e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Gener del 2010

ARQUITECTOS "VEDETTE"

(POR DANIEL ARASA)
Dudo que Pasqual Maragall, Joan Clos o Jordi Hereu hayan pisado las aceras del puente del arquitecto Santiago Calatrava junto a la futura estación de la Sagrera en día de lluvia o en las primeras horas de una mañana invernal. Resbalan como el cristal. Es un puente magnífico, en mi opinión, y me encanta el diseño de las obras de Calatrava, pero la practicidad deja que desear. Se construyó orientado a la foto olvidando que los peatones han de transitar sin peligro serio e inmediato de romperse la crisma.  
Es una muestra elemental, mínima, de la huella de los arquitectos estrella en Barcelona y en otras muchas ciudades. Conseguir la obra de un arquitecto vedette ha constituido una obsesión de bastantes políticos y directivos de empresa en las últimas décadas.
Un vedetismo que ha generado obras audaces y a menudo atractivas, pero a la vez una...

Continuar llegint...

27 d'Abril del 2010

Davant la dimissió d'Itziar Gonzàlez

  La Xarxa Veïnal de Ciutat Vella, formada per les entitats del teixit associatiu i veïnal dels barris del centre històric de la ciutat, així com la Federació d'Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona (FAVB), volem expressar el nostre suport i agraïment a Itziar González així com evidenciar la incertesa a què ens aboca la seva dimissió com a regidora de Ciutat Vella.
     Considerem que l'arribada d'Itziar González al Districte va suposar un gir positiu en les polítiques urbanes i socials, així com un fre a l'extensió del clientelisme associatiu; la transformació dels nostres barris en un aparador turístic i l'emmordassament de tota veu crítica que havia caracteritzar les regidories passades (Joan Clos, Xavier Casas, Katy Carreras, Carles Martí...)
    ...

Continuar llegint...

06 de Juliol del 2010

L’Ajuntament expulsa d’una comissió veïns crítics després de la marxa d’Itziar González

Cultura admet que els va fer fora perquè «qüestionaven el projecte municipal» sobre la reforma del mercat del Born

L'Ajuntament de Barcelona ha fet fora de la comissió de seguiment de les obres de rehabilitació del mercat del Born els representants de l'entitat El Torn del Born, que s'ha mostrat molt crítica amb el projecte del consistori per a la recuperació d'aquest espai. L'expulsió es va fer efectiva a principis del mes de maig, poc després de la dimissió de l'exregidora de Ciutat Vella de Barcelona, Itziar González, que es va fer pública el dia 16 d'abril. Itziar González va ser qui va propiciar la participació d'aquest grup de veïns en la comissió el setembre de l'any passat. Fonts de l'Institut de Cultura de Barcelona han justificat la mesura perquè, segons expliquen, aquest grup de veïns «interferien en la comissió i...

Continuar llegint...

25 d'Agost del 2010

RIP: MINISTERIO DE VIVIENDA

LA VANGUARDIA, 22/06/2010


(POR JOSÉ GARCÍA MONTALVO, Catedrático de Economía de la UPF)

Cuando una empresa farmacéutica quiere solicitar la aprobación de un nuevo fármaco para su venta al público tiene que mostrar evidencia científica de que su producto es realmente efectivo y que además no tiene efectos secundarios. En las últimas semanas se han oído muchas voces que proponen la eliminación del ministerio de Vivienda en base a su nula eficacia para conseguir sus objetivos, sea por sus políticas o por las escasas competencias que retiene. Enseguida hay alguien que argumenta: "eliminando ministerios se reduce muy poco el gasto público". Sí pero, ¿y los efectos secundarios del ministerio de...

Continuar llegint...

10 de Setembre del 2010

Una carta demostra que existia un pla per aprovar l’hotel del Palau

Nuevamente sale a la luz, esta vez a traves de una carta manuscrita de la que no se puede negar la evidencia, que la corrupción es algo habitual entre algunos politicos, al margen del cargo que ocupan estos siempre estan dispuestos a prestar ayuda a sus amigos y colegas.

Par ilustrar estas palabras leer el árticulo publicado en el  diario El Público.es

L'acusació aconsegueix que Carles Díaz reconegui l'autoria de l'escrit que implica totes les parts

JORDI MUMBRÚ

Tot estava escrit i, tal com va dir ahir el fiscal del cas, Antoni Pelegrín, "els papers són tossuts". Tan tossuts que els van trobar els Mossos d'Esquadra quan van entrar al Palau per sorpresa el juliol de l'any passat. I d'entre tots els papers hi havia una carta bàsica, segons l'estratègia de l'acusació, que des d'ahir ja té amo i remitent.

El document que ahir va centrar la nova jornada...

Continuar llegint...

21 de Setembre del 2010

DEMOLICIONES

IDEAL, 05/09/2009
(POR JUAN CHIRVECHES)
También yo tengo un sueño. O varios. Los sueños que uno anhela son, como si dijéramos, esperanzas con legañas.

 Tengo el sueño (utopía por ahora, pero quién sabe) de que, algún día, en todas nuestras ciudades, grandes o pequeñas, exista una concejalía de Demoliciones cuyo cometido fuera borrar del mapa y del plano del término municipal los desmanes, las aberraciones, los abusos éticos y estéticos que en materia de urbanismo se han venido cometiendo en nuestro país en las últimas décadas.

Una concejalía, una delegación, un consejo, un organismo... da igual; pero un ente que tuviera la suficiente dotación económica, la gran altura moral y el necesario respaldo legal y social para llevar a cabo su función con...

Continuar llegint...

16 d'Octubre del 2010

COMUNICAT DE LA FAVB i LA XARXA VEÏNAL ARRAN DE LA TRAMA DE CORRUPCIÓ AL DISTRICTE DE CIUTAT VELLA

Davant les darreres informacions concernents a l'existència d'una trama de corrupció i extorsió al Districte de Ciutat Vella que implicaria consellers i alts càrrecs municipals i que seria responsable de les amenaces a la ex-regidora Itziar Gonzàlez; la FAVB (Federació d'Associació de Veïns i Veïnes de Barcelona) i la Xarxa de Ciutat Vella, espai de coordinació de les entitats veïnals del districte volem manifestar:

El nostre rebuig i indignació per aquest nou afer que se suma al del cas Palau i mina encara més la confiança entre la ciutadania i la classe política. Recordem que va ser el moviment veïnal qui des de fa anys va iniciar la tasca de denúncia de les irregularitats que es donaven al Districte oposant-nos a la construcció de l'Hotel del Palau i a l'aprovació irregular de llicències per a la creació de pisos turístics i...

Continuar llegint...

18 d'Octubre del 2010

Ciutat Vella duerme con su enemigo

"Quien la hace la paga, aún nos queda algo de ética y te invitamos a (dimitir) darte una oportunidad antes de que pase lo irreparable". No es una película de cine negro, es la realidad y ha pasado en el distrito de Ciutat Vella de Barcelona; los malos no son la tropa de Al Capone, sino personas vinculadas a la Administración. Y quien recibe las amenazas no es Eliot Ness y sus incorruptibles Intocables, sino la entonces concejal de Ciutat Vella Itziar González y un reducido grupo de colaboradores que terminaron aterrorizados por las presiones. Durante su etapa como concejal, González intentó aclarar la concesión de licencias en el distrito en el marco de su actuación para evitar pisos turísticos ilegales. Empezó a revisar algunos de los contratos y salieron los trapos sucios.

Entonces empezaron las amenazas. González tuvo que recurrir a escolta policial aunque meses...

Continuar llegint...

15 de Maig del 2012

UNA ALTRA PRESA DE PÈL

No podem entendre una ciutat que se n'oblida dels barris

El proper dijous 17 de maig estava convocada la Comissió de Seguiment del Canòdrom. De fet aquesta convocatòria s'hauria d'haver fet el mes d'abril, però es va anul·lar per problemes d'agenda. Ara el Districte de Sant Andreu la torna a cancel·lar sense data amb el mateix argument.

La realitat que hi ha al darrera d'aquesta cancel·lació és molt greu per al barri de Congrés-Indians i, de retruc, per al de La Sagrera: l'Ajuntament de Barcelona no té cap resposta i no sap què vol fer amb el Canòdrom. Una situació molt trista quan les entitats porten anys treballant-hi i han presentat tot un pla dels equipaments que el barri necessita i que ja estaven pactats amb l'anterior govern.

El desgavell és impressionant. Si fa uns mesos se'ns deia que el Centre d'Art es desplaçava a la Fabra i Coats, i...

Continuar llegint...

27 de Gener del 2014

No hi ha un pam de net

Cañas va ser el promotor de l'edifici de la plaça Bages que ha d'anar a terra

La informació, publicada per El Periódico, ha transcendit després de l'acusació al diputat de Ciudadanos de presumpte frau fiscal

hisenda pública. L'alt tribunal català ha admès a tràmit una querella presentada per la fiscalia contra el polític, la seva exparella, el seu germà i vuit persones més. El frau superaria els 430.000 euros, que s'haurien obtingut a través d'una empresa immobiliària, presentant factures falses i simulant un augment fraudulent del preu d'un immoble per semblar que tenien menys beneficis. L'escrit elaborat pel TSJC considera que hi ha prou indicis per acceptar la querella contra Cañas, i considera "necessària" la col·laboració del diputat en la trama. Així, exposa...

Continuar llegint...