pot estar a punt d'emetre sentència sobre l'Estatut de Catalunya, promulgat el 20 de juliol del 2006 pel cap de l'Estat, el rei Joan Carles, amb el següent encapçalament: "Sapigueu: que les Corts Generals han aprovat, els ciutadans de Catalunya han ratificat en referèndum i jo vinc a sancionar la llei orgànica següent". Serà la primera vegada des de la restauració democràtica de 1977 que l'alt tribunal es pronuncia sobre una llei fonamental ratificada pels electors. L'expectació és alta.

L'expectació és alta i la inquietud no és escassa davant l'evidència que el Tribunal Constitucional ha estat empès...

Continuar llegint...

17 de Desembre del 2009

El govern ordena l’aturada de les obres al fossat de Montjuïc

Un cop mes L¨Ajuntament de Barcelona fa el que vol.

L'Ajuntament reconeix que s'ha produït un error construint el circuit infantil de trànsit al castell i CiU i Esquerra demanen que s'elimini, però una portaveu municipal assegura que no s'enderrocarà

El fossat del castell de Montjuïc amb el parc infantil de trànsit, que és il·legal

El fossat del castell de Montjuïc amb el parc infantil de trànsit, que és il·legal / FRANCESC MELCION

Maria Favà

...

Continuar llegint...

11 de Gener del 2010

La futura Àrea Metropolitana rebaixarà el pes de Barcelona

Jordi Flores
La disputa del poder es muy evidente, los partidos intentan posicionarse ante las próximas elecciones y tratan de copar los puestos clave y el número de cargos para asumir el maximo de fuerza en las instituciones.
El miedo a perder la alcaldia de Barcelona provoca una situación esperpentica viendo como se enfrentan La Generalitat y el Ajuntamiento, por la ley de vegueries a canvio del Área Metropolitana de Barcelona.
Els socialistes volen fer perdre pes a l'Ajuntament de Barcelona perquè temen que algun dia perdin l'alcaldia, en canvi saben que a la resta de pobles i ciutats de l'area metropolitana sempre guanyaran ells. Per la mateixa rao estan en contra de la vegueria del Penedès, perque saben que no fora seva.

Cristina Palomar
El text del govern treu poder a l'alcalde de la Ciutat Comtal i retalla els consellers metropolitans
Barcelona...

Continuar llegint...

30 de Gener del 2010

Un interventor de la Generalitat, implicat en el saqueig del Palau

És parella de Gemma Montull i es van pagar obres a casa amb diners de l'entitat

Barcelona - J.M. FLORES/ M. PIULACHS
El Departament d'Economia i Finances ha apartat del seu càrrec Enric Fernández, un funcionari del cos d'intervenció de la conselleria, per la seva presumpta implicació directa en el saqueig del Palau de la Música, Fernández és parella de la directora financera de la institució i imputada en el cas, Gemma Montull, amb qui compartia la propietat d'un pis que van reformar amb diners desviats del Palau. Les factures pugen a 97.000 euros. La Generalitat ha posat el cas en coneixement del jutjat.

La conselleria d'Economia va començar a investigar la relació del funcionari ara suspès amb el saqueig del Palau quan va tenir coneixement de la seva relació sentimental amb una de les principals imputades i directora...

Continuar llegint...

01 de Febrer del 2010

Millet: "Espero que todo se aclare de una vez"

El principal acusado por el fraude en el Palau de la Música acude a firmar al juzgado y coincide con Lluís Prenafeta, imputado por el 'caso Pretoria'

Barcelona. (EFE).-
"Espero que todo se aclare de una vez". Con estas palabras dirigidas a la prensa, en su segunda comparecencia mensual ante el juzgado que investiga el desvío de fondos del Palau de la Música, ha roto Fèlix Millet el silencio que mantenía desde que se inició la causa contra él.
El principal imputado por el expolio del Palau de la Música ha acudido  por segunda vez al juzgado de instrucción número 30 de Barcelona, acompañado de su abogado Jordi Pina, a firmar la comparecencia mensual que le impuso la Audiencia de Barcelona para garantizar que no eludirá la acción de la justicia.

Un séquito de cámaras y...

Continuar llegint...

Inicio Anterior 1 2 3 Següent Final