e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 d'Octubre del 2009

La classe política a Barcelona i Barcelona

Les enquestes municipals enterboleixen la trista realitat i mentre tots els polítics procuren aixecar el cap i treure pit per quedar com tots uns senyors de Barcelona, res no sembla canviar. Cal aire fresc i ningú no obre la finestra, i si algú l'obre, l'aire fresc no vol entrar. Tots els polítics viuen preocupats pel seu futur particular sense veure que la ciutat està més preocupada que no pas tots ells junts. Tenim a sota els peus una Barcelona que malviu per culpa d'una incerta dificultat per anar endavant, una ciutat que té sobrades capacitats perquè és qui és, està a on està i té l'història que té, però que comença a acostumar-se a veure's superada per les circumstàncies. Pot canviar tot plegat? En un món globalitzat com el nostre en què les tendències positives o negatives...

Continuar llegint...

06 d'Octubre del 2009

La duresa del terreny obliga a utilitzar explosius a la línia 9

Es faran servir càrregues de dinamita per construir les estacions de Maragall i Campus Nord
La plaça Maragall, en una imatge aèria sobre les obres de la línia 9 La plaça Maragall, en una imatge aèria sobre les obres de la línia 9 / FRANCESC MELCION

Quim Torrent
Sona la sirena. El compte enrere és a punt. Tres, dos, un... boom! No és cap bombardeig aeri a l'Afganistan ni és cap escena d'una pel·lícula de la cartellera. L'escena té lloc en alguna de les futures estacions de la línia 9 del metro. On no arriben les màquines piconadores, cal...

Continuar llegint...

05 d'Octubre del 2009

El reflotament del vaixell enfonsat a Mataró es farà demà

ACN
El reflotament del vaixell Arrillon que dissabte es va enfonsar davant la costa de Mataró es farà finalment aquest dimarts. Tot i que aquesta actuació estava prevista per aquest dilluns, fonts de Salvament Marítim han informat que l'empresa propietària de l'embarcació ha de presentar un pla de reflotament a Capitania Marítima perquè aquesta l'aprovi, abans de poder iniciar els treballs.

Aquest dilluns, un equip de submarinistes contractats per l'empresa propietària del vaixell enfonsat aprofiten per netejar l'embarcació i, d'aquesta manera, facilitar les feines de reflotament. La grua-draga que dimarts tornarà el vaixell a la superfície ja és al lloc de l'enfonsament a l'espera que li autoritzin l'operació.

Mentre no es resolgui aquesta situació, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, CECAT, manté activat el...

Continuar llegint...

04 d'Octubre del 2009

Els autors d'informes per a la Generalitat van presentar factures pocs dies després de rebre encàrrecs

La firma auditora Faura-Casas, que ha analitzat part dels informes sol·licitats per la Generalitat el 2007, constata en el seu treball que alguns autors dels estudis encarregats per l'administració van presentar factures pels seus serveis amb prou feines dies després que l'administració fes oficialment l'encàrrec.

Aquesta empresa, una de les tres contractades per ajudar la Intervenció General de la Generalitat a verificar si els informes encarregats eren superflus, apunta aquestes "incidències de caràcter formal" després de revisar 115 estudis dels 300 de que va constar l'auditoria general encarregada pel Departament d'Economia.

En concret, Faura-Casas detecta en el seu "Informe relatiu als estudis i dictàmens contractats per la Generalitat el 2007" diversos casos en què la data d'"aprovació del projecte" per part de la Generalitat i la data de...

Continuar llegint...

03 d'Octubre del 2009

Montilla exigeix explicacions a CiU sobre els diners de la Fundació Trias Fargas

Convergència Democràtica va admetre que va rebre 600.000 euros de Millet per desenvolupar projectes culturals.

 

 El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, ha exigit explicacions avui a CiU després que es conegués que la Fundació Trias Fargas vinculada a CDC, va rebre 600.000 euros de l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet.
Montilla ha avisat que la política està per 'servir la cultura' i no 'per servir-se'n'. El president de la Generalitat ho ha dit en el Consell Nacional que el PSC celebra a la seva seu a Barcelona.

Publicat : vilaweb.cat
DISSABTE, 3/10/2009


LECTURA...

Continuar llegint...

02 d'Octubre del 2009

Balletbò demanava la medalla d'or per a Millet

La membre del consell de govern de la CCMA Anna Balletbò, va demanar la Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona per al president del Palau de la Música, Fèlix Millet, en una carta del passat 19 de gener a la que ha tingut accés e-notícies. La carta -signada per la directora general de l'entitat, Rosa Garicano- anava signada també per Mariona Carulla, Antoni Ros Marbà, el malaguanyat Baltasar Porcel i Manuel Valls. Garicano és la membre del patronat que es resisteix a dimitir del seu càrrec i Malls el que va admetre que cobrava 12.000 euros al mes per a aconseguir patrocinadors.

Millet també va deixar diners a Balletbó...

Continuar llegint...

30 de Setembre del 2009

Cerco al hotel del Palau

Los vecinos del Palau estan que trinan, por el escandalo de Lluis Millet y sus secuaces por lo que han decidido cargar contra semejantes estafadores y mirar de tirar de la manta una vez mas.
Vecinos de Ciutat Vella llevan el plan al fiscal (Un anónimo de junio de 2008 alertaba de irregularidades en la gestión del Orfeó)

Luis Tusell

La sombra de Fèlix Millet puede ser muy alargada. Por ello, los vecinos de Ciutat Vella ven ahora un resquicio donde hurgar para echar abajo un proyecto que consideran que perjudica al barrio, como es el hotel del Palau de la Música.

"Los hechos están ligados con el affair Millet y deben ir en el mismo saco", afirman desde la asociación Veïns en Defensa de la Barcelona Vella. Por ello, junto a la Associació de Veïns del Casc Antic, han dirigido un escrito a la Fiscalía en la que se pide que se incluya...

Continuar llegint...

30 de Setembre del 2009

Hotel Vela

La inauguración, el jueves, del hotel Vela en el rompeolas de la ciudad ha provocado una protesta ciudadana modesta en número (entre 200 y 300 personas asediaron el edificio, el domingo pasado), pero atinada en sus contenidos. Anuncia esta plataforma la próxima presentación de una demanda contenciosa administrativa contra el Puerto Autónomo, que forzó la Ley de Costas hasta autorizar semejante bodrio, ratificado después por la Generalitat presidida por Jordi Pujol. El Ayuntamiento consiguió rebajar la altura del mamotreto a 100 metros, de los 178 inicialmente planificados... eso sí, con resultados estéticos discutibles, pues lo que antes era una estilizada vela marina se ha convertido en una panza cervecera sin gloria. Es, desde luego, inasumible que la misma Ley de Costas que se llevó por delante los viejos chiringuitos para crear nuevos espacios públicos, por cierto de gran éxito,...

Continuar llegint...

30 de Setembre del 2009

Hereu se compromete a reforzar la seguridad en Ciutat Vella

Una vez mas el Sr. Hereu se compromete a no hacer nada, despúes de la que se le vino encíma con el tema de la prostitución en la Ramblas de Barcelona.
Este señor, que ha pasado por mas de un distrito en Barcelona, donde tuvo sus mas y sus menos como regidor enfrentandose a vecinos, asociaciones y plataformas, todo ello por sus polémicas decisiones y actuaciones, que en muchos casos prometía y luego no se cumplia nada o todo quedaba en la foto y las buenas palabras que de esto si que sabe.
Son tiempos de cambio y en el Ayuntamiento de Barcelona y en la Generalitat, habría que abrir bien las puertas y dejar que entrase aire fresco, no viciado por el apoltronamiento y el desgaste de los años en el poder sin apenas hacer nada o casi nada, basta ya de corrupciones, escandalos y de luchas internas tripartitas, dejen paso a personas elejidas democraticamente y no impuestas a dedo por el partido de...

Continuar llegint...

29 de Setembre del 2009

La fiscalia torna a demanar al jutge que cridi a declarar Millet i Montull

La fiscalia ha presentat un recurs d'apel·lació en el qual torna a demanar al jutge que instrueix el cas del Palau de la Música que cridi a declarar l'ex-president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Fèlix Millet, i l'administrador, Jordi Montull, pels desviaments de diners de l'entitat. Les associacions de veïns també han presentat avui un escrit a la Fiscalia en què demanen que investigui l'operació urbanística que va impulsar Millet per construir un hotel al costat del Palau de la Música.

El recurs s'ha presentat contra l'interlocutòria dictada pel jutge que desestimava la primera petició de la fiscalia de prendre declaració als dos principals acusats. Ara l'Audiència, sense que hi hagi un termini fixat, haurà de resoldre el recurs.

Els veïns...

Continuar llegint...