e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Desembre de 2009

Un cop mes L¨Ajuntament de Barcelona fa el que vol.

L'Ajuntament reconeix que s'ha produït un error construint el circuit infantil de trànsit al castell i CiU i Esquerra demanen que s'elimini, però una portaveu municipal assegura que no s'enderrocarà

El fossat del castell de Montjuïc amb el parc infantil de trànsit, que és il·legal

El fossat del castell de Montjuïc amb el parc infantil de trànsit, que és il·legal / FRANCESC MELCION

Maria Favà

Castell de Montjuïc
La direcció general de Patrimoni de la Generalitat va requerir ahir l'Ajuntament perquè aturi qualsevol tipus d'obres i cessi tota activitat al fossat del castell de Montjuïc, on s'ha ubicat un circuit infantil de trànsit de manera il·legal. Les obres són il·legals perquè s'han construït dins d'un monument que és un bé cultural d'interès nacional, una qualificació que impedeix malmetre o modificar l'obra original. Les obres s'han fet sense demanar permís a la direcció general de Patrimoni del govern, que és l'ens que les hauria d'haver denegat o autoritzat. Un portaveu de Patrimoni va explicar ahir a l'AVUI que el govern també ha instat l'Ajuntament que els lliuri el projecte constructiu del circuit de trànsit i que decidiran aleshores, mai abans, en conseqüència.

El portaveu oficial de l'Ajuntament va reconèixer ahir a aquest diari que s'havia produït un error construint aquest circuit i que s'estaven investigant les responsabilitats. També va matisar que aquest circuit no depèn de la Guàrdia Urbana sinó de l'àrea d'Educació, perquè el que es preveia fer en aquest parc infantil era educació viària, sovint impartida per agents de la Guàrdia Urbana.

No hi va haver unanimitat a l'Ajuntament, però, sobre què cal fer a partir d'ara. La responsable de premsa de la primera tinença d'alcaldia de l'Ajuntament va assegurar a l'AVUI que el circuit "no s'enderrocarà". La directora del Museu, Carme Segura, assabentada del curs de les obres, no va voler fer comentaris.

Els grups municipals de CiU i ERC van considerar escandalós que s'hagi construït un circuit de trànsit dins del castell. Jaume Ciurana, portaveu de CiU, va dir que ho considerava una falta de respecte al patrimoni i la memòria de la ciutat. "No té cap lògica ni sensibilitat, ni està previst en el pla d'usos de la muntanya. Presentarem un prec al proper plenari per demanar-ne el desmantellament", va dir.

Ricard Martínez, d'ERC, va assegurar que no entenia que l'Ajuntament "construeixi coses que no toca". Martínez va demanar que s'aprovi el pla director i que se sàpiga el que hi pot haver a la muntanya i el que no. "Però un circuit de trànsit al fossat no hi pot anar de cap manera. A més, l'han fet en un espai verd!", va concloure.

Avui.cat
17-12-2009

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1381
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR