e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Novembre del 2009

Aules mig buides per la grip A

L'extensió de l'epidèmia provoca un elevat nombre de baixes escolars

Carol Biosca 
Sant Cugat del Valles:

Les escoles s'han convertit els últims dies en un dels principals aparadors de l'afectació que la nova grip està tenint entre la població de 5 a 14 anys,
el col·lectiu més afectat per la malaltia amb un total de 715 casos per cada 100.000 habitants, segons l'últim registre de les infeccions respiratòries agudes.

Tot i que no hi ha dades oficials del nombre d'absències escolars causades per la grip nova, han estat molts els centres educatius que les últimes setmanes han registrat un nombre creixent de baixes d'alumnes i mestres amb símptomes de grip, si bé no en tots els casos s'ha pogut determinar que el virus causant fos l'A(H1N1).

"Ara tothom dóna per fet que si algú...

Continuar llegint...

20 d'Abril del 2010

Barceloneta, la lluita continua...

  Després de la manifestació del passat 20 de març, seguim reivindicant que tenim dret a la Barceloneta, que tenim dret a decidir col·lectivament sobre el barri on vivim. I és que com deia en Joan Fuster, tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres.
     Els drets es prenen i s'han de defensar davant de tots els intents de retallar-los. Els drets són haver imaginat el millor per a tots i cadascun i no estar disposats a renunciar-hi. És una qüestió de dignitat. Els drets són conquestes col·lectives que un dia es van guanyar amb sang, suor i llàgrimes.
     Quan els drets estan sent vulnerats o són poc menys que una mera formalitat sobre el paper, cal fer més pinya que mai, no recular ni un mil·límetre i tornar a guanyar allò que és un bé comú i compartit....

Continuar llegint...

29 de Juliol del 2010

Mientras esto ocurria ¿Donde estaba el Sr.Hereu y su equipo de gobierno?

La trama de corrupción de Ciutat Vella, hace tiempo que esta dando trabajo a jueces y fiscales junto con los mossos.

Esperemos que estas pesquisas acaben con los implicados en la carcel y por una vez se haga una buena limpieza en la clase politica, es una verguenza ver como día a día afloran nuevos casos de corrupción y aparentemente no pasa nada.

El distrito de Ciutat Vella se lleva el primer premio a la es peculación urbanistica, al pago de comisiones, a personal corrupto que se supone han de velar por el cumplimiento de las normas y desgraciadamente velavan por su enrriqucimiento y por hacer mas grande su cuota de poder.

Sr. Hereu y Ud. ¿donde estaba mientras ocurria esto?, sus consejeros, compañeros y amigos se estaban enrriqueciendo sin que Ud. se entere de la misa la mitad.

Yo le pediria que deje la alcaldia de Barcelona, para alguien que tenga ganas de hacer alguna cosa por los barceloneses de a pie, y...

Continuar llegint...

11 de Maig del 2011

Quatre anys engabiats en un barracó

Milers d'alumnes manquen d'un aula digna. La situació és especialment greu a Catalunya. Els escolars del col·legi Mediterrània aprenen en classes d'amb prou feines 20 metres quadrats

Mentre observava com les excavadores engolien l'antic col·legi Mediterrània, Montse, una de les mares del centre educatiu barceloní, fantasiava amb veure aviat a la seva filla Paula en una escola assolellada, d'amplis patis, i més segura que l'antiga, clausurada per les autoritats en detectar-se una patologia estructural a l'edifici. Això va ser a l'octubre de 2007. Ara, quatre anys i mitjà més tard, aquesta mare i moltes altres segueixen batallant amb la Generalitat i l'Ajuntament perquè el nou Centre d'Educació Infantil i Primària CEIP Mediterrània, del que encara no s'ha exposat públicament ni el projecte de construcció, sigui una realitat.

Mentre, els...

Continuar llegint...

22 de Novembre del 2011

Escola pública, gratuïta, de qualitat i ... catalana!

ESPAI DE ROSA SANS

L'educació durant la dictadura franquista estava basada en el nacional-catolicisme, en una crítica radical al liberalisme i a la democràcia, en la negació del pluralisme social i lingüístic, en la defensa d'una societat jerarquitzada, autoritària i amb un control polític i ideològic.

En la transformació del sistema educatiu a Catalunya en l'època de la transició va ser decisiva la participació de la comunitat educativa en la construcció d'una proposta renovadora per construir una escola pública catalana adaptada a les noves realitats i als nous reptes que es plantejaven a la societat catalana amb l'assoliment de la democràcia i les llibertats.

Des del 1979, els nous Ajuntaments democràtics varen fer un gran esforç per escolaritzar els nens, per cobrir la manca de places...

Continuar llegint...