e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 de Gener del 2014

L'avenç per la Catalunya central

 Joan Villarroya

Franco va ordenar als cossos d'exèrcit que avancessin a un ritme accelerat i sense donar treva a l'enemic. Al davant ja no hi havia un exèrcit amb capacitat de lluita i resistència.

Capítol 24

El ràpid avenç de les tropes franquistes va motivar que el Consell de Ministres, reunit el dijous 12 de gener, decretés la mobilització general. Des del reemplaçament del 1915 fins al del 1942, tots els homes van ser cridats a files. Al costat d'aquesta crida als reemplaçaments, també es van prendre altres mesures, com ara que tots els homes útils fins als 50 anys quedaven a disposició de la Inspecció General d'Enginyers per a la construcció de fortificacions. Els inútils de guerra havien de presentar-se als centres de recluta. Tot plegat, mesures extremes i que no van tenir cap eficàcia.

Aquell mateix 12 de gener...

Continuar llegint...

18 d'Octubre del 2013

VEUREM EL QUE VULGUIN QUE VEIEM

 

I sabrem el que vulguin que sapiguem, i escoltarem el que vulguin que escoltem.

Ho podem anomenar de moltes maneres. Els que ho controlen ens diran que és pel nostre bé, que la imatge que donem ha de reflectir allò que som. Sense cap dubte ens donaran moltes raons per explicar-nos el control al que estan sotmetent la llibertat d'expressió a la nostra ciutat. Els qui hi estem en contra en diem censura. 

La censura, segons la definició de la Real Academia, "es la intervención que practica el censor en el contenido o en la forma de una obra atendiendo a razones ideológicas, morales o políticas. En un sentido amplio se considera como supresión de material de comunicación que puede ser considerado ofensivo, dañino, inconveniente o innecesario para el gobierno o los medios de comunicación según lo determinado por un censor".

No hi ha...

Continuar llegint...

27 de Juny del 2013

La mort de Videla, el franquisme i la impunitat

Diego Arcos, president del Casal Argentí de Barcelona

Diego Arcos, periodista i escriptor. Argenti, immigrat i català

SÓC CONSCIENT QUE CELEBRAR UNA MORT NO ÉS UNA COSA QUE TOTS ENTENGUIN         

Però  vaig celebrar  que Videla hagi mort, i que  hagi mort en una presó comuna, mentre es dirigia a un lavabo comú, que havia de compartir amb altres delinqüents com el,perquè va morir com el que va ser, un delinqüent.

Va morir condemnat a cadena perpètua, en presó comuna, jutjat per genocida, per dictador, per lladre de riqueses i de persones acabades de néixer, per destruir un...

Continuar llegint...

15 de Maig del 2013

Els seus plans, la nostra misèria. Ciutat Vella es rebel·la!

Els seus plans, la nostra misèria. Ciutat Vella es rebel·la!  Cap pla sense els veïns, cap veí fora del barri!
Els seus plans per als rics, els nostres barris populars!  Barceloneta - Casc Antic - Gòtic - Raval - Poble Sec

Als veïns i veïnes de la Barceloneta, el Casc Antic, el Gòtic, el Raval i el Poble Sec; a les associacions de veïns i veïnes, les assemblees de barri i altres entitats i grups; als companys i companyes dels moviments socials transformadors;
a totes aquelles que no acceptem la dictadura del mercat, desitgem la revolució i lluitem pels nostres drets, per una vida digna per a tothom.

Si el barri sóc jo, per què he de marxar fora? Un port de luxe, un hotel de rates. Un Ajuntament que sols pensa en la butxaca
Piles de veïns que busquen una sortida. Jo no perdo un barri, jo perdo la vida!

("Estem perdent la...

Continuar llegint...

08 de Maig del 2013

Desafiament obert contra la Constitució

Catalunya vol viure en llibertat. El recurs de l'advocat de l'Estat contra la Declaració de Sobirania assumeix que és un acte de "poder constituent" El govern espanyol vol fer avortar totes les vies cap a la consulta, també unes eleccions plebiscitàries.    A.Serrano / O.A.-Etxearte

De considerar-la un gest inútil a veure-la com "un desafiament obert contra la Constitució". El recurs que l'advocat de l'Estat ha presentat al Tribunal Constitucional contra la Declaració de Sobirania carrega les tintes contra el text aprovat el 23 de gener passat al Parlament, en el primer ple de la legislatura. La impugnació, formulada a instàncies de l'executiu espanyol després d'un dictamen del Consell d'Estat que veia que sobreeixia de la carta magna, no només hi observa nombroses inconstitucionalitats, sinó que la situa dins...

Continuar llegint...

12 d'Abril del 2013

Pel dret a l’habitatge. Contra el genocidi financer, assenyalem als responsables i exigim dació en pagament retroactiva,

Exigim dació en pagament retroactiva, lloguer social i stop desnonaments ja!  Pel dret a l'habitatge.

Avui continuem caminant per defensar i exigir el dret a l'habitatge, un dret fonamental sistemàticament vulnerat al nostre país. Les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca denunciem la situació dramàtica que viuen milers de famílies que no poden pagar la hipoteca o el lloguer i que es veuen desnonades o amenaçades de desnonament, víctimes d'un frau hipotecari generalitzat i de la vulneració del seu dret a un habitatge digne per part de les entitats financeres, amb l'aval del govern de torn.

420.000 execucions hipotecàries a l'Estat en els últims 6 anys i 220.000 desnonaments són intolerables.

Davant dels abusos de les entitats financeres -en gran mesura responsables de l'actual crisi econòmica- i la complicitat del Govern, que els dóna...

Continuar llegint...

11 d'Abril del 2013

El " efecto lunes " de las gasolineras, bajo sospecha


 La rebaja de precios no beneficia a los consumidores.

Desde hace unos meses, las estaciones de servicio bajan el precio de los carburantes todos los lunes y vuelven a subir los martes. Algunos han querido asociar este misterioso fenómeno a la oferta y la demanda, pero parece que detrás hay causas más oscuras... La Comisión Nacional de la Energía (CNE) ha abierto ya un expediente para aclarar qué y quién se esconde tras esta práctica. El "efecto lunes" puede parecer una ventaja para el consumidor, pero en realidad le beneficia un único día y que, al parecer, podría estar distorsionando la competencia.

El "efecto lunes", que arrancó en 2011 pero se acentuó desde mediados de 2012,...

Continuar llegint...

10 d'Abril del 2013

Fallece el pensador y escritor José Luis Sampedro a los 96 años

El inspirador del movimiento 15-M ha sido incinerado en la más estricta intimidad.

El escritor, humanista y economista José Luis Sampedro falleció la madrugada de este lunes a los 96 años de edad, según ha anunciado este mediodía del martes su familia. Por expreso deseo del autor, la noticia se ha conocido un día después porque quería "irse de manera sencilla y sin publicidad", según ha manifestado su viuda Olga Lucas, con la que contrajo matrimonio en el 2003. Sampedro ha sido incinerado esta mañana en el cementerio de La Almudena en la más estricta intimidad.

EJosé Luis Sampedro, en una entrevista el verano pasado.Continuar llegint...

23 de Març del 2013

Corrupció s`escriu amb C de Corona

Diego Arcos, periodista i escriptor. Argenti, immigrat i català Diego Arcos, periodista i escriptor.
Argenti, immigrat i català

Anem per parts, allò que esta passant, passa perquè alguna cosa ha passat.

Per què ara, per què no fa dos o cinc anys? Perquè ara es deslliuren totes les denuncies de corrupció?
Aquesta pregunta no es pot respondre tan sols amb la legítima i certa denúncia del joc brut dels serveis d'espionatge (dir-ne d'intel·ligència és un insult a la intel·ligència) contra el procés d'Independència de Catalunya.
La onada de cassoles destapades arrasa tot l'estat i especialment Madrid,...


Continuar llegint...

09 de Gener del 2013

El Canòdrom es convertirà en un connector entre empreses creatives i creadors

 L'objectiu de l'Ajuntament és que el projecte comenci l'1 de gener de 2014

L'Ajuntament de Barcelona vol convertir el Canòdrom en un instrument per promoure la creativitat i la innovació a la ciutat. Per això l'edifici es convertirà en un centre que permeti introduir nous mecanismes per al suport del sistema cultural de la ciutat

El consistori presentarà la mesura de govern per fer del Canòdrom un espai que permeti connectar les empreses creatives i els creadors a la propera Comissió de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'onze de desembre.

Es tracta d'una proposta inicial que es formalitzarà tenint en compte les aportacions dels diversos grups municipals.

L'objectiu de l'Ajuntament és que el projecte comenci l'1 de gener de 2014 i que un any després la totalitat de l'equipament estigui en marxa.

La iniciativa respon a una de les...

Continuar llegint...