e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Novembre de 2009

El darrer nyap de Jordi Hereu

1.800 veïns qualifiquen de "il·legals" les obres del parc Joan Miró

Un aspecte de les obres de la caserna dels bombers al parc Joan Miró  Un aspecte de les obres
de la caserna dels bombers al parc Joan Miró

Un total de 1.800 veïns de la zona del parc Joan Miró de Barcelona han signat ja en contra de les obres que s'estan realitzant en aquest punt de l'esquerra de l'Eixample, i que consideren "il·legals", per instal·lar una caserna de bombers.

Segons ha declarat a e-noticíes Patrícia Plaza, portaveu del moviment veïnal, les obres són "il·legals perquè el parc és zona urbana, i no es pot construir cap equipament, ni provisional ni d'emergència, sense una modificació del pla general metropolità i un pla especial".

Ha afegit que l'Ajuntament argumenta que té signat un conveni amb l'hospital Clínic que li faculta per realitzar les obres, però que aquest conveni no pot ser utilitzat per a la finalitat que pretenen les autoritats municipals.

"Han destruït el parc", ha afirmat la portaveu, "amb una llicència d'obres majors a nom del Clínic, que és semblant al que es necessitaria per canviar la banyera d'una casa, i no per remoure 2.500 mers quadrats i fer els fonaments d'un edifici".

El moviment veïnal ha plantejat el problema a la fiscalia de delictes urbanístics i, després de les gestions administratives realitzades, ara utilitzarà la via contenciosa. També ha demanat la suspensió executiva de les obres.

De la seva banda, la regidora de prevenció, seguretat i mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, considera que la interpretació que la regidoria realitza de la normativa aplicable és "la correcta".

En aquesta línia, Escarp ha comunicat als veïns del parc Joan Miró que, en qualsevol cas, els tribunals són els que han de decidir si aquesta interpretació és o no realment legal.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1371
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR