e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Setembre del 2010

Quan els uns i els altres volen atribuir-se representacions que no els corresponen

Taula de Treball del Canódrom  i Coordinadora de Entitats


  Creiem que la gent del barri, la base, el veïns en general, no las entitats, han de poder expressar-se en plena llibertat i si un grup de Veïns han decidit voltar signatures per la construcció de un camp de futbol, han de ser escoltats i veure que els ha dut  aquesta mesura.

Tenim molts veïns- al barri que fora de les entitats no saben que és al que se esta fent i decidint als seves espatlles.

No tots i participen i quant alguna cosa no als agrada intenten canviar-ho.

Si és torna a reconstruir el club de futbol del Congrés, és normal que és demani un equipament per el barri que en aquest moment no tenim.
S'ha de convocar aquestes persones i escoltar les seves propostes, ja que són veïns de ple dret i si aporten un volum de signatures important es tindré que...

Continuar llegint...

18 de Novembre del 2010

El club CE Congrés y 4 entidades mas, van a demandar los futuros equipamientos del Canódromo

Se informa que el departamento juridico del club, junto con las mas de 5000 firmas de las que dispone

Va a proceder a demandar dichas obras , y equipamientos por anticonstitucionales, en los juzgados de 1ª instancia.Y en el tribunal constitucional.
Creemos que se ha incurrido en una falta constitucional grave , en los proximos dias se procedera a entregar la documentacion necesaria en los juzgados para que dichos equipamientos sean votados en urnas por los propios vecinos, NO POR ENTIDADES GESTIONADAS .Ya sean AAVV, o entidades deportivas.etc---etc-.
 
No se ha licitado en convenio con la totalidad de entidades del barrio,de un total de 46 o 38 entidades se ha quedado la votacion en una minoria, y los vecinos no pueden votar o decidir algo que va a ser para ellos.(DE MANERA DEMOCRATICA).
En tiempo de crisis creemos poco oportuno realizar y malgastar dinero en unas obras NO NECESARIAS...

Continuar llegint...

15 de Maig del 2012

UNA ALTRA PRESA DE PÈL

No podem entendre una ciutat que se n'oblida dels barris

El proper dijous 17 de maig estava convocada la Comissió de Seguiment del Canòdrom. De fet aquesta convocatòria s'hauria d'haver fet el mes d'abril, però es va anul·lar per problemes d'agenda. Ara el Districte de Sant Andreu la torna a cancel·lar sense data amb el mateix argument.

La realitat que hi ha al darrera d'aquesta cancel·lació és molt greu per al barri de Congrés-Indians i, de retruc, per al de La Sagrera: l'Ajuntament de Barcelona no té cap resposta i no sap què vol fer amb el Canòdrom. Una situació molt trista quan les entitats porten anys treballant-hi i han presentat tot un pla dels equipaments que el barri necessita i que ja estaven pactats amb l'anterior govern.

El desgavell és impressionant. Si fa uns mesos se'ns deia que el Centre d'Art es desplaçava a la Fabra i Coats, i...

Continuar llegint...

18 de Maig del 2012

I ENCARA VOLEN QUE NO ENS INDIGNEM?

Mentre el president Mas anunciava l'enèssima retallada del Govern de la Generalitat, i el mateix dia que es compleix un any de les protestes del 15-M, la regidora responsable d'economia de l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens deixava anar que Barcelona té la intenció d'aportar diners al Circuit de Montmeló per conservar la Fórmula 1 i el Mundial de Motociclisme. A veure, centrem-nos. Aquesta és la manera de respondre als problemes reals de la gent que viu a la ciutat? Si realment l'Ajuntament té prou diners per destinar-los a una despesa que haurien d'assumir els promotors privats que en treuen un benefici econòmic, no podria fer-los servir per ajudar la gent que s'està quedant sense ajuts a la dependència? O a les persones que han d'anar a menjadors socials? O a les entitats que es dediquen a l'atenció de persones amb dificultats? Són tantes i tantes les...

Continuar llegint...

09 de Gener del 2013

El Canòdrom es convertirà en un connector entre empreses creatives i creadors

 L'objectiu de l'Ajuntament és que el projecte comenci l'1 de gener de 2014

L'Ajuntament de Barcelona vol convertir el Canòdrom en un instrument per promoure la creativitat i la innovació a la ciutat. Per això l'edifici es convertirà en un centre que permeti introduir nous mecanismes per al suport del sistema cultural de la ciutat

El consistori presentarà la mesura de govern per fer del Canòdrom un espai que permeti connectar les empreses creatives i els creadors a la propera Comissió de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'onze de desembre.

Es tracta d'una proposta inicial que es formalitzarà tenint en compte les aportacions dels diversos grups municipals.

L'objectiu de l'Ajuntament és que el projecte comenci l'1 de gener de 2014 i que un any després la totalitat de l'equipament estigui en marxa.

La iniciativa respon a una de les...

Continuar llegint...

14 d'Abril del 2014

NOVES REIVINDICACIONS AL CANÒDROM

Dissabte passat els veïns i veïnes del Congrés vam poder assistir a una taula rodona i una assemblea veïnal per parlar dels equipaments del Canòdrom i les Pistes de Tennis.   Al voltant d'aquestes noves demandes voldria donar-vos la meva opinió personal. El punt del que partim és un pla d'equipaments llargament treballat i consensuat entre les entitats del barri i l'Ajuntament. Crec que el respecte a la tasca de tota la gent que hi ha treballat, de la seva dedicació al barri i de la seva voluntat de bé comú és bàsic per poder repensar els equipaments sense crear conflictes artificials entre entitats de nova aparició i entitats amb més tradició al barri. És evident que tot allò que no està encara construït pot ser discutit o...

Continuar llegint...

13 de Maig del 2014

És necessari un viver d’empreses al barri?

Des  de l'Ajuntament de Barcelona es ven la idea de que instal·lar un viver d'empreses serà la salvació del nostre barri, una oportunitat d'enriquir el comerç local, de crear llocs de feina, de donar a conèixer el Congrés i de disposar d'uns serveis d'última tecnologia que abans no hi eren, això és mentida.

 Asamblea Veinal

Els vivers d'empreses es dediquen a facilitar la creació de noves empreses i la seva entrada al mercat. Normalment són empreses d'alta tecnologia, d'estudis econòmics o científics amb uns costos de finançament molt elevats i amb unes necessitats d'infraestructures molt específiques....

Continuar llegint...

19 de Juny del 2014

CIUTADANS DE CONGRÉS-INDIANS, CIUTADANS DE SEGONA

CIUTADANS DE CONGRÉS-INDIANS, CIUTADANS DE SEGONA

Indignant. El tracte que el govern de CiU està donant al barri de Congrés-Indians en el tema dels equipaments del Canòdrom és absolutament vergonyós. Ens estan discriminant i tractant com a un barri de menors d'edat, i això no es pot acceptar. 

Avui ha tingut lloc la Comissió d'Urbanisme del Districte, on es presentava la Modificació del Pla General Metropolità que us explicava en un vídeo del meu darrer article. Aquest pla urbanístic talla de socarrel el futur dels equipaments del nostre barri, i tal com està redactat en aquest moment és inacceptable. El que hauria estat...

Continuar llegint...

17 de Juliol del 2014

El Canòdrom ahir i demà

Bé, doncs com us deia a l'entrada anterior, ahir a la tarda es va poder salvar el Canòdrom en allò que interessa al barri del Congrés i dels Indians. Salvat de moment, és clar: diguem que podrem passar l'estiu tranquils, però en algun moment de la tardor o de l'hivern -si és que el tema no es congela fins després d'eleccions o, com ja ha succeït, tres anys més- tindrem un pla -una modificació del PGM- alternatiu. I aleshores veurem què passa.

Ahir, com us deia, tots els grups municipals, menys el PP que es va abstenir i CiU, que havia presentat la proposta, van votar contra la modificació del Pla General Metropolità pel que fa a l'entorn del Canòdrom. El que més em va agradar és que la pràctica totalitat dels grups van justificar la seva negativa en l'oposició del veïnat del Congrés-Indians formulat per les entitats del barri...

Continuar llegint...