e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 d'Octubre de 2009

La firma auditora Faura-Casas, que ha analitzat part dels informes sol·licitats per la Generalitat el 2007, constata en el seu treball que alguns autors dels estudis encarregats per l'administració van presentar factures pels seus serveis amb prou feines dies després que l'administració fes oficialment l'encàrrec.

Aquesta empresa, una de les tres contractades per ajudar la Intervenció General de la Generalitat a verificar si els informes encarregats eren superflus, apunta aquestes "incidències de caràcter formal" després de revisar 115 estudis dels 300 de que va constar l'auditoria general encarregada pel Departament d'Economia.

En concret, Faura-Casas detecta en el seu "Informe relatiu als estudis i dictàmens contractats per la Generalitat el 2007" diversos casos en què la data d'"aprovació del projecte" per part de la Generalitat i la data de "recepció física" de l'informe són "molt pròximes en el temps".

Fonts de la Generalitat consultades per Efe asseguren que la lentitud de l'administració fa que passi força temps des que s'entra en contacte amb una empresa fins que l'administració autoritza formalment l'encàrrec, però subratllen que tot és perfectament legal i recorden que els informes de menys de 12.000 euros no necessiten concurs públic.

Un exemple de proximitat entre encàrrec i factura és un estudi sobre el Molí de l'Espígol -un poblat ibèric de Tornabous (Urgell)-, encarregat pel Museu d'Arqueologia a l'Institut Català de Paleoecologia humana i evolució social (IPHES). Segons que ha pogut comprovar Efe en una visita al Departament de Cultura, l'11 de desembre de 2006 IPHES va enviar un pressupost per aquest treball per 11.999,99 euros, l'endemà la Generalitat va autoritzar demanar aquest informe i 24 hores més tard IPHES va emetre la factura pels seus serveis.

Un portaveu del Departament de Cultura ha explicat que l'ordre de pagament es podria haver donat a finals de gener i que l'informe es podia haver rebut a finals de desembre, però no és capaç d'assegurar-ho amb exactitud perquè, segons que ha comentat, no existeix un registre en Cultura on consti quan es reben els informes.

L'auditoria també ha detectat en altres departaments, com els de Treball, Política Territorial o Justícia, la mateixa proximitat temporal entre l'encàrrec oficial i recepció del dictamen, ja que passen menys de dues setmanes entre una data i una altra.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1358
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR