e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 d'Octubre de 2009

ACN
El reflotament del vaixell Arrillon que dissabte es va enfonsar davant la costa de Mataró es farà finalment aquest dimarts. Tot i que aquesta actuació estava prevista per aquest dilluns, fonts de Salvament Marítim han informat que l'empresa propietària de l'embarcació ha de presentar un pla de reflotament a Capitania Marítima perquè aquesta l'aprovi, abans de poder iniciar els treballs.

Aquest dilluns, un equip de submarinistes contractats per l'empresa propietària del vaixell enfonsat aprofiten per netejar l'embarcació i, d'aquesta manera, facilitar les feines de reflotament. La grua-draga que dimarts tornarà el vaixell a la superfície ja és al lloc de l'enfonsament a l'espera que li autoritzin l'operació.

Mentre no es resolgui aquesta situació, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, CECAT, manté activat el Pla Especial d'Emergències per Contaminació Accidental d'Aigües Marines a Catalunya (Camcat) en fase d'emergència. El pla es va activar diumenge al migdia pel vessament de gasoil produït per l'enfonsament del vaixell.

A la nit, però, els tècnics de Salvament Marítim informaven que els forats per on s'escapava el combustible ja havien estat taponats. L'embarcació és una gavarra de 21 metres d'eslora que havia partit de Barcelona amb material de construcció per a la dessalinitzadora de Blanes. Per causes que encara es desconeixen es va enfonsar, quan era a uns 3,7 quilòmetres mar endins, davant la costa de Mataró.

L'accident no va causar cap víctima i els dos tripulant de l'embarcació va poder ser rescatats. Pel que fa a la taca de combustible, es calcula que és d'uns 550 metres quadrats i que, en cap moment, s'ha acostat a les platges de Sant Simó o el Varador, que són les més pròximes al lloc de l'enfonsament.

Publicat: Avui.cat
5- Octubre 009

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1181
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR