e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

31 de Juliol de 2012

 

Ajornada la decisió d'indemnitzar amb 208.000 euros el seu expresident fins a saber la resposta d'Hisenda

31/07/12 02:00 - Madrid - Redacció

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha ajornat la resolució sobre la indemnització reclamada pel seu expresident Carlos Dívar, fins que Hisenda no respongui a la petició que ha fet per ampliar el seu pressupost en 44.623 euros per aquest any per si ha de pagar aquests diners. El president del CGPJ i del Tribunal Suprem, Gonzalo Moliner, va explicar en roda de premsa que, "per raons de tècnica pressupostària", el ple no es va poder pronunciar ahir sobre la procedència o no de la concessió de la indemnització de 208.000 euros que ha demanat Dívar per haver exercit el seu càrrec durant almenys dos anys.

Per poder afrontar aquest pagament, el consell necessita, aquest any, una ampliació de crèdit per començar a pagar la indemnització al seu expresident en el cas que decidís que li correspon. Moliner va negar que això suposi passar "la patata calenta a Hisenda".

Quan se li va preguntar si manté que el CGPJ incompliria la llei en cas que denegués a Dívar la seva indemnització, Moliner va respondre que ja s'havia pronunciat en aquest sentit en el moment en què no tenia notícia d'aquest tema. El ple del consell va tenir sobre la taula l'informe de la comissió d'estudis que, amb tres vots a favor, donava el vistiplau a la sol·licitud cursada per Dívar, el qual va dimitir del càrrec el 21 de juny arran de la polèmica suscitada per les despeses dels seus viatges carregades en el pressupost de l'òrgan de govern dels jutges.

Tot i aquesta petició pressupostària per pagar la indemnització de Dívar, el CGPJ va aprovar en la reunió d'ahir una retallada pressupostària d'un 12% pel 2013 respecte de l'any anterior.

El CGPJ també va aprovar l'informe de l'avantprojecte de llei orgànica complementària del reial decret llei de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment per a la competitivitat, per la qual cosa es modifica la llei orgànica del poder judicial, que suposarà equiparar el règim de vacances i dies lliures de jutges i magistrats al de la resta de funcionaris públics. L'informe, aprovat per una àmplia majoria, inclou dures crítiques a algunes de les mesures que es preveuen i que considera "una restricció de drets socials" per a la carrera judicial.

El CGPJ no comparteix que s'eliminin els sis permisos anuals de tres dies que tenen jutges i magistrats, ja que considera que no suposen cap privilegi, sinó que són conseqüència de l'especificitat i peculiaritat de la carrera judicial i la seva funció jurisdiccional. La portaveu del Consell General del Poder Judicial, Gabriela Bravo, va assegurar a més que l'avantprojecte no presenta cap memòria econòmica en què es quantifiqui l'estalvi que podria suposar aquesta mesura.

LA FRASE

No passem
la patata calenta
a Hisenda. La patata calenta la tenim nosaltres Gonzalo Moliner President del CGPJ
i del Tribunal Suprem Darrera actualització ( Dimarts, 31 de juliol del 2012 02:00 )

 Publicat a El Punt Avui. Edició Nacional
31-07-2012

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Men閍me

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1538
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR