e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Novembre del 2009

Un turismo poco rentable

Una cosa es ser pobre y otra muy diferente ser un pobre desgraciado, este turismo que nadie quiere cerca de su casa, por desgracia cada vez es mas frecuente y las causas estan muy claras, son generalmente de paises nórdicos con estrictas normas de conviencia, no son ignorantes, el alcohol en sus paises  es muy caro, amantes de sus mascotas  y son antisistema por naturaleza. Estos nómadas urbanos en España han encontrado el paraiso, sol y ambiente calido para vivir por la calle, mucha permisividad, vacios legales y la policia no actua contra ellos.
Son  agresivos, su conducta es violenta, molestan los ciudadanos y la legislación española es muy blanda, solo tenemos que ver los casos y cosas que pasan en Barcelona y otras ciudades, prostitución, juego, vida alegre, robos, hutos, etc. en definitiva todo esto ejerce de efecto llamada y como...

Continuar llegint...

08 de Novembre del 2009

La degradació del Raval acaba la paciència veïnal

La regidora admet que el barri necessita «una actuació més intensa i efectiva»

Tràfic de drogues constant i a qualsevol cantonada, prostitució pel carrer i tot el que aquesta comporta, petits (i no tan petits) furts, soroll i brutícia. Aquest és, molt a desgrat seu, el pa de cada dia dels esgotats veïns del Raval, cosa que ha sobrepassat de llarg la seva paciència. Així l'hi van fer saber per enèsima vegada a la regidora de Ciutat Vella, Itziar González, en l'audiència pública del districte, celebrada dimarts.
Després d'un estiu mogut (la de dimarts va ser la primera audiència pública des del juny), els veïns, molt alterats per la degradació del barri, que alguns van qualificar com «la claveguera de Barcelona», van aprofitar la trobada per compartir tot el seu malestar amb la regidora, que va aguantar amb aplom...

Continuar llegint...

24 de Desembre del 2009

L’'efecte Palau' arriba al CN Barcelona

La Inspecció de Treball de Barcelona obliga la Junta Directiva a abonar més de 40.000 euros per un frau en el pagament de les nòmines dels treballadors. Hisenda també investiga les irregularitats que es poden estar cometent en desviar ingressos del club a la seva Fundació Mario Ruiz
Primer va ser el cas Palau de la Música amb totes les ramificacions que van esquitxar Àngel Colom, amb el desviament de fons per pagar els deutes del PI, i la Fundació convergent Trias Fargas, que va rebre 632.000 euros de Fèlix Millet per finançar les seves accions; després van venir l'operació Pretòria i les irregularitats destapades per EL TRIANGLE a la Fundació Puigvert, i ara li arriba el torn al Club Natació Barcelona. Una institució centenària fundada l'any 1907, i que des del 1910 ocupa el seu actual emplaçament a la platja de Sant Sebastià, que va...

Continuar llegint...

23 de Febrer del 2010

Termitas corruptasEl passeig marítim de la Barceloneta ha patit un fenomen que els veïns no acabem de entendre. Sembla ser que et terra de fusta que havia fins ara, ha sigut substituït per un altre de nou, tot això esta clar que s'ha fet amb l' intenció de millorar la seguretat dels vianants que omplin aquest passeig -sobretot els dies festius- . Peró no s'ha de ser un expert en materials per descobrir un engany que ratlla el delicte. Resulta que la fusta que han tret era de una classe molt mes cara, i per tant de molta mes qualitat, exactament es tractava de Bolondo, o pal de ferro, que es una fusta que suporta totes les inclemències a l' intempèrie incloent...

Continuar llegint...

15 d'Abril del 2010

UN CONSELL VEÏNAL ATÍPIC

  Me parece vergonzoso que se utilice Consell Veïnal (Consell de Barri) para hacer política partidista , tanto la Regidora como el Conseller de barri se deben a su partido que es quien los ha puesto en el cargo, los vecinos no lo hemos pedido, lo mismo pasa con el técnico de barrio, nadie los ha pedido y ahí están.
Pues bien nos confiamos a ellos y que tenemos a cambio, la manipulación y la falta de transparencia informativa.

Sra, Regidora y  Sr. Conseller, reitero lo que se les dijo en el pasado "Consell Veinal", no era el lugar ni el momento de hablar de la Diagonal, evidentemente es un tema que afecta a la ciudadanía, la cual esta llamada a votar "SI QUIERE", afortunadamente los vecinos y vecinas del Barrio del Congres-Indians tienen muy claro lo que han de hacer y cuando lo hagan bien seguro expresaran su voluntad sin que nadie les diga como hacerlo y a que opción...

Continuar llegint...

20 d'Abril del 2010

Barceloneta, la lluita continua...

  Després de la manifestació del passat 20 de març, seguim reivindicant que tenim dret a la Barceloneta, que tenim dret a decidir col·lectivament sobre el barri on vivim. I és que com deia en Joan Fuster, tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres.
     Els drets es prenen i s'han de defensar davant de tots els intents de retallar-los. Els drets són haver imaginat el millor per a tots i cadascun i no estar disposats a renunciar-hi. És una qüestió de dignitat. Els drets són conquestes col·lectives que un dia es van guanyar amb sang, suor i llàgrimes.
     Quan els drets estan sent vulnerats o són poc menys que una mera formalitat sobre el paper, cal fer més pinya que mai, no recular ni un mil·límetre i tornar a guanyar allò que és un bé comú i compartit....

Continuar llegint...

27 d'Abril del 2010

Davant la dimissió d'Itziar Gonzàlez

  La Xarxa Veïnal de Ciutat Vella, formada per les entitats del teixit associatiu i veïnal dels barris del centre històric de la ciutat, així com la Federació d'Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona (FAVB), volem expressar el nostre suport i agraïment a Itziar González així com evidenciar la incertesa a què ens aboca la seva dimissió com a regidora de Ciutat Vella.
     Considerem que l'arribada d'Itziar González al Districte va suposar un gir positiu en les polítiques urbanes i socials, així com un fre a l'extensió del clientelisme associatiu; la transformació dels nostres barris en un aparador turístic i l'emmordassament de tota veu crítica que havia caracteritzar les regidories passades (Joan Clos, Xavier Casas, Katy Carreras, Carles Martí...)
    ...

Continuar llegint...

29 de Juliol del 2010

Mientras esto ocurria ¿Donde estaba el Sr.Hereu y su equipo de gobierno?

La trama de corrupción de Ciutat Vella, hace tiempo que esta dando trabajo a jueces y fiscales junto con los mossos.

Esperemos que estas pesquisas acaben con los implicados en la carcel y por una vez se haga una buena limpieza en la clase politica, es una verguenza ver como día a día afloran nuevos casos de corrupción y aparentemente no pasa nada.

El distrito de Ciutat Vella se lleva el primer premio a la es peculación urbanistica, al pago de comisiones, a personal corrupto que se supone han de velar por el cumplimiento de las normas y desgraciadamente velavan por su enrriqucimiento y por hacer mas grande su cuota de poder.

Sr. Hereu y Ud. ¿donde estaba mientras ocurria esto?, sus consejeros, compañeros y amigos se estaban enrriqueciendo sin que Ud. se entere de la misa la mitad.

Yo le pediria que deje la alcaldia de Barcelona, para alguien que tenga ganas de hacer alguna cosa por los barceloneses de a pie, y...

Continuar llegint...

29 de Setembre del 2010

L’Estrella que va deixar de ser Roja

Damm obre les portes de l'antiga fàbrica del carrer Rosselló per explicar la seva història i mostrar les seves joies.

Durant quasi tot el segle XX, al límit entre els barris de la Sagrada Família i el Clot el moviment de camions era constant i es respirava una característica olor de llúpol. Entre el 1905 i el 1992, fins que la producció es va traslladar al Prat de Llobregat, una part del carrer de Rosselló era territori de la fàbrica de cerveses Damm. Ara, aquest espai, a més de ser la seu corporativa de la companyia, ha estat rehabilitat i se'l vol donar a conèixer. Des de principis de setembre, cada dimecres entre les cinc i les vuit de la tarda s'organitzen visites gratuïtes a les seves instal·lacions. En un futur, si el projecte té èxit, l'oferta de dies es podria ampliar.

El més sorprenent d'aquest passeig per una de les principals...

Continuar llegint...

18 d'Octubre del 2010

Ciutat Vella duerme con su enemigo

"Quien la hace la paga, aún nos queda algo de ética y te invitamos a (dimitir) darte una oportunidad antes de que pase lo irreparable". No es una película de cine negro, es la realidad y ha pasado en el distrito de Ciutat Vella de Barcelona; los malos no son la tropa de Al Capone, sino personas vinculadas a la Administración. Y quien recibe las amenazas no es Eliot Ness y sus incorruptibles Intocables, sino la entonces concejal de Ciutat Vella Itziar González y un reducido grupo de colaboradores que terminaron aterrorizados por las presiones. Durante su etapa como concejal, González intentó aclarar la concesión de licencias en el distrito en el marco de su actuación para evitar pisos turísticos ilegales. Empezó a revisar algunos de los contratos y salieron los trapos sucios.

Entonces empezaron las amenazas. González tuvo que recurrir a escolta policial aunque meses...

Continuar llegint...

Inicio Anterior 1 2 Següent Final