e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 de Febrer de 2010

Els semàfors nous que s'estan instal·lant a Barcelona ja fa dies que són visibles en un nombre importants de carrers, però, per si de cas els ciutadans no se n'haguessin adonat, l'Ajuntament ha iniciat una campanya publicitària per donar a conèixer els semàfors. Des d'ara i fins a la tardor, el consistori barceloní instal·larà 3.600 banderoles i més d'un centenar de panells al carrer per difondre els semàfors entre els barcelonins. Seran un aparells més lluminosos i imitaran la il·luminació dels semàfors basada en la tecnologia LED.

La campanya pretén destacar les particularitats d'aquests nous semàfors. Entre els elements més remarcables, l'Ajuntament fa referència el fet que siguin més robusts, «més accessibles per a les persones amb discapacitat visual» i més «segurs i eficients energèticament».

L'Ajuntament invertirà 40 milions d'euros en aquesta primera fase d'implantació, que s'acabarà l'any 2011. Els nous semàfors disposen de la tecnologia LED, que és el que precisament els aporta un valor sostenible: aquesta tecnologia permet un important estalvi energètic i eviten «l'efecte fantasma», és a dir, la mala visibilitat de la lent a causa de la incidència de la llum sobre aquesta. A més, els nous aparells ofereixen més prestacions pel que fa al manteniment, ja que les noves lents tenen una vida vuit vegades superior a les que hi havia fins ara.

El pla de renovació dels semàfors no es tradueix, només, en la substitució i canvi de model dels semàfors que hi havia fins ara. El pla també busca disposar d'una xarxa bàsica centralitzada, que ha de facilitar un control permanent de les cruïlles. Això, segons l'Ajuntament, farà que les incidències que hi pugui haver a la xarxa de semàfors es resolguin d'una manera més ràpida.

Barcelona - EL PUNT
01-02-2010

Sr. Hereu quin cost tindra per els ciutadans barcelonins aquesta nova campanya publicitària?
Jordi Flores

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1218
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR